16 Aralık 2009 Çarşamba

Deli Güncesi

Barış Manço dinliyorum saatlerdir. Tüm albümlerini ayırt etmeksizin dinliyorum ama en çok Cacık parçasına takılıyorum. Arada sırada tekrar başa alıyor ve şarkıdaki o rakı kadehinden derin bir yudum alma anını tekrar tekrar dinliyorum.
Velakin, aynen şarkının dediği gibi kendimi hıyar gibi hissediyorum. Eee, böyle cacığa rakımı dayanır arkadaş.

Dün hastahaneye kontrole gittim ve doktorumun acıyan yüz ifadesiyle odalardan birine yerleştirildim. Nihayet arka arkaya 2 şişe binlik serumu dayıyorlar damarlarımdan içeri ve bir haftadır ilk kez çişim geliyor. Bu bir mucize olsa gerek. Serumun içine mide bulantısını giderici bir ilaç enjekte ediyorlar vs.vs.
Bu benim her kontrolde yaşadığım klasik rutinim. Ayrıca 47 kiloya indim. İşte ikinci mucize! Ben hiç bir halt yemesemde bebek kendini beslermiş. Kalmadımı stoklarda bir şey o zaman yağlarım yakılıyormuş ve ordan elde edilen ganimeti bebek parsaya atıyor imiş. Eee, peki ya ben dedim doktoruma. Sürüne sürüne işe gidiyorum her sabah. Benim yaşam kalitemi serum şişeleri yükseltecek bundan başka bir çözüm yok gibi. Hayattan zevk alamaz oldum. Doktorumun yardımcısı olan bir bayan doktor var oda 7 aylık hamileydi ve ilk 16 hafta rezil bir biçimde sürünmüş. Ben limiti 12. haftaya koydum dedim doktoruma hiç anlamam. Az kaldı diye babaladılar beni yine. Ge-çe-cek!!! Kutsal kelime bu. Geçecek ben hasta değilim sadece hamileyim. Sadece ha-mi-le!

Rüyalarımda bile yemekler ve sofralar görüyor, sonra bu yemeklerden midem bulanmış bir biçimde kalkıp öğürüyorum. Rüyalarım bile kokuyor. Ev zaten hepten kokuyor. Ne yaparsam yapayım o kokudan kaçamıyorum. Beynime çöreklenmiş sanki. Lanetlendim mi ne? Ama ne yapıyoruz kuyruğu her daim dik tutuyoruz. Bu hayatımızın en güzel şeyi, bu yeri doldurulamaz bir deneyim. Oh la la, çok mutluyuz. Sevgi böcüğüyüz. Toprak anayız bla bla bla. Yok arkadaş ben böyle değilim. Olmadığım bir şeymiş gibi davranamam. Yani bu durumdan bebeği sorumlu görmüyorum elbette ama hamileliğimin bu döneminden nefret ediyorum işte. Kendimi hayatımın en berbat dönemini geçiriyor gibi hissediyorum. Bunun bebekle alakası yok. İstediğim beklediğim bir şey. İki ayın sonunda hamile kalmışım daha ne isteyebilirim ki? Bebeğimi seviyorum ve ona bir şey olacak diye ödüm patlıyor ama öğürmekten gözlerim pörtleyecekken bundan nasıl bir haz alabilirim ki? Kusuyorum ama çok mutluyum, bugün bir tane muz yiyebildim ama çok mutluyum, güçsüzlükten yürüyemiyorum ama çok çok mutluyum zira neyim hamileyim ne şahane değil mi?. Ehehehe.

Yok bu bana göre değil. Bu zaman geçiciyse, bende geçtikten sonra insan gibi yaşayacak konuma geldiğimde ancak kendimi mutlu hissedecek ve nihayet geçti diyeceğim ama şimdilik Hay bin kunduzdan ötesi yok valla.


