19 Kasım 2008 Çarşamba

Bugünden

Nasıl iş bu
Her yanına çiçek yağmış
Erik ağacının
Işık içinde yüzüyor…
Neresinden baksan gözlerin kamaşır
Oysa ben akşam olmuşum
Yapraklarım dökülüyor
Usul usul
Adım sonbahar.

Seviyorum bu mevsimi hem de çok. Arkasından gelen kış mevsimini de.
Atkımı boynuma dolamak hoşuma gidiyor. Sıcak bir şeyler içmek tarifsiz keyifli oluyor.

Bugün öğle tatilinde Osmanbey’den Maçka parkına kadar yürüdüm. Tek derdim Cemal Reşit Rey’den bu ayın Kültür Sanat Bülteni’ni alabilmekti. Biliyorsunuz tiyatro sezonu başladı ve sonbaharın son günlerine en çok yakışan aktivite tiyatrodur bence.
İstanbul Şehir Tiyatrolarında bu hafta sonu neler var diye baktım. Bu Pazar tiyatroya gitmeyi kafama koydum bir kere ve Devlet Tiyatrolarında da bu sezon izlemek istediğim iki oyun var aslında. Neyse, Maçka parkından geçip CRR’ye varmak çok keyifli. O yolu çok severim. Her öğlen bu yürüyüşü yapıp ofise dönebilirim. Neden daha sık kullanmıyorum bu yolu diye epey hayıflandım.

İçimde yavaştan bir yeni yıl coşkusu kabarmaya başladı. Yeni yılda yeni hedefler minik sürprizler umuyorum. Alınması gereken kararlar listesini kaleme almaya başladım ufaktan. Birde en büyük zaafım olan dekorasyon dergileri aklımı yeni fikirlerle meşgul etmekte. Aslında olabilir diye kenara not ettiğim bir sürü kalabalığı eleyip yapılabilme ihtimali yüksek olanları gün ışığına çıkarmalıyım. En önemli olansa yeni ve kullanışlı bir yatak örtüsü. Kaftan gibi bir yatak örtüm var ve ne yazık ki makineye bile girmiyor. Kuru temizleme yapılması gerek. Birde elektrik süpürgemi değiştirmeyi kafama taktım. ( Memo sen bu postu okuma bence…) Su içine tozları çekenlerden almak istiyorum. Daha bir sürü ıvır zıvır şey işte. Öyle ayakkabı vitrinlerinin önünde saatlerce duramam ben ama Paşabahçe’de yada Ikea’da günlerce kalabilirim hiç sorun olmaz. Saatlerce Koçtaş’ta sıkılmadan gezinebilirim.

Sanırım bayram sonrası bir nişan töreni olacak ailemizde. Banu’cum o minik parmaklarına nişan yüzüğü takacak şaka gibi ama gerçek. Bense kendime aradığım gibi bir elbise bulamadım. Elimdekilerden bir kombinasyon yapmak daha mantıklı gelmeye başladı.
Birde pırasa gibi olan saçlarımın uçlarından kesilmesi gerek. Uzun saçlarımı çok seviyorum ve kestirmeyi istemiyorum ama sonbaharda ve ilkbaharda uçlarından aldırıp birazcık kısaltıyorum. Doğal olarak kuaförle aramızdaki klasik konuşma başlar tabi,

Bak minicik kes tamam mı?

Tamam merak etme sen.

( Elle gösterilir ) bak bu kadar cık işte tamam mı?

Tamaaaaaaam!!!

Ay çok mu kestin bakıyım

!!!!!!!

Çok kesmişsin işte ühühühü…


Ve böylece kuaförün Allah’ım neydi günahım bakışıyla bir kesim macerası daha tamamlanır.
Fakat ne yapabilirim ki, çok seviyorum saçlarımı.

Bayram gelmeden bu saç işini halletsem iyi olur. En kısa zamanda zavallı Ekrem’den bir randevu alalım en iyisi.

14 yorum:

  1. umarım bu dilekler ve isteklerin gerçekleşir tez zamanda. ben süpürgemi dğiştirirken senin istediğini önermemişti satıcı. iyice bir araştır derim almadan önce (memo duymasın)
    saç konusunda ben çok cesaretliyim ve sonrada çok pişman. upuzun saçlarımı erkek gibi kestirdim, şimdi de uzatamıyorum. pişman olmamak için iyi yapıyorsun.. ben de kararlıyım ama bu defa uzıycaklar..

    YanıtlaSil
  2. Ben torbasiz ekolojik elektrik supurgelerinden hem de cok para odeyerek aldim. Hic umdugum sunucu alamadim. Filtre islak oldugu icin temizlemek cok zor ve icine mikrop oldurucu tablet atsaniz bile kotu bir kokusu oluyor. Hic verimli kullanamadim.. Cok iyi arastirin derim ben de..

