2 Kasım 2009 Pazartesi

Hafta sonu

Cumartesi günü kızlarla alışveriş çılgınlığındaydık. Amaç Burcu'ya kışlık bir manto almaktı ama sonrasında biraz hedeften şaştık galiba. Zara, Mango, Koton ve Bershka arası mekik dokurken acıkan karınlarımızı Schlotzsky's de verdiğimiz küçük molayla bastırdık. Ama kışlık bir şeyimiz yoktu ki diyerek sızlayan vicdanlarımıza pansuman yaptık.Kahve ve kek molasıyla hepten gevşedik. Enişte Bey bizi toparlayıp karşıya annemize attı yoksa o yağmurda karşıya geçmek pek akıl karı değildi.
Annem bize güzel yemekler yapmış. Yayla çorbası illaki, zeytin yağlı pırasa, yaprak sarma, İzmir Köftesi ve patlıcan turşusu vardı daha ne olsun.

Anne evinde uyumak ne kadar keyiflidir. Eski yastığınıza yorganınıza kavuşmak bir yana, uykudan önce alına konan anne öpücüğü ve huzurlu bir uykuya geçiş gibisi yoktur. Kahvaltıda annemin yaptığı kuru köfteler ve çay kaşıklarının ahenkli şıkırtısı eşliğinde içimde birazdan kendi evime gitmem gerek duygusuyla karnımızı doyurduk. Kahvaltı sonrasında ben, "Anne hani benim bebekliğimden kalma zıbınlarım vardı onlar duruyor mu?" diye bir laf atınca sandığın kapağını açmak farz oldu. Annemle beraber her seferinde pandoranın kutusunu açıyormuşcasına heyecanlanarak sandığı açtık. Bir sürü patiskaların işlemeli kırlentlerin arasında naftalin ve eskinin kokusuyla sarhoş oldum. Annem bana neredeyse küçük bir bohça yaptı yine. Anne verme bende de var diye yalandan cıvıldadım. Annemde böyle anne sandığı karıştırmanın çok keyifli olduğunu, keşke annem bir şeyler verse diye heveslenildiğini, almak istediğim bir şey varsa alabileceğimi söyledi. Bende beyaz etaminleri aldım güya işleme yapıp duvara asıcam.

Sonra gitme vakti geldi. Burcu Edirne'ye gitmek için otogara, bende ütü yapmak üzere kendi evime yollandım. Annemi tek başına bırakıp evin bir anda boşalıvermesine kafayı taktım yol boyunca. Yağmur eşliğinde köprüden karşıya geçtim. Avrupa Yakasında yağmur yoktu. Fırından ekmek aldım ve tuhafiyeciden etamin ipliği ve kasnak.
Eve girince ilk iş kahve yaptım kendime ve Japon animesi izleyip çikolata yedim.
Bir hafta daha bitmişti işte.

5 yorum:

  1. Anne kahvaltısını özledim bende.. Hep senin yüzünden :)) Ne vardı şimdi anlatacak..? :)

    YanıtlaSil
  2. Ama zaten İstanbul'a gelmeyi düşünüyordun ya, ben süreci hızlandırmak istedim :)

    YanıtlaSil
  3. Anne kahvaltısı olayını atlıyorum:(((
    Ne kadar benzer bir cumartesi geçirmişiz. Bizde kızkıza alış veriş sonrası kahve keyfi yaparken , hep ihtiyacımız olanları aldık diye birbirimizi teselli ettik:)). Meğer o gün de dünya tasarruf günüymüş iyi mi???. Tam oldu yani.

    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  4. Ay inanmıyorum :) Çok tasarrufluydum bende. Valla öyle. Zara'da gördüğüm o boğazlı kazağı almadım sonradan. Çok tutumluyumdur :)

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir günm geçirmişsin ablacım valla kıskandım ne diyebirim ki :( Bneim ablam yok takılabileceğim :( eh bi kardeş var o da akıllara zarar kısmından :(

    YanıtlaSil