10 Ekim 2009 Cumartesi

Ay'ın Gücü Adına

Eskiden cumartesi demek, sabah okula gitmemek ve çizgi filme doymak demekti. Babam işte, annem uykusuna daha doymamış olurdu. TRT-1 Walt Disney ve Japon animesi demekti.

Gufy'i, Pembe Panter'i ve Kıs kıs gülen köpek Değerli'yi pazar günleri babamla, Japon animelerini annemle izlerdik. Annem halen Şeker kız Cand'yi dilinden düşürmese de, biz gönlümüzü Judy Abbott'a kaptırmıştık.




Gel gelelim, birde Sailor Moon vardı.



Düne kadar ben unutmuştum fakat Banu internetten Sailor Moon'un alt yazılı 48 bölümünü bulunca işler değişti. Cuma günü tüm gün gerçekten yoğun geçen bir iş gününden sonra, eve gelip üstümü başımı değiştirip laptopumu kucağıma aldım. 1 bölüm, 2 bölüm derken Memo geldi. Biraz dalga geçti ama zaten gece dışarıda olacağı için bende uyku gözümden akana kadar izlemeye devam ettim. Gece yarısı karnım acıkınca hemen domates ekmeği kaptığım gibi laptopun başında yedim. Çocukken yaptığımız gibii domatesin sularını akıta akıta yemek çok keyifliydi.
Yatarken Sailor Moon'un müziği kulağımda çınlıyordu ama ben halen keşke bir bölüm daha izleseydim diyordum.

Bu sabahsa güya temizlik yapacaktım ama hiç umudum yok. Çay suyunu koydum iki bölüm izlemeye koyuldum. Karnımı doyurmam gerek sonra makineden çamaşırları çıkartıp yenilerini tıkıştırmam gerek. Gerçi dedim ya umudum yok, arada yemek yapabilsem öpüp başıma koyucam :)




Maskeli Tuksedo bu gece rüyama girmedin dersem yalan olur :)

10 yorum:

  1. Sker kiz Candy!! ilk kahramanlarimdan, Heidi oncelikliydi ama Clara'ya yardim etmesi yakisikli Peter ve kotu Madam Rottenmeier aslinda isvicre'de 1880 de yazilmis bir roman japonlar cizgi film haline getirmisler. Gerci Japon arkadaslarima sordum hicbiri bilemedi:) Bende sailor moon'u hatirlayamadim belki benden sonraki kusak icindi:)

    YanıtlaSil
  2. Beste, Sailer Moon 1992 yapımı. Bende liseye gidiyordum o zamanlar ve sonra da çok kez verilmiş galiba.
    Anime izlemeye bahane olsun, hepsini severek izlerim :)

    YanıtlaSil
  3. Evet evet ne güzeller... İyi ki vardılar. Çocukluğumuzun renkleri...

    YanıtlaSil
  4. Vikinglerin Vikisi "BULDUMMM" pekiiii :))

    YanıtlaSil
  5. Dağlar kızı, gerçekten güzeldiler :)

    Zapere, Ah! evet, evet.
    Haydi Yallah Hop, Hop, Hop :)
    Vikinglerede rastlamıyorum Tv de :(

    YanıtlaSil
  6. Yooo hayır ben geçen hafta TRT Çocuk'da rastladım Viki'ye (size selam söyledi diyecem ama sizden konuşmadık onunla,ben maceralarını seyrettim sadece Viki'nin.Yine kürekli gemisindeydi ahydi yallah hop hop hop)..:))

    YanıtlaSil
  7. Ben TRT Çocuk kanalını aratmadım uyduda. Listede üst sıralara alalım o zaman :)

    YanıtlaSil
  8. Biliyomusunuz biz cumartesileri yarım gün okula giderdik. Bu uygulama kalkınca nasıl sevinmiştik. O kuşağın son temsilcilerindenim yani son dinazor:)).

    Ben çizgi film izlemeye başladığımda orta sonda falandım, çünkü tv o yılda geldi Türkiye'ye.Tatlı kahramanlar vardı o zamanlar. Kızlarımın çocukluğu bile 20 yıl öncesinde kalınca bazı çizgi filmleri kendi çocukluğumdan sanıyorum :))))

    Sevgiyle

    YanıtlaSil
  9. ay ben de o candy hastasıydım. hatta yanlış hatırlamıyorsam bir gün nehire düşmüştü candy, onu kardeşlerinden biri çırılçıplak soyunarak ısıtmıştı:)) yani aslında o üvey kardeşiydi:)) o zaman 13 yaşlarıdaydılar. aa demiştim o zamanki aklımla. ne cesaret.

    bak şimdi:) hatırladğım sahneye bak:))

    YanıtlaSil
  10. Lalenin bahçesi, çok hoşsunuz. Bence çizgi film izlemenin yaşı yoktur :)

    deniz anası, ya di mi? öylede şeyler vardı ama çocuk aklıyla ben anlamamıştım. Şimdi düşündükçe... :)

    YanıtlaSil