2 Aralık 2009 Çarşamba

Bin Pişman...

Hayatım tam anlamıyla bir kabusa döndü. Evet kabus. Mide bulantısı sürekli öğürme ve su dahi içememek kabus değilde nedir?

Bayramın 3. gününden beridir hayatım bundan ibaret. İki gündür işe gidemiyorum. Patronum bana inanmıyordur belki. Elimden bir şey gelmiyor işte kafamı dik tutamıyorum. Hep iki büklüm ve mide bulantısının üstüne habire yeni kokular ekleniyor.
Milyon tane gözenekle koku alıyorum sanki. Aç olduğunu bilmek ama yutkunamamak çiğnemenin işkenceye dönüşmesi Allah'ım bu kadarını beklemiyordum. Sinirlerim harap durumda. İçimden ağlamak geliyor ama ağlayamıyorum bile.

İçimde ne var benim yaratık mı?

Allah aşkına bana söyleyin sizin hamilelikleriniz nasıl geçti. Ne yaptınız. Birde doktor Emedur al dedi. Dün aldım sabah bir akşam bir ama almam ne kadar doğru. Hamilelikte C sınıfına giren bir ilaçmış. Hiç kullandınız mı?
Kendimi çok kötü hissediyorum. Şimdiden tükenmiş durumdayım. Ben mi anormalim?
Ne yapmalıyım?

15 yorum:

  1. Bu kadar şiddetli değildi ama bende de vardı mide bulantıları. Sabah gözümü açar açmaz başlayıp, gece yatana kadar aralıklarla devam ediyordu. Başlangıçtan itibaren 3 ay sürdü. Genellikle 3 ay sonra ya hafifliyor ya da geçiyor zaten. Arkadaşlarımda da aynı şey oldu. Uygulaması zor tabii ama, biraz dişini sıkman gerekiyor. Bulantıyı ömrün boyunca çekmeyeceksin. Belli bir süresi var ve eninde sonunda bitecek. Bunu düşün. Ben hep böyle düşündüm.

    YanıtlaSil
  2. ah kıyamam, bulantı bir süre sonra geçiyormuş. Geçiyormuş diyorum çünkü: ben karnım büyümese hamile olduğumu anlamayacaktım.

    Denizi görünce bile midesi bulanan bir arkadaşım vardı, yatağının baş ucunda çubuk kraker bulundururdu, kalkmadan önce bir iki tane yerdi. Çok faydası olduğunu söylemişti. Kepekli bisküi ve kepekli ekmek yemeyin. Kepek fazla kullanımda mide bulantısı yapıyor.

    Hamileliğin ilk üç ayında ilaç kullanımı bebeği etkilemiyor diye biliyorum. Bende yanlışlıkla yasaklanan bir ilaç kullanılmıştı, ağır bir grip geçirdiğim için. Ama ilk üç ay olduğu için sakıncası yok demişti drum. Ama yinede araştırın yanlış bir bilgi vermek istemem. , emeduru bütün hamilere veriyorlar genelde.

    Kolaylıklar diliyorum, geçecek ve sonrası çok ama çok füzel olacak inanın.

    YanıtlaSil
  3. oRTALAMA 3 AY DİŞİNİ SIKMAN GEREKİYOR.10 DKLİK minibüs yolculuğunda 3 defa indiğimi ve böylece yolu 1 saatte tamamladığımı bilirim ben .Mümkünse bir gece önceden hafif ve kuru gıdalar hazırla.sabahları kalkarkalkmaz tuzlu kraker vb. tarza şeyler ye ve yataktan hemen kalkma...Ani kokulardan (parfüm,çöplük,oda spreyi gibi) uzak durmaya çalış.Emedurda olabilir ama şimdi adı aklıma gelmeyen ve gebelikte kullanılan bir ilaç vardı.çokta ucuz birşeydi.ama etkenleri çok farklı değildir.herkes kullanıyor ve emin ol yararınıda görüyor.Ben 3 ay boyunca evde yemek yapmamıştım eşim çorba yapardı akşamdan.eve gelincede yanına kuru katık birşeyler yapardım.çok daha şiddetli geçirenleride var ama moralde önemli unutma...gün içinde bol bol çiğ sebze meyve tüket ve mümkün miktar kafein içeren şeylerden uzak dur.hepsi geçecek emin ol ama vücuduna zaman vermelisin.ve çoçuğa yaratık maratık deme hisseder haberin olsun...hasretle kucakladım seni ...

    YanıtlaSil
  4. Tek birşey diyeceğim. Etiform. Beni etiform açlıktan kurtarmıştı. Tadı yok, kokusu yok denecek kadar az olan bir onu bulabilmiştim. Aramıza hoşgeldin.

