23 Aralık 2009 Çarşamba

Koza



Masamda bir fincan sade kahve. Tam sıcaklığında ve kıvamında. Kulaklıkta güzel bir müzik ve öğle tatilinde yapılacaklarla oyalanmak ne şahane.
Yeni bir kitap almalı, o kitabı çok sevmeli ve kapağın içine, senenin son kitabıydı diye not düşülmeli. Yeni bir moleskine almalı ve yeni notlar düşülmeli. Yeni sene, yeni umutlar. Yeni hedefler konmalı vs. vs.

Şimdilik üst paragrafın coşkusuna eremedim. Yeni yıl ruhum uzaklara yolculuğa çıkmış gibi. Üstelik bana kart bile atmadı. Kendi dünyamın içinde gönüllü bir esaretle prangalanmış gibiyim. Dış dünyaya çıkmak istemiyorum. Kendi yarattığım hastalıklı dünyamda gayet iyiyim. Saçlarımı filan kesmeliyim diye arada atak yapmaya çalışsamda, ı ıhh olmuyor çıkamıyorum. Bu akşam tırnaklarıma kırmızı oje sürücem işte diye söyleniyorum tüm gün ama sonuç fiyasko.

Kozasında uyuyan bir tırtıl gibiyim. Büyük bir değişim geçirecekmiş gibiyim. Kelebeğe dönüşebilecek miyim? Kim bilir?

6 yorum:

  1. harika bir kelebek olacaksın...Kozanın içinde o kadar renk biriktirdin ki...En kıyamadığım defterimi aralık defteri yapmıştım, ona da bir kaç sayfa yazmışım. Ziyan oldu diye dertlenmekteyim...

    YanıtlaSil
  2. Bulutların arsından sızan güneş ışığı gibisiniz :)

    Üzülmeyin, Aralık ayının bitmesine daha var. belki çok şeyler yazılacak kim bilir? :)

    YanıtlaSil
  3. Ben seni mimledim belki yeni yil coskusu verir icine:) Bulantilar gecsin cok keyifli bir donem baslayacak, hamile olunca kadinlarin beyni biraz kuculuyormus ve dogudan 6 sonra normale donuyormus. Bu cekme donemi benim en mutlu oldugum donemdi goreceksin dunya umrunda olmuyor, kizamiyorsun bile. yeni yil guzel baslayacak:)

    YanıtlaSil
  4. Bunaltma çocuğu Ruh'çuğum yaa...

    YanıtlaSil
  5. O zaman kendini biraz zorlamali. Saclarini kestirmeye gitmeli, zorla da olsa. Kirmizi ojeyi sen surmeyi erteliyorsan kuafore gitmisken surdurtmeli belki de.

    Havalar zaten cok fena oralarda, insanin ici kararir elbet. Cikartacak olsan da kafeinsiz bir kahve al kendine (ya da sever misin bilmem ben olsam sahlep icerdim), sicak sicak bir iki yudum bile yeter :)

    Kendini iyi hissettirmek icin cabalamak gerek. Sahiden bir bakima makina gibiyiz, hormonlarimiz artiyor/azaliyor biz mutlu/mutsuz oluyoruz. O makinayi ayarlamak biraz da senin elinde.

    Kozasinda uyuyan tirtil harika bir benzetme olmus. Aynen oyle, buyuk bir degisim geciriyorsun. Cogu gecis donemi gibi sancili ama sonucu rengarenk olacak :))

    YanıtlaSil
  6. Değişimin en büyüğünü sen geçiriyorsun Ruhdağı ve sonuç harika olacak ve evettt tüm anneler gibi kucağına aldığında bebeğini, herşeye değer diyeceksin..
    Aaa...sen şöyle kara kaplısından değil de renkli kapaklılardan bir moleskine alıp hamile günlüğü yapsan ya kendine:)
    Ve evet tüm ojelerin kırmızı olsun, saçlarını kestir, güzel hamile kıyafetleri al...zorla kendini...
    sevgiyle...

    YanıtlaSil