12 Mayıs 2010 Çarşamba

Çarşamba Çarşafa Dolanır


Çarşamba sabahına, sabah ezanında yine dolmuş taşmış bir mesanenin baskısıyla başladım. Gözümü açtığımda yine sırt üstü yattığımı fark ettim. Sola yatamama gibi bir özürüm var :( Tuvalete git gel ve uyuyamama! Sola bir ümit tekrar dönüş ve 07:00'de saatin alarmıyla bu boğuşmaya bir son vermeyle nihayet uyanış. Çaydanlığa su doldurma ocağın çıt çıt çakmak sesiyle poflaması ve resmen günün başlayışı. Haftanın her günü genelde bu ritüel sekteye uğramıyor sadece günlerin adı değişik. Gece bir ara o kadar sıkı tekmeler yedim ki, resmen bebek bu cendereden kurtarın beni çığlıkları atıyor gibi geldi.
Memo futbolcu olacak dese de , ben balet olacağı konusunda eminim :D

Neyse, hava İstanbul'da şahane resmen yaz geldi. Bende üşenmeden sabah sabah tırnaklarıma yeşil oje sürdüm tam Aysel Gürel havasındayım :) Lakin bu renk benim ölü beyazı ellerime hiç olmadı gibi! öğlen aseton almaya gidebilirim. Sabah tartıldım, tam olarak 29+3 haftalık hamile ve 53 kiloyum. Fena değil gibi. Bundan sonrası nasıl olur bilemem tabi.

Bana her zaman ki gibi Piaf eşlik ediyor. Cri du Coeur eşliğinde iş konusunda çok sıkıcı bir güne adapte olmaya çalışıyorum. Şunu belirtmeden geçmiyim bende iş konusunda bir rahatlık gözlenmeye başladı. Dışarıdan anlaşılmasa bile içten içe amaaan zaten 1,5 ay sonra işe ara veriyorum nedir yani gibi düşünceler geçiyor aklımdan. Tam olarak işe ne zaman döneceğimi bilmiyorum. Yasal izin süresi sonrası çok kısa ve böyle bir niyetim yok. Eğer olursa, evden devam edip hafta içi bir iki saatliğine ofise uğrama planını devreye sokma niyetindeyim. Umarım bir aksilik olmaz. İş stresini kapı arkasına asmış durumdayım yani. O yüzden aslında daha bir verimliyim. İşler her şekilde yetişiyor boşuna kendimi paralıyormuşum. Gerçi patronun şaka yollu olsa bile aslen kalbinden geçen dileği olan 15 Temmuza kadar çalışırsın canım ehehe şeklindeki cümlelerine sadece gülesim geliyor. Gerçi bende onun dediği tarihten iki hafta önce işe ara vermiş oluyorum o kadar olsun ama. Eğer 23-26 Temmuz gibi doğum olursa ki, belki daha erken olur bilemeyiz benim önümde doğum öncesi 3 haftalık bir süre oluyor. Bu sürede de ancak hazırlıkları yapabilirim gibi geliyor. Çünkü gerçek anlamda zerre hazırlığım yok ve hepsini Haziran sonuna bırakmış durumdayım. Bu ay zaten benim için çoktan piç oldu. Öff! bilmiyorum işte bir şeyler yaparım değil mi?

Zaten bu yeşil ojede hiç yakışmadı bana!

4 yorum:

  1. aabi kere yeşil beyaz çok güzel olur...

    Ne güzel artık mutfağa girebildiniz...

    Piafla ilgili anımı o yüzden çok sevdiğimi anlatmıştım dimiii...

    Oh ben de tüm yazı hamile geçirmiştim ama sonunda Annemin mayosuyla sekiz aylık hamile denize atlamıştım:))) Ama site doktorumuz ciyak ciyak çıkarmıştı beni denizden. Hamilelere deniz veiririz ama bizim denizleri değil demişti...

    Sanırım Cancan bu gün beni çarşafa koyar sallar:)))

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Bendede son aylarda inanilmaz bir motivasyon bozuklugu baslamisti :-)
    yani cok normal :-)
    kafamada is disinda hersey vardi.

    yesil güzel bir renk, neden begenmedin ki...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Bahar Karlari bloguma bakar misin kucuk bir odul kazandin benden:)
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. 8 aylık hamile denize atlamak
    Lalenin bahçesine yakışırdı zaten :)


    Defnenin annesi, yeşili sonradan beğendim gibi sanki ama sonra ne oldu tırnağım kırıldı şimdi hepsi kısacık :)
    Kısa tırnağa alışmam gerek zaten.
    İş konusunu sorma...

    Pelininstyle, borcum var bliyorum en kısa zamanda ödüle cevap yazıcam :)

    YanıtlaSil