    YanıtlaSil
  3. Funda'cım saç konusundaki cesaretine hayran kaldım
    lakin, bende bir kere aynı şeyi yapmıştım sonra tövbe ettim kesmem diye :)

    Mehtap hanım sizde mi?

    hevesim söndü şimdi. Ama şu robot adı altında satılanlar var hani acaba onlardanmı bahsediyorsunuz ben onlara heves sarmıştım.
    Fiyatı sanırım 1.500 ytl.
    Acele etmiyim en iyisi :(

    YanıtlaSil
  4. Maçka Parkından CRR ye giden yol sonbaharda daha bir güzel olur, çok haklısın... Umarım 2009 için istediğin herşey bir bir gerçekleşir. Banu'ya da allah tamamına erdirsin diyorum. rüya gibi bir gece geçirmesini diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Benim de mevsimim sonbahar, benim de saçlarımın kesilmesi gerek, yılbaşı ağacının meleklerini mutfak dolaplarına yapıştırmıştım)) yeniden almam gerek. Bu post sanki bana hatırlatma postu gibi olmuş aynı zamanda. Şehir tiyatrolarında çok güzel oyunlar var. Ben Vişne Bahçesi için rezarvasyon yaptırdım. Sevgiler size

    YanıtlaSil
  6. merhaba. sulu eketrik süpürgelerinden biz thomas olanı aldık. koccaman, ağır ve filtresini temizlemesi zahmetli sahiden de. onn dışnda temizliği harika. ablam da evinde dyson kullnaıyor. minik ama kullanışlı.

    güzel alışverişler dilerim :)

    YanıtlaSil
  7. Sevgili şeker pasta,

    Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Kardeşimle adaş olmanızda ayrı bir güzellik :)

    Sevgili lalenin bahçesi,

    Yazının bir işe (hatırlatma olarak!!!)yaramasına çok memnun oldum :)
    Vişne bahçesini bende izlemek istiyorum zira Ferhan Şensoy'un uyarlamasıyla, Fişne Pahçesu'nu izlemiştim ama Anton Çehov'un eserlerini severek okumuş biri olarak, orjinal eseri fazlasıyla merak ediyorum.

    Sevgili Seda,

    Önerilerin için teşekkür ederim. Sulu veya kuru ben bu elektrik süpürgesini değiştirmeyi kafama koydum bir kere, hadi hayırlısı :)

    YanıtlaSil
  8. Kışı ben de çok seviyorum. Sonbaharı da ... Ve benim de evle alakalı yapmak istediğim bir sürü yenilik var. Hadi bu da benim yeniyıl kararım olsun.

    YanıtlaSil
  9. Kolaylıklar dilerim Nihan,umarım aldığımız kararların arkasında durabiliriz :)

    YanıtlaSil
  10. Elektrik süpürgesi anneme almak için gittiğimde satıcı pek önermemişti. Temizlemesi açısından zor demişti.Araştırmanı tavsiye ederim.

    Bugün hava o kadar güzel ki... Şu an cam açık içeriye miss gibi hava giriyor.Ama pazar gününden itibaren soğuklar da geliyormuş.Kış kışlığını yapmalı...

    Ben de ayakkabı vs. oralara çok takılmam ama ikea veya ev dekorasyonları ile ilgili yerlerde daha çok vakit geçirmeyi severim. Evde yapmam gereken çok şey var ama bütçe meselesi işte... Hele şimdi kriz zamanı hiç bir şey yapılacak gibi değil.İş konusunda yarınımız ne olacak hiç belli değil.Neyse çok iç karartıcı olmayayim.Hepimiz herşeyin farkındayız zaten...
    Saç için bir zamanlar bende senin gibi ucundan kes derdim kuaförüme biraz fazla alınca kızardım da.Sonra bir gün kısa kestirdim.Kadınlar moral bozukluğunda kuaföre kesinlikle gitmemeliler ne yapacakları belli olmuyor.Uzatana kadar zorlandım.Artık kısa kestirmiyorum.Arada bir düşünmüyor da değilim hani...
    Banu için de hayırlı olsun canım. Umarım elbiseni de ayarlarsın :)

    Güzel bir hafta sonu dilerim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Zerrin ablacım,

    öncelikle fotoğrafına bayıldığımı söylemek istiyorum, sonrasındaysa seninle karşılıklı sohbet ediyormuşuz hissini verdiğin güzel yorumun için çokca teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
  12. Yüzüme yayılan tebessümümsün:)İyiki varsın...

    YanıtlaSil
  13. Ne istersen gerçek olsun adım adım :)
    Benımde var kafamda planlar programlar umarım benimkide gerçek olur diyorum:)

    YanıtlaSil
  14. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil