17 Kasım 2009 Salı

Dertler Derya


Özel sağlık sigortamı bu ay yenilemem gerek ama kafam çok karışık. Yani aile planlaması kısmını artırmalı mıyım bilemiyorum. Ortada hamilelik gibi bir durumum yok ve aile planlaması kısmına boşuna yatırım yapıyormuş gibi hissediyorum. Şu an aile planlaması için öngörülen 1,500 TL lik pakete sahibim bu ay yenilediğimde bu kısmı artırmak istersem diye alternatifler göndermiş sigortacım ama bilemiyorum.
Evet hamile kalmaya çabalıyorum ve zaten sinirim gerçekten bu konuda tepemde. Birde sigortanın yenilenme tarihi geldi hepten kafam karıştı.

Duyan yıllardır çabalıyorum sanacak ama bu üçüncü ay ve ufukta kara görünmüyor hala. Kendime koyduğum limit altı ay. Sonrasında kalkıp doktora çocuğumuz olmuyor bizim demeye hazırlanıyorum. Bebeğin keyfini bekleyemem ki. İşim gücüm planım programım var benim canım. Geliyorsan gel. Seni sevicez, güzel bakıp büyütücez dedim daha ne söyliyim. Gel işte ne var sanki.
Elalemin çocukları çoktan doğdu kreşe başladı, sen halen düşünüyorsun. Ana rahmine düşsem mi?, düşmesem mi? yoksa biraz daha krize soksam mı şunları?

Bak tepemin tası atıyor demedi deme! Aleyhine çalışıyorsun benden söylemesi. Şimdiden odadan çıkmama cezası alıyorsun ona göre. Biraz daha zorlarsan Tv de yasak. O çikolatada yemekten sonra yenecek işte o kadar!

17 yorum:

  1. Babam galiba bunların çocuğu olmuyor demiş. Biz de utandık hadi çocuk yapalım dedik:)) Valla biz istedik ya yedi ay çocuğumuz olmadı. Anaaaa valla da çocuğumuz olmuyormuş gerçektende dedik. Sürekli korunmaktan rahim tembelleşiyormuş. Yani diyeceğim sabret ve gayret:))) bu sorunun adıdır.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. merhaba,
    nacizane tavsiyem bu konuda mümkünse strese girmemen olacak. mümkünse diyorum zira o kadar çok yönlendirme ve baskı var ki bu konuda, bu zor birşey.
    şu 6 ay meselesine de asla katılmıyorum. neye göre, kime göre 6 ay? tamamen doktorların yanlış bir yönlendirmesi olduğuna inanıyorum konan bu sürenin. insanı, tamamen güzellikle ve doğallıkla yaşanması gereken bir süreçte cendereye soktuklarına inanıyorum. şahis fikrim tabi :)
    lütfen herşeyin güzel olacağına inanın olur mu? gelir o :)

    YanıtlaSil
  3. 6 ay çok iyi bir süreç bence... biz bu süre bekledik diye demiyorum, genelde herkesler uzun süre korunma safhasının ardından bebeğe karar verildiği için 6 ay denemek artık kısa oldu. akışına bırakınız ve de tadını çıkarınız, bebek illa ki gelecektir.
    kafalar rahat olunca geliyor.
    imza: sadece 2 ay denedikten sonra olmayınca tırlatan ve kocasına kadar testler yaptıran, zıçarım böyle işe, olmazsa olmasın dediğinin ayına hamile kalan manyak kadın:)

    YanıtlaSil
  4. amasimdiden olmazsayi vs dusunmek yok
    son derece rahat olman lazim
    vucudundaki hormon degerleri cok onemli
    Memoya soyle hepmutlu etsin seni , tepeni attirmasin :))
    Guzel haberlerini bekliyoruz canimm

    YanıtlaSil
  5. insallah en kisa zamanda bebis haberini alirsiniz.arkadaslarin dedigi gibi stres yok cok etkiliyor onun gelecegi zaman belli .birde folik asit kullanmanizi oneririm .sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. o bekleme süresi 6 ay değil 1 yıl benim bildiğim kadarıyla. rahat ol yani ve sigortanı da ona göre yaptır:) yeni yılda bekliyoruz bebişi:))

    YanıtlaSil
  7. ha bir de herşey onun keyfine göre bu noktadan sonra. kendini alıştırmaya çalış:))

    YanıtlaSil
  8. doktorumuz bize, 1 yıl denedikten sonra hala olmuyorsa o zaman incelemeye aliriz demisti,
    gelir gelir..

    YanıtlaSil
  9. O ne zaman isterse o zaman geliyor. :)) Hiç canını sıkma yani.

    YanıtlaSil
  10. ŞEKERCİM EĞER ŞU ANA KADAR DOĞUM KONTROL HAPI KULLANDIYSAN ONU BIRAKMAN HALİNDE BİLE 3 AY KORUMA SAĞLIYOR..HATTA BENİM KUZENİM HAPI BIRAKTI VE 4 AY SONRA YENİ HAMİLE OLDUĞUNU ÖĞRENDİ..AMA MİNİKKUŞ SİZİN SABRINIZI DA DENİYO OLABİLİR..ŞİMDİDEN YANİ..SABIR ÇOK GEREKLİ AFFERİN ONA ..
    BÜYÜK HARFTE KALMIŞIM GEÇ FARKETTİM ÖZÜR BÖYLE KOCAMAN KOCAMAN YAZDIĞIM İÇİN..

