30 Aralık 2009 Çarşamba

Kontrol

Dün doktor kontrolümüz vardı. Randevum 10:30'da olduğundan evden gitmeye karar verdim. Sabah Memo işe gidince bende 2 bölüm Şeker Kız Candy izledim. Çok iyi geldi. Yarım muz 3 tanede fındık yedim daha ne olsun. Adam olana çok bile. Hastane kapısında karşılaştık Memo'yla işlemleri halledip doktorun katına çıktık. Ultrasona girdik doğruca. Bu sefer başını vücudunu ayırt edebildik hatta kol ve bacak çıkıntıları, göbek kordonunu ve pompa gibi hareket eden kalbini gördük. Bu sefer daha inandırıcı geldi durumum. Doktorumda ellerimden tutup çektiklerinin karşılığını alıyorsun merak etme dedi. Ne güzel bir söz. Doktorumla aramda pozitif bir ilişki var umarım sonuna kadar böyle devam eder. Bebek geliştikçe bulantılar azalacak dedi. Tartıldım biraz daha azalmış yekünüm. Tansiyonum 8/5. Böyleyim işte.

Bebeğin boyu tamı tamına 3,25 cm. 10 haftalık ve haftasında olması gerektiği gibi. İyiymiş yani, inşallah öylede devam eder.
Bizden istediğin bir şey var mı? dedi doktorum mide bulantısı için verdiğiniz ilacı yazın lütfen dedim. Ama devam etmek istemiyorum bir yandan, illaki içimde bir ilaç korkusu var. Doktor verse bile.
Neyse, bir dahaki kontrol 14 Ocak. İkili test zamanım yani. Umarım her şey güzel gider.

Dün doktor çıkışı ofise döndüm. Patronuma bebeğin ultrason çıktısını gösterdim. Erkek bu bence dedi. Mühendis yapacakmış onu. Bir eve bir tane mekanikçi yeter bence. Bana doğumdan sonra kaç sene gelmeyeceksin diye takılıyor ona göre önlem alacakmış velakin ben evden idare ederim ofisi dedim. Yıllarca işe gitmemek olur mu? Bakalım görücez bunların hepsini yaşamadan bilemem. Uzaktan atıp tutmak basitmiş.

Dün gece tamda akşam yediğim sekiz adet fındığı ve bir adet elmayı itina ile kusmuş, sürünerek yatağa giderken, ultrason resmindeki koca kafasına küçük bir buse kondurdum. Kerata seni. Sen dişlisin de, ben değil miyim? Kolay pes etmem, inat dersen dibine kadar hadi bakalım.

11 yorum:

  1. Süper haberler..bak herşey tıkır tıkır yolunda gidiyor...
    Çok yemişsin canım; yarım muz, 2 fındık:PPP
    Doktorla yakaladığın frekans çok iyi, etrafımda bunu yakalayamayan bir sürü anne adayı var, bu acaip önemli bir şey olsa gerek...
    Patronuna bayıldım...
    Mide bulantısız, keyifli bir gün dilerim...sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. Oooo siz şimdiden iletişim kurmaya başlamışsınız bebişle ne güzel. Kontrollerimiz, haftalarımız aşağı yukarı paralel gidiyor.Yaz mevsiminde anne olacağız ne güzel.
    Ben ikili test yaptırmayacağım. Doktor 5-15 Ocak arası yaptırabilirsin dedi ama düşünmüyorum.
    Bulantıların inşallah şu 2 haftadan sonra tamamen biter.

    Bebişe ve sana sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. her seyin yolunda gitmesine cok sevindim :) umarim senin durumunda bir an once duzelir ...

    benim de elimde 2 adet ulrason ciktisi var :) sanki ilk kez anne olacakmisim gibi elimde dolandiriyorum :p utanmasam cerceveletip duvara asacagim :)

    cinsiyetle ilgili bir tahmin :p bence kiz :)

    YanıtlaSil
  4. Bence erkek :)
    Birde sen onun kalp çarpıntısını dinlesen tamam olacak ..
    İyi seneler :)

    YanıtlaSil
  5. Seni çok iyi anlıyorum. 3 ay sürmüştü ben de bulantılar. İçim dışıma çıkmıştı. Sonra geçti birden bire. İlk üç ay bir gram kilo almayan ben 24 kilo ile tamamladım hamileliği. Aman dikkat diyorum.
    Sağlıklı, mutlu yıllar.

    YanıtlaSil
  6. canim, findik zaten biraz yagli ve normal zamanda bile -bende en azindan- mide bulantisi yapabiliyor. tuzlu kraker denemis miydin?

    bebegin iyi olmasina sevindim :)

    YanıtlaSil
  7. Peren, çok sağol evet doktorla iletişim çok önemli bence.

    Patrona gelince boğaz tokluğuna çalıştıracak bir eleman daha kapmaya çalışıyor bence :p

    Güzel dileklerin için teşekkür ederim :)

    Heidi, evet yaz annesi olucaz ne güzel :)

    Yaz ayında bol karpuz yeriz şeftali var sonra Allah kayısı ve ben bunları yiyebilecek durumda olurum o zamana kadar ne şahane :)

    Test konusuna gelince yaptırmak istedim ben. Ne biliyim yine Allah bilir ama bende bir şeyler bilirsem daha iyi olur gibi geldi.

