30 Temmuz 2015 Perşembe

Dünden Kalanlar

Dün akşam doğum günü şerefine Ege için ulaşılması zor olan şeyleri açık büfe olarak sunduk. Peki ne oldu hiç! Yüzüne bile bakmadı. Hepsi serbest olunca hiç bir cazibesi kalmamıştı. Bu tabaklardan tırtıklayan Memo ve ben olduk.



Bu yeni yaş bir sürü yenilik getirecek ona şüphe yok. Dün akşam hediyesini açarken bize hitaben "Aaa! teşekkürler çocuklar" demesi bana çocuklarımla arkadaş gibiyizdir geyiğini hatırlattı.


Birde tabi bana düşündükçe afakanlar bastıran diğer mevzu anaokulu !!!

Hiç hazır değilim çocuğumu okula göndermeye :( Bakalım nasıl dramatik bir sonbahar bekliyor beni. Görende çocuğu İngiltere'ye yatılı okula veriyoruz sanacak.

Ege için en iyi hediye bolca balon, misket dolu bir heybe. Bonus olarak birde  kırmızı Chevrolet alınca keyiften dört köşe oldu. Büyüdün sen artık dedikçe, hayır büyümedim küçüğüm daha bak! itirazlarıyla sonlandırdı geceyi. 

Bende sıcak havaya rağmen dün üşenmeyip ekmek yaptım. 3 saat ön mayalanması sürdü ve tekrar yoğurup pişirme kabında 2 saat daha mayalandırıp verdim fırına. Aslında bu sıcakta ne uğraşıyorum diye söylenip dursam da, ilk dilimi kesip yerken neden uğraştığımı daha iyi anlamış oldum. 
Ekmeği evde pişirelim kampanyası :)


Sıcağa inat dün iki kez fırın açıldı. Dün doğum günü şerefine Egenin sevdiği yemekleri yaptığım bir gündü. Aslında hemen hemen her gün öyle ama dün daha özeldi.

 Kahvaltı illaki pankek. 


öğle yemeği tabi ki pizza!


Fırın yandı madem birde sebze atalım dedim. Çünkü sıcak günlerde en sevdiğim yemek yoğurt eşliğinde fırınlanmış sebzelerdir. Zeytinyağı, sarımsak ve kekikle harmanlanmış havuç, kabak, kırmızı biber ve tabi ki arpacık soğan. 


İşte böyle. Dün çok sıcak bir gündü bizim için. Hem dışarısı, hem evimiz hemde kalplerimiz sıcacıktı. 



4 yorum:

  1. Nice yaşlara Egecim! Sağlıkla, huzurla,neşeyle, aile ve sevdiklerinle beraber nice yeni yaşlara, uzuuun ve çok mutlu bir hayat dilerim. Seni çok seviyorum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bizde seni çok seviyoruz :)

      Sil
  2. Havanın sıcak olması benim fırını çalıştırmama hiç bir zaman engel olamadı. Yeter ki canım çeksin, sırtımdan aşağı sular aksa yine de pişiririm :) Elinize sağlık, hepsi çok lezzetli görünüyor. Ege' ye sağlıklı mutlu uzun bir ömür dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bende konu mide olunca sıcak filan dinlemem :)
      Sevgiler.

      Sil