8 Temmuz 2015 Çarşamba

Yukarıdakiler Aşağıdakiler

BBC'nin dizilerini seviyorum. "Yukarıdakiler Aşağıdakiler" dizisinin tekrar bölümleriyle her karşılaştığımda izlemeden duramıyorum.


Dönem dizileri her zaman vazgeçilmezlerim arasında. 40 yıl sonra yeniden ve yeni ev sahipleriyle çekilen dizinin ilk versiyonu 71-75 seneleri arasında yayınlanmış. Epey meşhur bir dizi. İngiliz aristokrasisi her haliyle dizide mevcut. İzlerken insanın kahyalı bir evde oturup zili çalıp çay servisine başlayın lütfen diyesi geliyor :)

Aslında orijinal diziyi çok merak ediyorum. İnternetten bulunabilir belki. TRT de zamanında yayınlamış ama yaş olarak yetişmem mümkün değildi. 


Bu diziyi bileniniz var mı?

8 yorum:

  1. ingilizler bu konuyu çok seviyorlar, farklı sınıfların birarada yaşama hikayeleri.. bunu nerden bulursun bilmem ama benzer konuda olan downtown abbey i öneririm sana. çok çok başarılı bir dizi o da, ingilizler iyi yapıyor bu işi.

    YanıtlaSil
  2. "Downton Abbey" sen yazınca tanıdık geldi. Biraz araştırınca Dizibox sitesinde buldum. Üstelik 5 sezonmuş. Çok teşekkür ederim güzel bir dizi tavsiyesi oldu.
    Ramazandan sonra beş çayı eşliğinde izlemek daha bir keyifli olacak.
    Ho hooo, mutlu oldum teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  3. Reca ettim, keyifli seyirler :)

    YanıtlaSil
  4. 71 doğumluyum ama ben diziyi hatırıyorum.Düşün yani tv sevgimi :)) Güzeldi, uşaklardan baş uşak karakterini çok net hatırlıyorum ve siyah b

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beyazdı diye not düşememişim...

      Sil
    2. Çocukken izlenilen diziler akılda daha çok kalıyor. Ben mesela Maymunlar Cehennemini çok net hatırlıyorum. Çok etkilerdi beni. Tv serisi olarak TRT yayınlamıştı. Ege kadardım. O neleri hatırlayacak merak ediyorum :)
      Birde şimdi hatırladım benim izlediğim ilk İngiliz yapımı Emret Başbakanım dizisiydi. TRT2 verirdi. Ben o zaman ilk okuldaydım zaten. Fakat 80'ler denince favorim açık ara Mavi Ay tabi :)
      (Wikipedi bir çok anımı canlandırdı.)

      Sil
  5. Yaşım itibariyle elbetteki ilk versiyonunu izlemiştim...yeni versiyonu çok aradım ama bulamadım...
    Dawnton Abbey muhteşemdir bir Mr Selfridge var ki breh breh yani ...

    YanıtlaSil
  6. Benim izlemekten keyif aldığım yegane karakter açık ara Grantham Kontesi rolüyle Maggie Smith.
    Aldığı tüm ödülleri hak eden bir oyuncu :)

    YanıtlaSil