11 Mayıs 2010 Salı

Öğle Kaçamağı


Bu öğlen ofis arkadaşımla tam bir kaçamak yaptık. Beni Kurtuluş'a yürümeye ikna etti hem de külahta dondurma yeme vaadiyle kandırarak. Bende hemen kandım tabi :)

Arkadaşın eşi doğma büyüme Kurtuluş'ta oturmuş, doğal olarak her köşesini biliyorlar. Dondurma yemeye gittiğimiz ufacık dükkana gidene kadar Kurtuluş'un çok güzel eski evlerini inceledim. Yanıma fotoğraf mak. alsaymışım keşke diye hayıflandım. Yol üstünde harika Çanakkale domatesleri ve kırmızı kirazlar satan bir satıcıyı mimleyip, dönüşte mutlaka uğrayalım diye bir birimizi uyardık.

Neyse, dondurmalar müthiş lezzetliydi. Üstelik çikolata, çilek ve sütlü üç top dondurmaya 2,25 TL verdim. Lezzeti muhteşemdi. Çilekli topun içinde gerçek çilekler vardı. En güzeli beni çocukluğuma döndürmesiydi. Bu dükkan Kurtuluş'ta pek meşhurmuş ve yaz aylarında herkes dondurmayı buradan alırmış. Mekanda dondurma dışında bir şey yok. Kışın tulumba ve boza satılıyor, yazınsa nefaset dondurmalar. Bu yaz oldukça sık ziyaret edeceğimiz bir yer bana göre.

Elimizde dondurma külahlarımızla Osmanbey'e dönüşe geçtik. Yolda mimlediğimiz satıcıdan ofiste öğle yemeği niyetine yemek için 2 tane domates ve 1/2 kilo kiraz aldık. Domateslere katık olsun diye Kurtuluş'un her biri birbirinden güzel fırınlarından birinden de taze ekmek.

Güneşi ardımızda bırakıp, ofise gelir gelmez ikiye böldüğümüz kocaman domatesleri tuza batırıp çıtır ekmekle mideye indirdik. İstanbul'da yaz ne şahane. Yedik içtik iyi güzel ama işe dönmek düşüncesi kötü. Bu saatten sonra artık ne kadar kendimi işe verebilirsem o kadar olacak.
Elimde İran'da yapılacak olan bir projenin CD si var ve bir birimize bakışıp duruyoruz. Benim aklımsa halen dondurma külahında :)

6 yorum:

  1. domatesin kokusu burnuma, dondurmanın tadı dilime geldi. oh afiyet olsun!

    YanıtlaSil
  2. amanınn minik insan da içerde ilk dondurmasını mı yedi yoksaa???

    YanıtlaSil
  3. amanınn minik insan da içerde ilk dondurmasını mı yedi yoksaa???

    YanıtlaSil
  4. Afiyetler olsun bebişe de sana da!

    YanıtlaSil
  5. oooh sefanız olsun... aaa ben Kurtuluş'a çok giderim hatta bi sürü yazıda yazmıştım Kurtuluş ahalisi ile ilgili... hatta Kuzenim orada oturur ve ben o dondurmacıyı bilmiyorum. Belki de önünden öylece geçiyorumdur...

    YanıtlaSil
  6. Yeliz, sağol domates şahaneydi gerçekten :)

    Nzn, bu minik insanın üçüncü dondurma tadışı ve hepsinde çok mutlu olup taklalar atıyor kendileri :)

    Duygu, teşekkür ederim.

    Lalenin bahçesi, sanırım adı Damla. Küçük gösterişsiz bir dükkan zaten. Tekrar sorarım adını. Ben beğendim umarım sizde denersiniz :)

    YanıtlaSil