22 Ocak 2009 Perşembe

Bahar

Dışarıda insanı inceden delirten bir hava var. Orhan Veli’yi mahveden cinsten. Bu havada çalışmak çok zordur, aşık olmak kuvvetle muhtemeldir. Bugün 23 Ocak ve Nisan’dan bir gün yaşar gibi insanı coşturan, içini fıkırdatan bir hava var dışarıda. Öğle tatilini bekliyorum hevesle. Masamda solan Nergislerin yerine tazelerini koymak için sabırsızlanıyorum.

Lakin doğrudur, beni bu havalar mahvetti diyorsa şair katılmamak mümkün değil. Ben bu mahvolmuşluğu önümüzdeki haftalarda şiddetli bir gribal enfeksiyon geçireceğime yoruyorum. O zamana kadar yalancı bahara tüm kapılarım açık. Tiril gömleklerimden içeri süzülen sinsi rüzgara hiç ilişmiyorum. Hapşırmalarımı da duymazdan geliyorum. Saçlarımı da topuz yapmıyorum sabahları, bırak dağınık kalsın bir taç takıyorum tepeme oldu bitti.

Ah! Bahar, güzel bahar geliyor musun yoksa gizlice.
Bilirsin ki, ben seni çok severim…

9 yorum:

  1. Bahar gelsin biran önce... Belkide geldi, ozaman hiç gitmesin...
    Güzel bir gün diliyorum sana...

    YanıtlaSil
  2. penceremden sızan güneş ışığına bakıyorum da, kışı çok seven biri olarak beni bile bahar bahar dedirtiyor. Bu gün ne yazık ki evdeyim ve ne olur yarın da böyle olsun diyerek dua etmekteyim. Bırakın bahar havası savursun saçlarınızı kim korkar hain gripten)). Sevgiler size

    YanıtlaSil
  3. Buralarda çok güzel.1 haftadır izinliyim ve okul çıkışlarında kuzuyla dolaşmaktan,güneşin tadını çıkartmaktan helak olduk:)
    Bu arada bloglararası kitap hediyeleşmesi yapmaya karar verdik.Blogdaki yazımı okursan ayrıntılara ulaşabilirsin.Senide görmek hoşumuza gider:)
    Öpüldün kocaman:)

    YanıtlaSil
  4. Kim sevmezki baharı?O ılık esen rüzgarını mis kokusunu pıtırcık çiçeklerini...çok güzel gidiyor havalar maşallah bol bol soluklanıyorum bende:)

    YanıtlaSil
  5. sen de kaçaksın anladım :)

    YanıtlaSil
  6. çok özledim baharı. ama daha çoook erken. tutuyorum kendimi sıksık takvime bakıyorum, hala ocak, dha şubat var

    YanıtlaSil
  7. ben de tam tersı.. yagmur yagsın.. hava gri olsun.. sanslıysam kar:)

    YanıtlaSil
  8. 4 mevsimin hepsi birbirinden güzelken, tam da içinde bulunduğumuz an tüm ihtişamıyla etrafımızı çepeçevre sarmışken neden gözümüz hep gelecekte acaba?

    YanıtlaSil
  9. Amaaan! bahar filan yok, nazar değdi havaya. Sıcak bitki çaylarına devam :)

    Ben her mevsimi severim. Diğer yandan eskinin içindeyken yeniye hazırlanmakta gayet normal bence :)

    Hepinize selam.

    YanıtlaSil