19 Temmuz 2010 Pazartesi

7. Gün


39. Haftalık hamileyim. Kafam biraz bulanık. Hissiz hissediyorum. Ne biliyim öyle işte. Ellerim çok şişiyor bu canımı yakıyor onun dışında bir problem yok. Bu sabah 06:00 gibi can havliyle yataktan kalkmaya çalıştım sebep tuvalete yetişme çabasıydı ve yetişemedim. Nihayet buda oldu!

Gün içinde durup durup bebek odasının kapısını açıp etrafı seyderiyorum. Sanki içeride uyuyan bir bebek varmışcasına sessizce sokuluyorum içeri. Usulca arkamı dönüp çıkıyorum. Günleri geri saydıkça bebekten uzaklaşıyor gibi hissediyorum. Sanki bütün bunlar bir oyundan ibaret gibi. Şakacıktan mahsuscuktan yapıyormuşuz gibi. Gerçeklikle aramda derin bir uçurum açılmaya başladı. Bu ruh bozuklukları bende doğum sonrası depresyona dört nala koşuyorum diye düşündürmüyor değil.

Kendimi bu günlerde üzgün hissediyorum. Üzgün değilde, sanki kırgın gibi içimde tuhaf bir burukluk var. Aslında burukluğumun sebebini bal gibi biliyorum ama bunu dile getirmekten kaçıyorum. Bir yanım eksik gibi.
Diyorum ya, evde oturmak bana yaramıyor işte. Resimdeki hipopotamus kadar keyifli olmalıyım halbuki.

5 yorum:

  1. Endişeleri at kafandan herşey güzel olacak;)
    Kopmaktansa daha yakın olacaksınız bebişle.

    YanıtlaSil
  2. Hipopotam resmi cok sevimli, bence print alip gorunur bir yere as, baktikca gulumsersin :)
    Hayirlisiyla gelsin bebis...

    YanıtlaSil
  3. simdi , ben depresyona girsem tamam ...yani yeterince nedenim var bunun icin :) ama ne diyoruzzz ??? mutluyum lay lay loomm :))) yoksa tabi ki dort nala depresyona kosariz :)

    bebegin senin gibi bir annesi oldugu icin cok sansli. hadi gulumse :)

    YanıtlaSil
  4. Dogum sonrasi inis cikislar olacak normal ama simdiden bunlari dusunme. Oncelik bebegi saglikla eline alman sonra geri donup bu yazdiklarini okuyunca kendin bile sasiracaksin.Hormonlara laf dinletebilmek mumkun olsaydi keske!

    YanıtlaSil
  5. Ne kadar şanslısın halbuki :) Yakında bir bebişinin olması dünyada sahip olabileceğin en güzel şey. Her zaman mutlu ol. Sen mutlu olki bebişin mutlu bir aileye gelsin.

    YanıtlaSil