16 Ocak 2009 Cuma

Biraz uyku, bütün isteğim buydu.

Gözüm kapandı kapanacak. Kafamı ayakta zor tutuyorum. Hasta değilim bir şeyim yok ama o kadar uyuşuk ve uykuluyum ki anlatamam. Esnemekten çenem ayrılmak üzere. Az önce gidip kendime sallama bir kuşburnu çayı yaptım. Yüzümü yıkadım kim bilir bu kaçıncı bugün. Yok ama bana mısın demiyor uyuşukluğum.

Bu akşam Memo dönüyor inşallah. O yokken olan kayda değen bir şey aklıma gelmiyor. Sıradan ve aynı günlerdi. Süpriz bir gelişme olmadı.

Sahi bu geceki rüyamı anlatmam lazım. Bu akşam rüyamda karnı burnunda hamileyim ve iş yerinin tuvaletinde doğuruyorum. Ellerim kan ve ıkınıyorum. Bebek doğduğunda tutabilmek için ellerim bacaklarımın arasında. Neden burada sanki diye sorguluyorum habire. Birde içimden doğum bu kadar kolaymış demek diye geçiyor.
Benim rüyada doğurmalarım çok meşhurdur. Sanırım 14 yaşından beridir mütamadiyen çeşitli biçimlerde ve değişik mekanlarda doğurmuşluğum vardır benim. Serap pek iyi bilir. Uzun zamandır görmemiştim. İlginç doğrusu. Neyse her zaman tek başıma doğuruyorum nedense. Kendi kendimin ebesiyim yani.

Şaka bir yana birkaç aydır kendimi çok farklı hissediyorum. Sanki artık taşlar gerçekten yerine oturuyor. Vücudum bile bana bunun sinyallerini veriyor. Kendimi daha kadınsı bir formda görüyorum. Oğlan çocuğu gibi dolaşmıyorum ortalıkta artık. Kendime bu sene ilk defa göz farı aldım ne haber. Gizli gizli mothercare’de dolaşırken buluyorum kendimi. Ne var canım fiyat araştırması yapıyoruz. Sonra acaba kendimi fazlamı bu çocuk moduna sokuyorum diyorum. Belki olmaz o zaman çok mu üzülürüm. Aman ne biliyim ben.

Kendimi sinsice aynalarda inceliyorum. 30’umu doldurdum diyorum artık bende bir anne havası var evet. İlk zamanlar çok sinirim bozuluyordu ama şimdi kabullendim. Bu vücut anneliğe hazırlanıyor gizli gizli ve ben seyrediyorum yabancı gibi.

Bak bu mevzu uykumu açtı biraz. Gidip bir elma kemiriyim daha Memo yoldadır.
Akşam yemeği biraz yatsıya kalıcak gibi.

6 yorum:

  1. sen şeker mi şeker bir anne olucaksın bence .. ve bence sen de hazırsın artık anne olmaya.. ben de iyi bir teyze olabilirim bak.. bu arada rüyada doğum yaptığımı ben de görürüm annem günahını almışlar der.. tabiri oymuş yani ama kan da rüyayı bozar derler, çıkamadım işin içinden şimdi..

    YanıtlaSil
  2. Funda'nın yorumu doğru. Kan ve doğum bir arada olunca popo açıkta kalmış oluyor:P Ya da tam senin günahını alacaklarken vazgeçmişler:))

    Vücut çoktan hazır olmuş. Mothercare turları zihnin de hazır olduğunu gösteriyor. Hem bak "seni seviyorum anne" diyecek:))

    YanıtlaSil
  3. Bu 30 yaş insanı böyle yapıyor işte, bebeğe karar vermeden önce aynı evrelerden ben de geçmiştim. algıda seçicilik misali sağda solda hep bebek görüyordum:) sen harika bir anne olacaksın. umarım tam da istediğin zamanda olur.

    YanıtlaSil
  4. Sizin gibi güzel sözler yazan bloggerlar varken ben bu bebeği havada karada yaparım arkadaş :)

    Hepiniz çok şekersiniz.

    YanıtlaSil
  5. evet bence hazırlık dönemi beyinde tamamlanmış. Rüyada doğum yapmayı arınma olarak yorumlarlar, kanda rüyayı bozarmış, bunu hiç bi zaman anlamadım ya neyse, yani o kadar görülen rüya geçersiz oluyo)).Sevgilerle ve hep güzel rüyalarla

    YanıtlaSil
  6. Hadi bakalım hayırlısı:)

    YanıtlaSil