20 Ocak 2009 Salı

Akşam havadisleri

Salı bitti bile. Bir birinin kopyası günler geçirdiğimden galiba not düşecek bir şeyler gelmiyor aklıma. Burcu’nun sınavları bitiyor bu hafta. Cumartesi günü İstanbul’a dönüyor. 3 hafta İstanbul’da. Annem onu bolca şımartacağını söyledi. Benimde onunla koca bir gün gezme planlarım var. Sinema, yemek, kahve ve bolca ucuz Dvd kurcalama, onun ders kitaplarının peşine düşme gibi planlarımız var. Bu yüzden Vicky Cristina Barcelona’ya gitmiyorum ısrarla. Burcu’ya sözümüz var çünkü.

Hafta sonu uzun zamandır gitmediğimiz İstiklal caddesine bir uğrayalım dedik. En son Eylül’de evlilik yıldönümümüz için yemeğe gitmiştik. Değişen bir şey yok ama bu aralar fazlasıyla punk dirilmiş gibi. Hoş saçlı çocuklar vardı bolca. Onların coşkulu muhabbetlerine kulak kabartırken ben büyümüşüm artık diye geçirdim içimden.

Bu akşam eve dönerken Bolulu Hasan Usta'dan Memo için krem karamel, kendim için fırın sütlaç aldım. Aldım çünkü, bugün Desperate Housewifes başlıyor. Nihayet! Memo’da dizinin sıkı takipçisi olduğu için hevesle akşamı bekliyoruz.
Bu aralar az zeytinyağlı sebze yemeği dışında bir şey yemiyorum. Salçalı yağlı yemekler veya tatlı kesinlikle yasak. Dizi şerefine tatlı yiyebilirim diye düşündüm. Şaka bir yana, biraz iştahımı dizginlemeye ihtiyacım var. İlerisi için şimdiden önlem almak lazım.

Yarın Armada Otel’de bir eğitim seminerine gidiyorum. Öğleden sonraya kadar sürer sanırım. Armada Otel çok hoş bir mekanda Ahırkapı’da. İstanbul’un en sevdiğim mekanı Sultanahmet’e yakın. Sanırım tadilat nedeniyle müşteri almıyorlar. Benim için değişik bir gün olacak.

Havadisler böyle işte. Birazdan Memo gelecek ve mecburen benimle beraber akşam yemeği olarak zeytinyağlı pırasa ve salata yiyecek. Hiç mızmızlanmadan centilmen bir biçimde eline sağlık diyerek hem de.

Bende onu hep çok sevicem.

10 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Bodrum- Turgut Resideyken kocama yürüyüşe çıkalım derdim ve yönümüz Bolulu Hasan Ustaya doğru olurdu. Keşkül üstü dondurma en favori tatlısıdır benim için.
    İstiklal hakkında çok haklısınız. Ama ben hala çocukluğumu , genç kızlığımı kovalarım orada. Eskiden sinema , tiyatro , kitap , plak deyince tek adres orasıydı. Değişen her şey gibi İstiklal de değişiyor , değişmeyen tek şey çiçekçiler, yerleri bile değişmedi)). Sevgiler size iyi seyirler ve afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. şu rejim olayını abartıyosun gibi geliyo bana. sıfır beden mi olucaksın yaaa komplekse girerim..

    YanıtlaSil
  4. 1)Funda'ya katılıyorum.
    2)Bu haftasonu bende İstanbul'a geliyorum.
    3)Memo'ya helal olsun.(dizi için:)

    YanıtlaSil
  5. ben de hamilelikten önce acayip kasmıştım, formumu koruyacağım diye. Sonra en az 12 kilo alıyorsun zaten:) bu arada ilker de desperate housewives hastası. demek ki tek erkek o değilmiş, memo da varmış:) biz hala eski bölümlerini tamamlayamadık diye cnbc-e ye bakmıyoruz hiç.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili lalenin bahçesi,
    İstiklal'e gittiğimde sizi anıyorum haberiniz olsun :)

    Keşkül üstü dondurma en yakın zamanda denenecek ayrıca:)

    Sizede sevgiler, selamlar.


    Sevgili Funda,

    sen benim iyilik meleğimsin:) Keşke dediğin gibi olsa ama kilo aldımmmm!!

    Sevgili Serap,

    vakit yarat cumartesi buluşalım. Pazar günü dönersin hemen :(


    Sevgili Yeliz,

    Hep aynı korkular :) 12 kilo alsam öpüp başıma koyarım. Nedense çok korkuyorum sanki 100 kilo olcakmışım ve hep öyle kalıcakmışım gibi geliyor :(

    Dizinin tekrarlarını bile kaç kez izledik bilmiyorum. Hemen yeni bölümlere geçin benden söylemesi.

    YanıtlaSil
  7. merhaba tessekkure geldım destegınız ıcın:) sımdı de butun blogu okuyacagım:)

    YanıtlaSil
  8. Hoşgeldin Yasemin :)

    Sıkılma sakın o kadar eğlenceli bir blog değil valla :)

    YanıtlaSil
  9. Hehe:)

    Kendimi akşamın o muhteşem trafiğine atmadan önce özlediğim yazılarına bir göz atayım dedim ve iyiki de öyle yapmışım. yukardaki "hehe" memo ve senin sevimliliğinizeydi:) afferin memo'ya! böyle erkekler her zaman takdir toplar hanımlardan;)

    YanıtlaSil
  10. Zero'cum hoşgeldin :)

    Güzel sözlerin için çok mersi.

    YanıtlaSil