Neyse, beni değilde bebeği merak edenlere küçük bir detay. Kalbi gümbür gümbür atıyor. Boyu 1,6 cm. ve 8 haftalık. 8. haftada nasıl olması gerekiyorsa öyleymiş. Durumlar böyle. Ofisteki cetvelimle gün boyu 1,6 cm. lik işaretler atıyorum not kağıdıma. Ulen! boyuna posuna bakmadan parmağında oynatıyorsun beni. Şimdiden paçayı fena kaptırdık galiba. Memo'da hasta günlerdir. Domuz gribi değil sadece klasik sevdiğimiz evimizin bir ferdi olarak gördüğümüz mevsimsel grip vakası. Dün hastahanede muayene oldu, tahliller yaptırdı oda. İçimiz rahatladı.

Bizim evin halleri böyle işte. Kavga dövüş yaşayıp gidiyoruz.

15 yorum:

  1. kötü geçiyo ama ne kadar kötü geçerse geçsin eli mecbur geçecek. Çünkü; hiç bir şey sonsuz değil. Evet o kendini besler , kalsiyum ihtiyacını dişlerden alır mesela:)))eğer kalsiyum vermezsen.

    Şimdi okurkn aklıma geldi, Gamse'ye hamileyken çok sevdiğim görümcemi çok genç yaşta kaybettil. O ara ben çok sarsıldım ve serum takviyesi aldım bir süre. Haftada bir falan galiba. Çok iyi geliyordu.

    yani söylenecek tek söz var GEÇECEK.

    YanıtlaSil
  2. Şafak 4 hafta diye umud edelim o zaman Ruh Dağı. Hamile olduğumu ilk öğrendiğim hafta herkes üzerime titreyince ben hasta değilim hayatımda hiçbir şey değişmeyecek diyordum ama biz istemeden ufaklıklar değiştiriveriyorlar hayatımızı.

    Benimde sadece 2 gün olan bulantılarım oldu. O 2 günde işim çok yoğundu ondan mı kaynaklandı bilmiyorum. Benim sorunum fil gibi yemek yiyor olmam. Doyduğum hallerde bile bir sonraki öğünde ne yiyeceğimin hayalini kuruyorum. Şimdiden kilo aldım. 9 ayın sonunda neye benzerim bilmiyorum.

    Sana çok çok kolaylıklar diliyorum. Hasta değilsin elbet ama acil şifalar diliyorum.

    Hamilelik çenemi de düşürdü. Yorum sınırlarını aştı affola.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. ilk haftalar böyle ne yazik ki... Bazi sansli hamileler var, onlari cok kiskanmistim o dönem. Hepsinin oglu oldu biri haric. Benim gibi ici cikanlarinda kizi. Insanlar nasil 2. cocugu yapiyor, diyesi geliyor demi insanin. Zencefil cayi denedin mi? Eger kokulara olan duyarliligin biraz gecerse Hillside Sanda Spa'ya gidebilirsin, insan tatil yapmis gibi oluyor, mutlaka iyi gelecektir...

    YanıtlaSil
  4. çabuk geçsin gitsin, keyif alacağın hale dönüşsün ki tadını çıkar... Her şeyden miden bulanırken naz da yapamazsın şimdi canım bunu istiyor şundan getirin bana diye :)

    YanıtlaSil
  5. Lalenin bahçesi, şimdilik stokları tüketiyoruz inşallah düzgün yeme alışkanlığıma döndüğümde her şey olması gerektiği gibi olacak.

    Serum beni ayağa kaldıran yegane şey :)

    Heidi, evet resmen gün sayıyorum. Şu dönem bir geçse çok mutlu olucam. Böyle doymamaca yemek, bir sonraki öğünü hayal etmek ne şahane bir duygu. Ah, ah! diyorum :)

    Defnenin annesi, benim kızım olucak kesin. Annem 3 hamileliğinde benim durumumdaydı ve 3 kızı var :) Valla Çin takvimine görede kızım olucak gibi :)
    Herşey yolunda gitsin kız erkek fark etmez.
    Spa ne güzel bir fikir. Zencefil çayıda çok sevdiğim bir şeydi ve hamile kalmadan önce severek içerdim ama şimdi midem sıvı alımına şiddetli karşı çıkıyor :(

    Fery, elbet benim zamanımda gelecek. İşte o zaman gazabım çok şiddetli olacak :)
    Hele şu kusma olayını bir atlatıyım :)

    YanıtlaSil
  6. nefret ediyorsun biliyorum ama GE-ÇE-CEK :)))
    iyi tarafından bakalım (iyi tarafı neyse artık) annem de iki hamileliğinide klozet kenarına konuşlanmış şekilde geçirmiş. bebekler tosun doğmuş (4,5 ve 3,5 kilo) yani bebeği dert etmek yok. geriye sen kalıyorsun. Yav millet o kiloları nasıl vericem derken sen filinta gibi olacaksın:) tabii işin şakası... en kısa zamanda rahatlamanı diliyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Ruhdağı, kolaylıklar diliyorum sana..umarım tez zamanda atlatırsın bu en zor günleri ve keyif aldığın günler başlar..cetvelinle kağıda bebişin boyunu çizmene bayıldım:)))
    Çok çok sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  8. Yeliz, verdiğim kilolaları üçer beşer alırsam o zaman çok feci olur valla :)

    4,5 kilo bebek. Allah'ım normal doğum mu? Annen çok yüce bir insan benden söylemesi :)

    YanıtlaSil
  9. Peren, çok sağol.
    Sorma boy çizelgesine başladım şimdiden :D

    YanıtlaSil
  10. Gecmis olsun diyecem, terlik firlatma kafama :P

    Buyuk ihtimal kiz bu bebe hehehe :) Kizlarda cok olan, galiba kadinlik hormonu? sebep oluyormus bu agir hamileliklere.

    Ama bir arkadasim var, 1 kizi, 1 oglu var. Iki hamileligi de ayni sekilde zor gecmis. Hamileliklerim o kadar zor gecmese 3.yu de yapacagim ama hamilelik surecine bi daha katlanamam diyor :)) Yani sirf o yuzden 3.yu yapmiyor :) Kendini kotu hissetme, kim isteyerek o sekilde yasamak ister ki. Tekrar gecmis olsun diyor, 1.6'lik bebisi opuyor ve kaciyorum :D

    YanıtlaSil
  11. Anne ve bebişi, kız olsun zaten. Çünkü ben 2. bebeğe cesaret edemem gibi geliyor. İlerde Memo'yla bana bakar işte :D

    Oğlum olsa MK gibi hamarat olmaz belki :D riske girmeyelim.

    Bebeğime öpücük yollayan ilk kişi sensin. Mutlu oldum :)

    YanıtlaSil
  12. Canım, ben midem her bulandığında ve o defedilmesi imkansız koku burnuma çöreklendiğinde hep bu durumun bebeğimin sağlıklı olduğunun işareti olduğunu düşünürdüm. O tarifi imkansız rahatsızlğı atlatabilmemdeki en büyük etken de bu düşüncenin yüzümde ve yüreğimde oluşturduğu gülümsemedir doğrusu. Senin yavrun, miniğin, meleğin "burdayım anne, ben sağlıklıyım, büyüyorum, sana alışıyorum, yerime yerleşiyorum" diyor sana... dayan, anne oldun sen artık:)

    YanıtlaSil
  13. Bu da senin yorumun.. :)
    Bak sen şu yaramaza daha dünyaya gelmeden annesini nasıl uğraştırıyor.. :) Pembe ve küçük şeyler bakmaya başla özellikle almasan bile bol bol mağazalara bak,yavaş yavaş havaya da gireceksin..

    YanıtlaSil
  14. Dağlar kızı, orası öyle tabi ama bazen sabırsız olabiliyorum işte :)

    Asortik Krep, evet boyuna posuna bakmadan bana artistlik yapıyo ya.
    Kıyafet bakmıyorum ama liste hazırlıyorum.
    Kız olacak galiba di mi?
    Hep erkek ismi düşünmüştüm halbuki :D

    YanıtlaSil