27 Temmuz 2015 Pazartesi

Pa-zar-te-si

Pazartesilerden halen ve halen hoşlanmıyorum. Son nefesime kadar bu nahoşluk baki kalacak buna eminim.
Bir kere pazartesi sabahları her balkondan sarkarak pılı pırtı çırpan ev hanımlarına karşı ilelebet bir düşmanlık açtım ki, bu hal pazartesilerden ölesiye nefret etmemin yegane gerekçesi oldu. Pat pıt çat tok tok.... nefret ediyorum bu seslerden. Böylesi gösterişli hareketler olmadan ev temizlenemiyor mu? Ben nasıl temizliyorum peki? Yok kardeşim benim ki temizlikten sayılmıyor. Zira o püskülleri paçavraya dönmüş makine halısını balkondan göstermedikten sonra olmuyor. Bu hal bakın ben nasıl temizlik yapıyorum herkes görsün, dosta düşmana karşı şu yolluğu çırpmak lazım ki temizlik nasıl yapılır görsünler demek değilde ne Allah aşkına???

Üffffff! nefret ötesi pazartesi sabahı işte. Üst katın tecavüzü yüzünden sabah kahvemi balkonda içemedim. Sabah 9 gibi başladığı için 10 olana kadar bekledim. Çırpacak bir şey kalmadı diye düşünmüştüm safça. Balkonu güzelce yıkadım, çiçekleri suladım, kahvemi pişirip kolumun altında kitabımla oturdum. İlk yudumdan sonra pıtı pıtı sesleri başladı. Meğersem şimdide nevresim çırpma zamanıymış. İnsan bütün gün nevresimleri balkondan aşağı neden sallar ki...
Ben anlayamıyorum ya. Yok yok bende sorun var belli.

2 yorum:

  1. Halının arkası binanın dış yüzeyine değiyor.Ben o yüzden halı vs asla çırpmam.Zaten elektrik süpürgesi diye bir makine var onu kullanmak yetiyor.Halıyı silmişsem de yerinde kurutuyorum balkona bile çıkarmıyorum çünkü balkon hergün toz olan bir yer.

    Temizlik anlayışı farklılıkları üzerine şu yazıyı çok severim : http://www.biyolokum.com/2011/06/temiz-miyim-temiz-misin-temiz-mi-hem-evet-hem-hayir/

    Komşunuz cidden çok saygısızmış.Ama belki de bir şekilde onunla iletişim kurmalı, kendi kendinize sinir olmaktan kurtulmalısınız.Kapıcı varsa onunla haber gönderin, yoksa bir gün kahveye çağırın sonra konuyu açın.Kendi kendine sinir ol ol nereye kadar.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıyı az önce okuyabildim :) O aşamalara gelmedik çok şükür ama üst kattaki de ayrı bir arıza. İnsan tüm gün örtülerini balkondan sallandırır mı?
      Diğer yandan dün şöyle düşündüm. Bu sıcak havalarda aslında üst komşum bana gölgelik yapıp beni düşünüyordu. Güneşimi engellemek için asılıydı her şey. Kötü olan bendim yine ... :P
      Kahve keyfimi üst katla zehir etmemi istememe ne olur. Laftan anlayacak bir insan olsa, düşünceli biri olsa zaten bunları yapmaz. Bir kahveyle de hayat görüşünü düzeltebileceğimi sanmak romantik bir asillik içerse de bizde işe yaramaz gibi.

      Düşünmen yeter,
      Sevgiler Öykücü :)

      Sil