    YanıtlaSil
  11. Bizde ugrastik baya ve son derece zor kosullarda. Ben almanyada yasiyordum sevgili türkiyede. Bulustugumuz tarihlere 14. günlere getirmeye calisiyorduk:-) sonra yilbasi icin geldim türkiyeye ama birden grip oldum hemde nasil grip bu griple cocuk mocuk olmaz dedim. Arkadaslarla toplanmistik, raki iciyorlar ben hastayim diye 3 kadeh raki ictim, sözde iyi gelirmis. Yilbasini bol bol sarap ve rakiyla kutladim. 06.01 hamile oldugumu ögrendim.... Uzun lafin kisasi, su bebekler hic beklemedigin zamanlarda geliyorlar...

    YanıtlaSil
  12. Canım valla bekleme süreci ve stresini ben de çok iyi biliyorum inan. Ama insan ne yaparsa yapsın, iş olacağına varıyor. Fakat stres yapmamak mümkün değil. Her ay o testler bir de! Ben bebek mağazalarının olduğu yerlere gidememeye başlamıştım en son, o kadar yani.

    Bebeğe karar verdiğimizde doğum için özel sigorta yaptırmıştım, ancak o sene olmadı, hatta ondan sonraki sene de olmadı ve ne yazık ki o iki sene içinde 2 kez düşük yaptım.
    Ela'mız bir sonraki sene mikroenjeksiyon ile geldi. Bizde sorun olmadığı halde artık yaş itibariyle fazla vaktimiz kalmamıştı bizim.

    Henüz 2 ay deneme için çok az, özellikle de uzun dönem hap kullandıysan ama için rahat edecekse yaptır testleri, en azından konu ile ilgili birşeyler yapıyorum diye için rahatlar. Hem de psikolojik olarak olaya giriyor insan:)

    İnan hep dua ediyorum senin için. Bu arada eğer istersen benim doktorumu sana kesin tavsiye ederim. Doktor olayı önemli. Blogdan tanıdığım kadarıyla sen de çok iyi uyuşursun bizim doktorla:) Hem lokasyon olarak da uygun.

    Tez zamanda bebiş gelsin, oyun grubu kuralım yavrular için sonra di mi:)

    YanıtlaSil
  13. Bir bebek için çoook uğraşmış anne daha var burda...
    Karar verdikten tam 11 ay sonra hamile kaldım ve bebeğimi kaybettim.Doktorumla görüşürken en azından tedavisiz hamile kalabildiğini gördün demişti.Tam dedik ki tamam şöyle bir tatil yapalım,birkaç ay dinlenelim,uğraşmayalım Aaa aa 1 ay sonra hamileyim...O kadar çabuk oldu ki,tekrar doktoruma gittiğimde,hemşire yenianne hn bugün zeka testi yapacağız diye elinde kağıtla geldiğinde ben ne testi bana mı yapacaksınız demiştim.Oysa o ilk bebekten bahsediyordu,gerçi bana o soruyu soran hastaya kesin zeka testi yapardım ben..Neyse önemli olan saplanıp kalmamak,rahat olmak elinden geldiği kadar...

    YanıtlaSil
  14. bak biz bu yildizsiz Yeliz varya , cok benziyoruz onunla:)
    Taktim ,tik yok
    birazdaha taktim, gene tik yok
    Ya olmazsa olmaz dedim , hem benim evlat edinme hayalim vardi oldum olasi (hala davarya o ayri)
    amaaaan beeaaa dedigim ay hamile kaldim :)

    Ben sana senle ilgili bir seyler doguyor demistim icime taa ne zaman hatiliyor musun ?bu isten haberim bile yoktu bak;)

    YanıtlaSil
  15. Lalenin bahçesi, istemesek olurdu zaten, istiyoruz ya olmayacak belli.


    Sahaf, senide görücem ben :)


    Huysuz ve tatlısı, dediklerine katılıyorum ama uygulamada sorunum var. 1 yıl beklemek istemiyorum doktora gitme derdimde o yüzden. Umarım dediğin gibi olur :)


    Yeliz, iki ay ne güzel. Bende dediğin gibiyim testler için 6 ay barajını koydum :)

    Yıldızlı Yeliz, kız sen uyumadın mı? gece yarısı olmadı mı? bırak bu deli karı ne yaparsa yapsın. İçine doğan buymuş evet. İnşallah sonu güzel gelir. Stres yapma desende doğuştan stresli biri için uygulamak kolay değil :)
    İlyas'ı öp derdim ama uyuyordur şimdi hiç uyandırma ama kalkınca o gamzelere okkalı öpücükler koyabilir misin?

    Rana Eslam Gülmez, sağolun güzel dilekleriniz için, folik asidi 3 aydır alıyorum başladım.


    Su gibi, haklısın biliyorum ama 1 sene bekleyemem. Nereye yetişcen dersen , öyle işte ne biliyim. 2010 da olmalı açılımım böyle :D

    YanıtlaSil
  16. Funda, ben hiç doğum kontrol hapı kullanmadım dolayısıyla ondan kaynaklı bir sorun olamaz.
    Zaten bir sorun yok biliyorum ama ben istiyorum ya naz yapıyor kerata.


    Defnenin annesi, ne zor bir durum gerçekten. 14. günden de illallah kardeşim. 3 aydır kabusum oldu yumurtlama dönemi. Bende yılbaşını bekliyorum valla :)


    Dağlar kızı, üzücü bir süreç gerçekten. Ama Ela kucağında şimdi. Geriye bakma.

    Doktor bilgileri için ruhdagi@gmail.com adresine e-mail gönderirsen çok sevinirim. Beni düşünüp kalbinden geçirip dua etmen beni çok sevindirdi. Teşekkür ederim :)


    yenianne, anlattığınıza çok üzüldüm. Her şeyin hayırlısı. Sağlıklı hamilelik ve sağlıklı bir bebek istemek gerek. Ben işin dozunu kaçırıyorum bazen :(

    Saplantılı birine dönüşmek istemiyorum :(

    YanıtlaSil