2 Aralık 2008 Salı

Evlilik nedir???

Evlilik sürekli parayı nasıl çoğaltabilirim? Ne kadar artırabilirim endişesidir. Fatura ödemeleri ve mutfak masrafıdır. Beğenilen bir şeye “boş ver sonraya kalsın” demektir. Ofiste sinir küpüne dönsen de, eve dönerken yolda kendini sakinleştirmen gerekliliğidir. Üstünden ceketini çıkarıp mutfağa hızla depara geçmen aynı zamanda makineye çamaşır tıkıştırmandır.
Ne yiycez? sorusuna sinirlenmemeyi öğrenme çabasıdır.

Ütülü gömlek hazır etmek en birinci vazifen olmalı.Seninde haftada tek pazar günün olmasına rağmen kendini eve adamalısın. Pazar kelimesi sana bir şey ifade etmemeli!
Üstelik bu yaptığın hiçbir zaman önemli değildir, sakın takdir filan bekleme. Evin beyi ayakkabıyla eve girebilme lüksünü kendinde görürken senin bu duruma bozulmaman gerekir. Senin vazifen sinirlenmek değildir. İşe gitmeli çalışmalı, eve dönmeli çalışmalı ve hep güler yüzlü olmalısın.
Hayattaki amacın bu olmalı işte. Sen kadınsın çünkü. Ka-dın-sın. Saçı uzun aklı kısasın.

Senin yaptığın iş değildir. Önemli değildir. Aynı evde yaşasanız da, tuvaleti temizlemek senin vazifendir onun değil. Çamaşırı yıkamak senin, ütü yapmak senin görevindir. Asla bir başkasına ait olamaz. Para biriktirmek senin sorumluluğundur onun değil.

Evlilik nedir? sorusunun cevabı budur işte. Bu evliliğin % 80’dir. % 20’sinin ne olduğunu henüz bulamadım ne yazık ki…

19 yorum:

  1. bu gün böyle bir gündesiniz de ondan bu tür düşünceler. Umarım yarın geçer. Sevgiler size

    YanıtlaSil
  2. Süpersin ya :)) Çocuk kısmı da bu tanıma giriyor,aklında olsun..Yani hem sen yapacaksın hem de sen bakacaksın çoğunlukla..
    En yardımcı olan erkek bile işlerin ancak % 30 unu yapabilir bence..Bu yüzden ona iş yaptırmaya çalışıp sinir olmaktansa kendi işimi yapmayı tercih ederim ben :)

    Kadınlar duygusal anlamda yalnız kalmasınlar diye ve kendi güvenceleri için evleniyorlar aslında..Çünkü hem bir erkekle beraber olup hem de çocuk yaptığını düşünelim..Evli değilsen çocuk babanın..Yasalar karşısında çocuklar erkeklerin, erkeğe bir şey olduğu taktirde de erkeğin sahip olduklarının hiçbiri senin değil, yani belki sen çalıştın , kafanı sokacak bir ev aldın ama sevgilinin adına kayıtlı, o öldüğü gibi onun adına olan herşeyin bağlantısı kesiliyor seninle..Ülkemizde kadın olmanın bedeli çok yüksek.Evli ya da bekar farketmiyor.

    YanıtlaSil
  3. Yorumu yazdım ama sonra da yine kıyamadım..Her şeye rağmen senin hayatının sonuna kadar senin en kötü zamanında,en iyi zamanında, seni düşündüğünü bilen birinin varlığı yine de kolaylıkların paylaşımında ibre hep senden yana olmasa da , sevdiğin biriyle hayatı paylaşmak herşeye değer.Tüm işleri sen yapsanda ,sorumluluğu biriyle paylaşmanın verdiği mutluluk tartışılmaz :)

    Yoksa bu kadar insan evliliğin zorluklarını bile bile bunları yaşamak için can atmazdı diyelim..

    Bir üst yorumu görünce bunları da yazmaya gerek gördüm :)

    YanıtlaSil
  4. yazının başlığını görünce eyvah dedim çok zor soru.. içini karartmak gibi olmasın ama asortiğie katılıyorum işte o %20 yi de çocuk olunca tamamlıyosun. bakmaya çalışsa da çişi bile gelse çocuğun sana sesleniliyor. ne kadar iyi niyetli olursa olsun, ne kadar kötünün iyisi olursa olsun evet sen kadınsın ve bunlar senin görevin. bi de şu var alıştırmıycaksın, rahata çok çabuk alışıyor insanoğlu, ve erkek topluluğu işlerin hep kolay tarafından halledilmesini istiyor. kocamı değiştirmek zor olduğundan ben bu sorumluluk sahibi olma bölümünü oğluma öğretmeye çalışıyorum bari onun sevgilisi rahat etsin biraz. ama çocuk oluduğunda sakın tüm sorumluluğu ben alıyım üstüme deme %20 nin de canına okursun sonra. ne dertliymişim ben de bak :)

    YanıtlaSil
  5. SÜPER BİR YAZI TAM MANASI İLE EVLİLİĞİ ANLATMIŞSIN İŞTE.yOK BUNDAN ÖTESİ.aYNI ŞEYLERİ YAŞIYORUZ YAŞIYORUZ YAŞIYORUZ...

