3 Aralık 2013 Salı

Kan Ter ve Gözyaşı

Anneliğin en berbat  günlerini yaşıyorum. Çünkü Ege grip oldu ve cuma gecesinden itibarende hayat bana zindan oldu. Bir çocuk bu kadar aksi olabilir mi? evet olabilir. O çocuk Ege olunca olabiliyor.

Burnuna sprey sıkmak ayrı dert, sümkür dersin sümkürmez. Birde antibiyotiğe başladık bugün tam oldu. Sürekli antibiyotik içen bir çocuk değil ama her nasılsa şişeyi görünce "hayığ anne ı-ıhh" demeye başladı. Abartmıyorum sabah yarım saat iki dizimin üstünde elimde o uyduruk ilaç kaşığıyla yalvardım. İki eliyle ağzını kapatıp sürekli ağladı ve ben sakin olmak için insan üstü bir çaba sergiledim. İlaç kaşıktan döküldü dökülecek, Ege ağlamaktan öğürmeye geçti ben dersen avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum. Evdeki temaşa görülmeye değerdi. En sonunda duvara kıstırdım, bir şekilde ağlarken kaşığı tıktım ağzına ama bu daha riskli bir iş. Zira her an öğürüp kusabilir. Al başına belayı!
Akşam seansı daha trajikti. Kaçmasın diye mama sandalyesine oturttum ama bu seferde kafasını aşağı gömüp ağlamaya başladı. Babası bir yandan ben bir yandan yalvardık. Kah tehdit, kah azarlama ama yok. Sadece ellerime sarılıp yüzünü yaslayıp ağlıyor. İçim parçalanıyor ama bu zıkkımı içmesi gerek. Antibiyotik neden bu kadar boktan bir tada sahip hiç bilmiyorum. Yine yaklaşık 20 dk. sonunda bir şekilde ağzına ite kaka kaşığı sokuyorum.Birazı elime dökülüyor, birazı Egenin boğazından aşağı gidiyor, birazı illaki kaşıkta kalıyor.

Öğürtüler, tamam bitti sakın kusma yalvarmalarıyla bugünü bir şekilde atlattık ama daha kaç gün boyunca bu şurup içilecek ve ben bütün yaşam enerjimi tüketip hayattan tiksinir bir hale gelicem.
Avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum!

6 yorum:

  1. Merhaba, sizinle anne adayları için oluşturduğumuz Türkiye'de bir ilk olan uygulamamızı paylaşmak istedik.

    Gebelik Takvimi isimli Facebook uygulaması ile hafta hafta gebelik takibini anne adayları her hafta Facebook profillerine gelen uyarı ile takip edebiliyorlar.

    Anne adayı hangi haftada ise o haftanın anne ve bebekteki degisiklikleri ayrıntılı olarak resimler ve video görüntüleriyle birlikte sunuluyor.

    Sizinde bu ücretsiz uygulamamızı inceleyerek anne adaylarını bilgilendirebileceginizi düşündük.

    Gebelik Takvimi Facebook uygulama linki: https://www.facebook.com/gebelikveannelik/app_357644351038582

    Görüş, öneri ve eleştirileriniz için şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Ben bu durumun Ege'ye özel olduğunu sanmıyorum hiç bir çocuk ilaç içmeyi sevmez. Ben kendimden pay biçiyorum en azından ve onu çok iyi anlıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Benim oglumda antibiyotik icmekten nefret ediyor.Ben artik antibiyotige baslamiyorum bile.Baslayinca bitirmek gerek ve oglumun ogurerek ilac icmesine dayanamiyorum :/

    Su zikkimin fitili filan olsada anneler de rahat etse :/

    YanıtlaSil
  4. Çok geçmiş olsun canım.Yaşadıklarını birebir yaşıyorum bende seni çok iyi anlıyorum.En kısa zamanda ikinizde rahata kavuşursunuz inşallah.

    YanıtlaSil
  5. :( Hemen arkasından sevdiği tatlı bir şey versen, olmuyor mu o şekilde...

    YanıtlaSil
  6. ben de şuruplardan nefret ediyorum artık. çocuklar hiç hasta olmasın dilerim.
    mommyslifetime.blogspot.com

    YanıtlaSil