    YanıtlaSil
  5. :-)) hamileler diyarina hosgeldin... Ben 18.haftaya kadar cekmistim sonra birden yok oldu. En son yorucunun tavsiyesini dinle ve etiform ye, yaninda su ve poset tasimayi unutma. Tansyonun aniden düsebilir bu aralar, yataktan yavas kalk. yataginin yanina bir kova koy. Parfüm kullanma. Sabun kokusundan, yumusatici kosusundan bile midem bulaniyordu benim, birde erkeklerin kokusundan :-) Almanya midesi cok bulananlar icin doktorlar bile 70% kiz diyor. Ve asiri kilo vermedikce asla ilac yazmiyorlar, zencefil cayi denedin mi? Yada tursu??

    Rüyalar görmeye basladin mi, hani böyle gercekmis gibi olanlar????? Eger zamanim olursa, bloguma hamileyken gördügüm ilginc rüyalarimi yazacagim...

    YanıtlaSil
  6. benim hiçbulanmadı yaa ne desem bilemedim bu yüzden.. hiç kokmadı hiç aşermedim ben de mi tuhaflık var acaba..
    kıyamadım sana

    YanıtlaSil
  7. Ruhdağı sonunda..çok merak ettim ben seni:)
    Bu konularda çok acemiyim, keşke bir şey söyleyebilsem..yalnız farmakoloji mezunu bir arkadaşım var, geçen gün hamile kardeşinin mide bulantısına karşı kullandığı harika bir ilaçtan bahsediyordu, onu öğrenip yazacağım sana...
    Bayramda senin 2009 arşivini bitirdim..birkaç gün öncesinin "ağaç" isimli postunda yazdım zaten..sonra bende Tubik;http://tubikcenk.blogspot.com/ gördü seni ve senin "bazen" isimli postunu yazdı:)
    Kolaylıklar dilerim..hep iyi ol..sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. hamileliğini acayip rahat geçirmiş olan bende bile ilk 3 ay mide bulantısı oldu. sabahları özellikle. başucumda çubuk kraker, sabah gözümü açar açmaz 3-5 tane yerdim, tekrar yatağa dönüp 10-15 dakika daha uzanırdım. Sonra kalkardım. ve bu çok işe yaramıştı. herkesin hamileliği farklı oluyor maalesef. İlaç kullanmadım ama doktor verdiyse sorun etme bence.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. ben hiç bulantı yaşamadım ama yaşayanlar genelde çubuk kraker falan yerler...
    ilk trimestrden sonra rahatlayacağını düşünmeye çalış :)

    YanıtlaSil
  10. Yorumlarınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Beni tek bırakmayın sakın arada yoklayın. İlgiye ihtiyacım var benim ben hamileyim tamam mı? :b

    Peren okudum postu. Nerde ağladın üzüldüm şimdi. Kim bilir hangi ruh haliyle yazdım. Şimdi hepsi hikaye oldu. Kafamda öyle başka sorunlar var ki :D

    YanıtlaSil
  11. Ben de senin haberlerini bekliyordum Ruh Dağı. Bende bu kadar erken başlayınca Ruh Dağında durum nedir diye merak ediyordum.Ben de dünden beri bulantılarla boğuşmaktayım. İşe gelip gidiyorum ama toplantı ortasında çıkmalar. Yolda 4-5 kez arabayı durdurup temiz hava alma ve kolonya seansları. Yarın kontrolüm var doktoruma soracağım ama bu kadar erken olması gözümü korkuttu. Seni çok iyi anlayan biri olarak kolaylıklar diliyorum sana.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Heidi, seni en iyi ben anlarım her halde. Bugün hastaneye gittim. Serum ve ilaç takviyesi yaptılar. Multivitamin ve midem için şurup verdi doktor. Bugün benle çok ilgilendiler sağolsunlar.
    Şu ilk trimester bir bitse...

    YanıtlaSil
  13. hay allah yahu hamileligimde hic bulanti vs yasamadim ben en mutlu zamanimdi; kizmak istesem bile kzamiyordum. Zencefil cayini mide bulantisi icin oneriyorlar. hamileligin ilk 3 ayi cok onemli asla doktorun vermedigi ilaclari kullanma bir onceki posttaki arkadas yanlis hatirliyor. Sinirlerin beynin olustugu bu aylar cok onemli. yarin sabah mucizeyle uyan bulantisiz mutlu mesut insallah:)

    YanıtlaSil
  14. arkadasımın ablası da aynen anlattıgın gıbıydı. hatta o kadar cok kılo vermıstı kı.. ama bır donem sonra gecıyormus

    YanıtlaSil
  15. Benim sadece bir kere bulanti+kusmam oldu oda dogum odasinda heyecandan .
    Ama tanidigim bir cok kisinin bulantilari oldu , kimisinin cok agir.
    3. aya girdiklerinde gecti ve hepsi o gunleri unuttular bile , simdi ikinciyi planliyorlar :)

    Zor ama az kaldi , gecicek ..dayan ne olur
    bi bakicam simdi nefes egzersizleri falan var mi bulantiya vs

    opuyorum cokk

    YanıtlaSil