    YanıtlaSil
  6. Lalenin bahçesine katılıyorum. Şimdiden bu kadar karamsarsan çocuk olunca ne yapacaksın? Olumlu yanlarını görelim boşver. Bir de, en başta neyi nasıl alıştırırsan öyle gidiyor gerçekten. Yani en azından bende öyle oldu. :)

    YanıtlaSil
  7. Bardağın yarısı hep boş sonuçta Herşey için geçerli bu değil mi?
    Ama var ya süpper anlatmışsın ve de çok hisse tercüman olmuşsun :)) Çocuk olunca? Evet Annelik bardağının yarısı da boş...

    YanıtlaSil
  8. Sevgili arkadaşlarım kader yoldaşlarım :) bu postu yazmıycaktım. Sinirle yazdığım her halinden belli çünkü.
    Ama iyiki yazmışım içime atmamışım iyi geldi.

    Yorumlarınız için çok teşekkürler :)

    Memo dip not yaz lütfen dediğinden şunuda yazıyım iyiyim şimdi sakinleştim :)
    Arada geziyormuşuzda çünküm her zaman böyle değilmiş yani!
    Ayrıca Memo hepinize en derin selamlarını ve sevgilerini gönderiyor :)

    Her neyse yorum yazı postuna dönmeden keseyim ben. Her şey süt liman :)

    YanıtlaSil
  9. uff yani neyse ki her şeyin süt liman olduğunu okudum da rahatladım:) her zaman aşık ve mutlu bir evli izlenimi yarattığın için bende, korktum resmen. bir gün bende böyle bir yazı yazacak mıyım acaba dedim. benden de memo'ya selam. eee girl power derler buna, kadınlar ne kadar dertli, görmeyen duymayan kalmasın derim:)

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Zero,

    Aşık ve mutlu bir evli profili çizmeme çok memnun oldum :)

    Her gün toz pembe olmuyor arada gride olabiliyor pembe pancurlu evimiz :) Gözün korkmasın aman!!! Böyle hissetsen bile, bu normal süreç işliyor demektir bir bakıma sevinmen gerek :)

    Sonra bir özür dilerim seni seviyorum sözlerine tav oluyorsun yeniden ve yeniden ve yeniden :)

    YanıtlaSil
  11. Sinirle yazdığını okurken anlayabiliyorum. Yoksa sen Memo'yla çok mutlusun canım :))) Ben öyle anlıyorum.

    Yazında haklısın her şey kadının eline bakıyor. Sen herşeyi yapmalısın. Böyle yetiştiriliyoruz. Ben oğluma öğretmeye çalışıyorum ama nafile...

    Biz de evde aynı şeyleri Onur'la yaşıyoruz :(( Kimi zaman resti çekiyorum sonra yine dayanamayıp yapıyorum. Tez canlı olduğum için olsa gerek.

    Herşeyin süt liman olduğuna da sevindim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. evet tam anlamıyla böyle geçen günler öyle çok ki!! bazen niye ki o zaman diyebiliyorsun. Aşk olmasa herhalde çekilmez. Ama hamileyken çok iş yaptırabiliyorsun, benden söylemesi.

    YanıtlaSil
  13. Zerrin ablacım boşuna dememişler aşkın gözü kör diye :)

    Süper bir annesin ama ne kadar öğretmeye çabalasanda erkek DNA'sı işte :)

    Yeliz'cim, seni gıptayla okuyorum lakin hamilelikte rahat etme sürecini denemeden öğrenemem sanırım :)

    Umarım son postunda yazdığın şikayetlerinden kurtulabilmişsindir.

    YanıtlaSil
  14. Sevdiklerinle birlikte bol paylaşımlı ve mutlu bir bayram geçirmen dileğiyle, İyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  15. Bayramınız ve tatiliniz çok güzel geçsin:)Bol bol öptük seni...Yolun düşerse bekleriz:)

    YanıtlaSil
  16. Ailenle,sağlıklı,mutlu,huzurlu,sevgi dolu bayram geçirmeni dilerim canım.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Herkese iyi bayramlar. Huzur mutluluk ve ağız tadı dilerim .

    YanıtlaSil
  18. Allahım aynı şeyleri yaşıyorum imdaaat

    YanıtlaSil
  19. Klübe hoş geldin pitoş :)

    YanıtlaSil