21 Aralık 2009 Pazartesi

Kabus

Bu gece rüyamda yine bir oğlum olmuş. Oğlanları göre göre, doğurcam kızı en sonunda. Rüya açılışı, tipik emzirme sahnesi. Bu olay beni neden bu kadar geriyor anlamıyorum. Her rüyada aynı sorun. Bebek emiyor mu? süt var mı? gına geldi artık.

Neyse, sonra altını açıcam çocuğun ama sırıl sıklam çiş içinde yani. Yuh diyorum kendime, hangi akla hizmet çocuğu bu hale getirdim ki! İşin tuhafı oda habire dolmaya başlıyor. Birde bana akıl veriyorlar yani ben ilk kez altını değiştiricem ve bezi doğru biçimde koymamışım. Biliyoruz herhalde diye tersliyorum ama kimse tınlamıyor. Elimden alıp altını açmak isteyecekler neredeyse. Ama atmaca gibiyim bırakmıyorum çocuğu. Fakat oda habire insan doluyor. Bebeği yatıracak alan bulamıyorum o derece. Neredeyse üstüne oturacaklar. En sonunda ehh! yeter be hepiniz boşaltın odayı diye şarlıyorum. Ben öyle debelenirken uyanmışım. Tabi o sinirle doğru banyoya kusmaya gittim. Arkamdan Memo kustun mu? sorusuyla belirdi. Hı hı, kustum.

Bu rüyadan sonra kusulmazda ne olur ?

13 yorum:

  1. :)) Herkesin akıl verme ve olaya müdahale etme isteği 7 ay sonra gerçek olacak. Malesef kabus değil. Ne derler hayır olsun inşallah rüyan. Kusmalara tam gaz devam sanırım. Yok mu hiç azalma.

    YanıtlaSil
  2. heidi, ay sorma şimdiden nasıl gıcık oluyorum bu duruma anlatamam :(

    Kusma olayı bugün yine tavan yapmış durumda :(

    Bitsin artık lütfen ama...

    YanıtlaSil
  3. Bu başına geleceklerin habercisi:))

    Yalnız bazen o akıllara çok ihtiyaçda duyuyor insan. Çünkü tecrübe , teorinin önüne geçiyor bazı hallerde. Ben çok genç anne olmuştum ve pek tırsaktım. Görümcemde çok bilinçli bir kadındı, o gelince hiçbirşeyden korkmazdım.


    Biraz relaks nasılsa her şey yaşaya yaşaya görülecek:)))

    Sevgiyle

    YanıtlaSil
  4. Lalenin bahçesi, elbette deneyimde lazım ama ben her işe maydanoz olan tiplere sinir oluyorum. Yoksa diğer konularda gülü seven dikenine katlanır di mi? :)

    Oğlum çok tatlıydı ama hiç uyanmak istemedim...

    YanıtlaSil
  5. Hormonlarin oyunu :P Bu ruyalar yani :)

    Yavrucum, simdiden sut var mi, bebek doyuyor mu diye baslarsan bak sonra en keyifli zamanlari ziyan edersin. Memen silikon degilse sutun olacaktir, bebegin emecektir :) Bu boyle biline :))

    YanıtlaSil
  6. çok okuma bence bu konularda:) doğal akışına bırak. başkalarının deneyimini okuyarak pek bişey öğrenmiyor insan. herkesin kendisi de yavrusu da farklı çünkü. vakti gelince tüm cevapların sende olduğunu göreceksin. genlerinde kodlu onlar:)

    YanıtlaSil
  7. İlk aylar normal böyle rüyalar. Zor günlerin bitmesine az kalmış. 2. trimester çok keyifli geçecek, bak gör.

    YanıtlaSil
  8. uzulerek soylemek zorundayim ki kabus degil , olacakalri gormussun :)

    Enzirme konusunda da hic endise etme allahaskina ..Emzirmezsen bile harika formula karisimlar var anne sutune yakin.
    Benden sut fiskiriyordu ama abartmiyorum resmen fiskiriyordu :) emmek istemedi , biraz ugrastim baktim ki olmuyor e peki dedim :)

    Sen neyi nasil istersen oyle olacak , ipler senin elinde sekerim .Hiiic kasma kendini ..Cok bilmisleride simdiden sustur , lohusa lohusa kafani yemesinler ilerde :)))

    YanıtlaSil
  9. Anne ve bebişi,arıza bir tipim dimi?

    Su gibi, yok valla okumuyorum. Zaten okuduğum şeylerde aklımda kalmıyor :) Başa gelmeden bilinmez.

    Sinem, hep 4. aydan sonrasının hayaliyle yaşıyorum zaten :)

    Yeliz, doğru söylüyorsun. Bizde annemi 4. aya kadar emmişiz ondan takığım galiba bu konuya :)

    YanıtlaSil
  10. İnsan anne olunca daha doğurmadan önce mi başlar bu 6. his kuvvetlenmesi ne!!

    Bedeninle birlikte sanırım psikolojin de kendini hazırlıyor yavaş yavaş gelecek minnoşa.
    Ben yeni doğum yapan annelere de "dişi kaplan" diyorum :) yavruya yaklaşanı bir lokmada parçalayacak gibi oluyorlar da :)

    YanıtlaSil
  11. Nzn, he eh öyle oluyor di mi? Var bende o atmaca potansyeli biliyorum canım :)

    YanıtlaSil
  12. Bak ben hem gençtim hem de deneyimsiz ama çocuk doğurmanın ve bakmanın keyfini doya doya yaşadım..Nasıl mı..? Hemen anlatayım.Kim ne derse desin hıı, tamam,olur gibi şeyler söyledim ama kendi bildiğimi okudum.İlk aylarda bu her şeye evet deyip kendi istediğimi yapma olayları yüzünden herkes pes etti ve kimse karışmadan çocuğumu büyüttüm :) Sana da tavsiye ederim.Sinirlenmeden herkese evet deyip dönüp arkanı kendi bildiğini okuyorsun, olay bu.

    YanıtlaSil
  13. Asortik Krep, dediğin doğru. Ben kimsenin kalbini kırmadan o ilk ayları bir yoluna soksam çok rahatlıycam fakat asıl problem daha 9 haftalık hamile bir kadının düşündüğü şeylerin doğum sonrası bocalaması olması !!!

    Her şey bitti yani doğum sonrası kaldı. Allah'tan kendim için akıl fikir ve biraz rahatlama taleb ediyorum. İşte yegane yeni yıl isteğim :)

    YanıtlaSil