    Mide bulantılarım geçsin evet en çok bunu diliyorum gece gündüz her daim :)

    Firdevs, ama ne değişik bir hal değil mi? kaçıncı olursa olsun ilk kezmiş gibi yeniden aynı coşkuyu yaşamak :)

    Umarım hazırlıklarını tamamlayabilirsin. 32 hafta benim için çok uzak şimdi. Senin telaşın ne çoktur di mi?.

    Kolaylıklar dilerim :)


    Asortik Krep, yazmıyım diyorum ama bencede sence yani :) diğer türlü olursada başımın üstünde yeri var ama içimdeki hissiyat böyle işte ne biliyim :)

    İyi seneler, hemde çok iyi bir sene olur inşallah.

    Kağıttan gemiler, evet ne kötü. Kusmaktan kusasım geliyor artık :P

    Bilmiyorum ben şimdilik toplam 6 kilo verdim :( 52'den 46'ya düştüm ama inşallah 4. aydan sonra kilo alırım. 15 kiloyu geçmezsem çok mutlu olurum :D

    Anne ve Bebişi, akşam eve geldiğimde hiç bir şey yiyemiyorum çünkü mutfağa giremiyorum. Hemde hiç giremiyorum. Her şey istisnasız kokuyor. En azından faydalı bir şeydir Allah'ın fındığı biraz midemde kalsa yararını görürüz diye düşünmüştüm ama tövbe bir daha fındık filan yemem. Krakerdense çok ama çok bıktım :(

    YanıtlaSil
  8. 10. hafta, bana daha dun gibi geliyor. Gecirecegin degisim dogrusal bir sekilde artmiyor, goreceksin. Her sey o kadar hizli ilerliyor ki.
    Doktorunla arandaki iletisim sahiden cok guzelmis. Bebek saglikli, sen de iyi olacaksin. Bundan guzel haber yok :)

    Merak ettim, doktorunun tavsiye ettigi bir beslenme tablosu var mi? Cunku muz tok tutar ama sindirimi dert (kabizlik yapar diye tavsiye etmiyorlar). Findik ise yagli bir yemis (cok severim o baska), o da zorlar mideyi.

    Krakere alternatif baska bir seyler deneyebiliyor musun?
    Sade pilav, makarna gibi karbonhidrattan zengin besinler enerji ihtiyacini karsilayabilir (Tabii ben tuzu kuru biri olarak yaziyorum bunlari. Gerci pilav bile kotu kokuyordu baslarda.)

    Bir de vitamin icmek benim icin hala dert, cok kokuyor cunku. Sen icebiliyor musun?

    Butun bunlarin haricinde dilerim 2010'a girer girmez butun cektiklerin sona erer, en mutlusundan bir hamilelik ve dogum yasarsin. Ailecek mutlu yillar size!

    YanıtlaSil
  9. İlk, doğrusu ben gerçek anlamda dengeli hiç bir şey yiyemiyorum doktorum bana elbette Akdeniz tipi beslenme tablosu çıkardı ki, bu zaten benim hamile kalmadan öncede uyguladığım beslenme düzenimdi fakat şimdi hiç bir forma girmeyen bir düzenim var.
    Mesela, sabah sade beyaz peynirli sandviç yiyebiliyorum. Öğlende bir kase mercimek veya sebze çorbası limonlu. Arada yiyebilirsem bir elma ve bazen yarım muz yiyebiliyorum ama akşam hiç bir şey yiyemiyorum. Arada kusmaları saymıyorum :(
    Dediğim gibi muz aslında sıkıntı yaratıyor ama mideme bir şey girmesi mantığıyla ben yiyorum çünkü beni kusturmuyor. Annem burdayken yoğurtlu sade erişte yiyebiliyordum ama annem evine geçti biraz kafa dinleyecek :) bende mutfağa giremiyorum kokudan o yüzden kuru bir şey yiyebilirsem ala. Fındıkta kustursa bile belki bir faydası olur diye denenmişti yoksa ben fındık bile sevmem :)

    Evde yemek olayı tam bir işkence dışarıda yine bir nebze çorba filan içebilme lüksüm var.

    Vitamin beni mahvediyor ve bu görüşmede doktora söyledim bana vitamin o kadarda elzem değil dedi. Yani sen bir tane domates yiyebilsen bile aldığın vitamin hapından kat kat fazla ihtiyacın olanı sağlarsın dedi. Önemli olan dengeli düzgün beslenmek yani. İçemiyorum bi kaç gündür zaten birde fitil gibi büyük benim ilacım :) keşke fitil olarak verselerdi :P

    Yeni yıl dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım senin içinde çok güzel şeylerin başlangıcı olan bir yıl olur. Ailenle huzurlu bir sene geçirmenizi dilerim.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. çektiklerine değecek gerçekten inan buna.. o koca kafalı veledi ve seni öpüyorum, kolaylıklar diliyorum. bir de mutlu yıllar:) yeni yıl sana çok güzel bir hediye getirecek

    YanıtlaSil
  11. Yeliz'cim bende sana, eşine ve canım Arca'ma güzel bir yıl diliyorum. Umarım her şey gönlünüzce olur :)

    YanıtlaSil