8 Ocak 2009 Perşembe

İç Güveysinden Hallice

Bugünlerde keyfim yerinde. Bazen içimde bir huzur ve duygu patlaması yaşanıyor ve nedense akabinde de hızlı bir düşüşe geçiyorum. Düşüş kısmı başlamadı henüz ama eli kulağındadır. Kendime nazarım değiyor galiba.

Önümüzdeki hafta Memo iş seyahatinde olacak. 1 hafta yok. Bu sefer nerdeyse 2 ay olmuştu seyahate çıkmayalı. Uzun aralardan sonra gitmesi biraz zor oluyor, bavula ne koyuyordum unutuyorum.
En önemli kısım diş fırçası. Yedek diş fırçası var Memo’nun, seyahate çıkarken evdekini almasını istemiyorum. Kendi diş fırçam bardakta boynu bükük ve mahzun kalıyor ve bundan hiç memnun olmuyorum. Bende o yüzden seyahat çantasına yedek fırçayı koyuyorum. Geceleri de kendi yastığım yerine onun yastığında yatınca durum biraz katlanabilir bir hal alıyor.

Neyse, annem iyileşti. Yine kendi yöntemleri ve etkili bir öksürük şurubuyla. Ama bence sadece üstünü örtüyor ve ufak bir boşlukta hemen yeniden tekrarlıyor. Nereye kadar acaba?
Memo yokken annemi kandırabilirsem belki bende kalır bu hafta. Bu ay anneme 330 TL. doğalgaz faturası gelmiş. Düşünebiliyor musunuz ?
Hayat bu kadar pahalı olmamalı.

Diğer yandan bugün patronumun kızı doğuma girecek. İlk bebeği de sezeryan olduğu için yine aynı yöntemle doğuma giriyor. Dün akşam biraz geç çıkmam gerekti ve selamlarımı gönderdim patrondan. Tabi bana sen ne zaman düşünüyorsun dedi, bende henüz değil dedim. Geciktirmeyin filan diye konuşunca bende maddi durumum çocuğa el vermiyor, zaten bu senede zam alamadığım için! dedim manidarca, oda gözlüklerinin üstünden bakıp sırıttı. Ruhdağııııı!!!, hadi iyi akşamlar dedi.
Aramızdaki bu baba kız ilişkisi iyi hoş ama aileden birisin zaten nasılsa veririz., para mühim değil ne zaman istersen istediğin kadar alabilirsin havaları bana göre değil. Bu ayda zam almazsam protesto edip aylığımı almıycam kesin kararlıyım o zaman illaki karşılıklı konuşmamız icap edecek.
Ben istiyorum ki, zam vermiyorsa bile açıkça söylesin oyalaması beni rahatsız ediyor.

Hımmm, bunun dışında dün kendime çok güzel bir gömlek aldım. Memo ona yeni yıl hediyesi olarak aldığım gömleği çok beğenince, bende aynı modelin başka bir rengini daha aldım. Birde bayan bölümüne bakalım derken indirime giren güzel bir gömlek buldum. Şu an üstümde bile.
Ayy! şimdi aklıma geldi benim su faturası yatırmam gerekiyordu, öğle tatili olmadan yatırıp gelsem çok iyi olur. Halen otomatik ödeme talimatı vermedim bankaya.

Aslında ben seviyorum bankaya gidip sıra beklemeyi. Sıra gelene kadar kitap okumayı veya yaşlı bir amcayla gevezelik etmeyi, kendi numaram yanınca sevinçle vezneye yönelmeyi filan çok seviyorum. Yatan faturaları ve makbuzları filan itinayla dosyalamaktan memnunum.
Bu da bir başka alışkanlık işte…

5 yorum:

  1. güömleğini güle güle giy. Bankada sıra beklemenin hoşuna gittiği bir kişiyi tanımanın gururu içindeyim:)))). Sevgiler size

    YanıtlaSil
  2. ilahi:) ben sırada beklemekten keyif alan bir tek annem kaldı sanardım:) gömleğini güle güle kullan. Memonun şarj aletini almasını unutturma sakın. ben hep unuturdum, ah seyahatler eskide kaldı artık gidemiyorum bir yere:(

    YanıtlaSil
  3. Sevgili lalenin bahçesi,

    teşekkür ederim severek giydim gömleğimi :)

    Biz nadir örneklerdeniz bence :)

    Sevgiler.



    Sevgili yeliz,
    annenin ellerinden öperim selamlarımı ilet :)
    İyi hatırlattın valla aklımdan tamamen çıkmış iki telefonu var birde. Hatırlatma için sağol :)

    İnşallah ailece seyahate çıkarsınız en yakın zamanda.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Nasılda sıcacık yazıyorsun, sanki karşımda yada telefondasın anlatıyorsun bana birbir, gibi geliyor.Öyle yada böyle annenin iyileşmesine sevindim.Bu arada doğalgazı hala inat ile yakmıyorum sadece banyo için kullanıyorum, ufo yakıyorum onun yerine, ama doğalgazım 110 ytl geldi bu nasıl iş?yakmadığın halde az kullandığın halde 110 .00ytl.Çıldırıyorum inanki...evet hayat bu kadar pahalı olmamalı yaa :( gömleğinide güle güle kullan üstünde paralansın.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Ebru :) senin bu yüzümü güldüren yorumların günüme güzellik katıyor.

    Fatura gerçekten çok geliyor. Emekliler ne yapsın, işsizler peki? Can sıkıcı. Bana geçen ay 157geldi diye köpürüyorum birde. Ben ısınmak için sadece kombiyi kullanıyorum çünkü sana göre az bile gelmiş bana.

    Üff ya! neyse, gömlekte evet üstümde paralansın inşallah :)

    YanıtlaSil