31 Mayıs 2010 Pazartesi

32. Hafta

Hava malum sıcak o konuya dönmeyelim :) Akşam yemeği çoktan yendi, üstüne kalsiyum tableti eritilip içildi ve ekmek mak. yeniden sütlü ekmek yapsın diye malzemesi itina ile doldurulup çalıştırıldı. Sütlü ekmek şahane oluyor benden söylemesi. Memo dışarı çıktı alışveriş listesi eline tutuşturuldu bekleniyor. Onu beklerken bende Rude Boy'u dinleyip popo salladım biraz.



Göbeğimi fotoğrafladım bolca. Blogları turladım, oğluma seslendim her hareketinde. Oyalanıyorum ve evet bu boşluğun keyfini çıkartıyorum.

32. haftada beni rahatsız eden yegane şey, ellerimin uyuşması ki bunu en yoğun bu sabah kalktığımda hissettim. Sıcak hava bir gebenin kabusu olabiliyormuş bunu idrak ettim. Bunun dışında öyle matah bir şikayetim yok. Hapşırırken altıma kaçırırmıyım ki endişesini saymazsak tabi :D

Günler hızlı ilerliyor. Bir çok şeyi sonra yaparız ya, daha vakit var diye kulak arkası ediyorum, ediyoruz hatta! Bugün hastahane için gecelik bakıyım dedim hiç bir şey beğenemedim. Tek parça almak daha mı doğru, yoksa iki parça mı? Aman bilmiyorum işte. Aslında hiç bir şey bilmiyorum iyi mi? Öyle bir hal geldi bu ara üstüme. Sanki hiç doğurmıycam ve hep böyle yaşıycaz gibi geliyor. Kafam bom boş hiç bir şeyi düşünemiyorum. Sanki Temmuz geldiğinde Memo ve ben güneye tatile gidicez, fütursuzca içip, güneşlenip, kitap okuycam gibi bir hal var üstümde.

Gerçekten ne olacak temmuz ayında? Olacak olana halen kafam basmıyor. Tıpkı evde yaptığım o gebelik testinde çıkan iki pembe çizgiyi gördüğümde ne olacak şimdi? diye afallayan halime döndüm. Serseri mayın gibiyim anlıycanız.

Neyse, gidip bir top dondurma yemek iyi gelebilir belki di mi?

17 yorum:

  1. Benim de 30.haftadan sonra ellerim uyusmaya baslamisti. Hatta carpal tunnel mi oluyor diye dusundum surekli bilgisayar kullandigim icin. O yuzden bileklik kullandim bir sure ve cok isime yaradi. Tavsiye ederim. Zaten dogumdan sonra da uyusma sorunu yasamiyorsun.

    YanıtlaSil
  2. Bende sürekli bilgisayar başında olduğum için mi acaba diye düşünmüyor değilim. Bileklik tavsiyesi aklımda olsun sanki giderek beni bu durum daha çok rahatsız edecek gibi.

    Selamlar :)

    YanıtlaSil
  3. Temmuz bence çok güzel olacak :)

    YanıtlaSil
  4. ama senin göbek ne kadar tatlı olmuş öyle!!
    incecik hamilelerdensin, çok cici bir göbek var ortada sadece:)
    afiyet olsun,
    dondurma oğlanı coştursuunnn

    YanıtlaSil
  5. bence de temmuz çok güzel ilk ay biraz eve tıkılacaksınız ama sonra bebişi üşütme derdin hiç olmayacak :) sağlıkla kucağına alman dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  6. Önce el uyuşması, gebelikte normal bir durumdur sanırım, nedeni sürekli mouse kullanmak da olabilir ... bir de B12 vitamini eksikliğini akla getirir...
    Sen şimdi sürekli çeşit çeşit ekmek yaparsın biz de yeriz diye kızlar ekmek makinesi aldırmadılar, ama sabahları ekmek kokusu ile uyanmak ne şahane olurdu...

    Gecelik seçiminde şu gögüslerinde yırtmaçlar olan gecelikler süperr oluyor... Hemen aç emzir, Temmuz için de efil efil olur...
    Dondurmamıı

    YanıtlaSil
  7. Cok guzel cok seker gorunuyorsun:) Ben de hic cocuk istemiyorum ama valla seni okurken insanin hosuna gidiyor:)

    YanıtlaSil
  8. Püstüklü Mama, geçen sene kardeşimin düğün hazırlıkları için koşturduğumuz bir aydı temmuz. Bu seneyse bebek telaşı :) Temmuzlar giderek ilginçleşiyor :)

    NzN, acayip şımarırırm bak benden söylemesi :) İltifatlar için çok çok merci :)

    NİLaY, haklısın bende üşütmekten çok, sıcaktan korkuyorum. Bunaltmadan pişik filan olmadan atlatsak diyorum çünkü evim o kadar sıcak oluyor ki :( Güneş sürekli evin çevresinde turluyor :)

    Lalenin bahçesi, ekmek mak. sizin eve lazım bence. Zaten ekmekler bakkal fırınındaki gibi bol değil. Öğünlük ve tadımlık oluyor :) Hatta sadece pazar sabahları diye başlayın önce, arkasını kızlar getirtir zaten :)

    Gecelik önden açılandan olacakta, bugüne kadar hiç hanım hanımcık bir geceliğim olmadı ki, hepsi anne geceliği gibi geliyor. Ama zaten bende anne oluyorum ve anne geceliği almam lazım di mi? Bu nasıl bir ironi :S

    Pelininstyle, teşekkür ederim :) Bende yoldan böyle böyle çıkmıştım :D
    Umarım en doğru zamanda bebek kararını alırsın.
    Ama güzel bir şey be! :)

    YanıtlaSil
  9. ruhdağım, tek parça gecelik tavsiye ederim. ben şubatta doğurmama rağmen sıcaklar basıyordu. Bir de doğum sonrası kolay olmuyor pijama. mothercare'e bakmanı öneririm. seninle aynı vakitler doğuracak arkadaşım için bakmıştık, öyle cicibici değil, çok rahat görünüyorlar. ikili set satılıyor. bu arada göbüş nefis!!
    son olarak bol bol alttan çıtçıtlı askılı ya da yarım kol body edinmeni öneririm. sıcaklarda rahat eder minik.

    YanıtlaSil
  10. 32. haftasında olup da bu kadar fit görünen bildiğim tek hamilesin. Tü tü tü maşallah :)

    YanıtlaSil
  11. ay göbüs ne güzel olmus öyle... Dogumdan sonra insan o göbegi özlüyor.
    Temmuz cok güzel bir ay, kizimda temmuzda dogdu.
    Yazin hamilelik cok kötü gercekten, bol bol dinlenmek lazim.

    YanıtlaSil
  12. Ne kadar güzel bir göbeciğin var, maşallah. Nasıl özlemişim hamile olmayı. Allah ağız tadıyla tamamlatsın. İçinde bir insan yaşatmak tam bir mucize bence

    YanıtlaSil
  13. Benim de kaçıncı haftadan sonra hatırlamıyorum ama ellerim ve kollarım haddinden fazla uyuşmuştu gebeliğimde. Hatta uyutmamıştı beni. Ağrıyor hissi veriyordu bu şiddetli uyuşukluklar. Sonuçta pamuk kızımla geçirdiğim 11 ay boyunca zaman öyle keyifli geçti ki, şimdi ne o uyuşuklukları , ne emzirmeye başladıktan sonraki gün ortaya çıkan dayanılmaz göğüs ucu acılarını ne de uykusuzluğumu... aklımdan bile geçirmiyorum şimdilerde. Kadınlar unutmasaydı ardarda doğuramazlardı herhalde değil mi?

    Geceliklerin de anne modeli olmayanları var, benimki pek şekerdi, düğmeli olduğundan emzirmek de kolay oluyordu. Gecelik kesinlikle şart ve çok rahat.

    Okumaktan keyif aldığım bir blogun var. İyi haberlerinizi almak dileğiyle.

    YanıtlaSil
  14. Görüşmedik uzun zamandır. Harika olmuşsun koca göbeğinle.

    YanıtlaSil
  15. Yeliz, tek parça gecelik bakıyorum mothercare'e gecelik niyetiyle hiç bakmamıştım aklımda olsun :)

    Tavsiyene uydum. Dediklerini aldım. Bolca çıtçıtlı badi :)

    Sessizce, teşekkür ederim :)

    Defnenin annesi, evet şimdiden göbeğimi özlüyorum iyi mi? Dinlenmek lazım ama pek dinlendiğim söylenemez doğrusu :(

    Nihan, teşekkür ederim :) Hamilelik güzel şey doğru. Çok farklı bir hal, gerçekten yaşamadan bilinmiyor :)

    Defne, o kısımları düşünmüyorum şimdilik :) ama her şeye değeceğine katılıyorum.
    Teşekkür ediyorum okunmaktan keyif almak çok keyif verici :)

    Annoyam, göbeğim kocaman oldu evet. Teşşekür ederim cancana hususi selam ederim :)

    YanıtlaSil
  16. Ablam sen ne şahane bir hamile olmuşsun vallahi bayıldım Temmuzu dört gözle bende bekler oldum :))Efe bebeği çok merak ediyorum ...
    Not: Çokkk uzakdan teyzesi onu öper tabi annesini de :))

    YanıtlaSil
  17. Düzeltme :))

    Ay bak heycandan adını bile şaşırdım Ege bebeği diyecektim ..

    YanıtlaSil