6 Ocak 2009 Salı

Hep aynı, hep aynı

Ben alışkanlıklarına çok düşkün biriyimdir. İş olsun ev olsun bu tutumum hiç değişmez.

İş konusunda 11 yıldır aynı iş yerinde çalışıyor olmamdan olsa gerek iş değişikliğine bir türlü gidemedim. Her sabah aynı yolu kullanmaktan, aynı yerlerden kahvaltılık nevale almaktan, sabahları dağınık masama oturup gün başlayabilir artık demekten sıkılmıyorum işte. Mızırdanıyorum bazen ama bu tamamen şımarıklıktan. Bu yıl zam dahi alamamış olmam moralimi bozamıyor. O kadar fazlasıyla hayatımın bir parçası ki, başka türlüsünü düşünemiyorum dahi.

Ev konusunda da aynıyım. Mutfağa yeni bir süzgeç bile almam için bir eskisinin ya kırılması ya kaybolması gerek. Eşyaların yerini değiştirmek bile asabımı bozabilir. O çiçek hep orada kalmalı, kumanda yatmadan önce hep aynı noktada bırakılmalı gibi. Yeni bir yatak örtüsünü benimsemek veya yeni bir bardak takımını ruhumun kabul etmesi zaman alır. Sanırım aldığım şeyleri çok severek ve isteyerek aldığımdan onlardan vazgeçip bir yenisine geçmek benim için zor oluyor.
Hayattaki her şey için geçerli bu. Görüştüğüm insanlar, her öğlen yemek yediğim mekan, kahveyi yudumlamayı sevdiğim cafeler değişmez.
Mutfak temizliğinde kullandığım malzemeler, kullandığım deterjan, yumuşatıcı, aldığım peçete, tuvalet kağıdı her zaman aynı markadır. Her ay aynı dergileri takip ederim. Sekteye uğratırsam çok sinirlenirim.
Klasik yemeklerim vardır asla tarifiyle oynamam sonra asla kalıp sabun dışında bir şeyle banyo yapamam ve el kremim hiç değişmez.

Yeniliğe kapalı değilim elbet ama bir ritüeli var hayatımın ve o ritüel sekteye uğramışsa ben çok huzursuz olurum.

Sıkıcı birimiyim?
Sadece alışkanlıklarıma fazlasıyla düşkünüm bence.

7 yorum:

  1. Buna sıkıcılık diyemem...gayet normal bi durum yapı meselesi birazda.Bende fazlası ile değişkenimdir hatta senin tam tersinim desem :)sıkıcımı olurum :)

    YanıtlaSil
  2. Bende senin tam tersinim. Belkide risk almayı sevmiyorsun ama sıkıcı kesinlikle değilsin. Ben değişikliye bayılırım. Evin modelini bile 2-3haftada bir değiştiririm.

    YanıtlaSil
  3. ben de aynen senin gibiyim, değişikliklere hiç gelemiyorum. Ama bazen öyle bir delleniyorum ki yaptığım değişiklikler ruhumu besliyor. mesela 7 senedir asla salonda oturmadık, hep oturma odasındaydık, sonra TV nu taşıdık, artık salonda oturalım, koltukları eskitelim dedik, ama oturma odasından 1 hafta daha çıkamadık, sadece orada oturduk, TV seyretmedik:))) ama şimdi iyi, artık salondayız:) belki arada zorla yapacağın ufak tefek değişiklikler senin de ruhunu besler...

    YanıtlaSil
  4. aynı senin gibiyim. Koyduğum bir şey aynı yerinde kalmalı,değişmemeli.

    Kimi zaman hep aynı şeyleri yaparım.Kimi zaman da bir günde karar verip tatile çıkarım. Kafama estiği gibi davranırım :))


    Bende 16 yıldır aynı firmada çalışıyorum. Bakalım zam alabilecek miyim? Bu sene son zaten firma kapanacak. Bende kendi yolumu çizeceğim böylece. Emekliliğime de az kaldı zaten. Bekleyip göreceğim neler olacak.

    YanıtlaSil
  5. Heeeey yalnız değilim:)) Bugün benzer şeyleri söylediğimde, karşımdaki şaşırıp ne kadar yenikliklere kapalısın dedi. Bu kapalılık değil. Belki biraz bağımlılık:))
    Bazen eskiyen bir ayakkabım için neden aynısından bir tane daha almadım diye üzülürüm. Ya da temizliğe gelen kadın bir şeyin yerini değiştirdiğinde huysuzlanırım. Her şey bildiğim yerde, bildiğim şekliyle olsun. Hep olsun isterim:))

    YanıtlaSil
  6. Sorma ben de cok duskunumdur alıskanlıklarımla. Hakan hep dalga gecer benle ne zaman yeni birsey girse hayatımıza Nihanin dünyasi altüst oldu diye. Ama öyle ne yapayım. Annen nasıl oldu bu arada...

    YanıtlaSil
  7. ebru,

    ben seni asla sıkıcı biri olarak düşünemem :)


    Defnenin Annesi,

    Doğru risk almayı pek sevmem. Başak burcu olduğumdan galiba :)


    yeliz,

    salon hikayesi beni çok güldürdü. Tanıdık geldi ayrıca :)
    Evlilik benim hayatım için en büyük değişiklikti uzun bir zaman beni idare eder :)


    Zerrin ablacım,

    emeklilik ne güzel bir kelime :)
    Emeklilik günlerin çok keyifli geçer umarım. Bir sürü kurabiye ve pasta yaparsın :)


    adacım,

    sizi okumaktan çok keyif alıyorum ve o sevdiğim ayakkabıdan iki tane alsaydım fikrine tamamen katılıyorum :)


    Nihan,

    bize takılmayı seviyorlar ama hayatlarını organize etmek işi hep bize düşüyor nedense :)

    Annem iyileşti,düşündüğün için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil