23 Şubat 2010 Salı

Şundan Bundan


Hava güneşli ama üşümeye engel değil. Güneşli havalarda üşümek can sıkıcı. Fakat sabahları yatak odasında kumru sesleriyle uyanmak harika.

Bugün Memo babasını Nöroşirurji Servisinden alıp Onkoloji Servisine yatıracak. 1,5 aylık bir ışın tedavisi süreci başlayacak. Tümör iyi huylu değil ne yazık ki. Yani kendini yenileyecek ve yeniden faaliyete geçecek. Bu gibi vakalarda 1,5 senelik bir zaman öngörüyoruz demiş doktor. Fakat ben farklı düşünüyorum. Sevginin ve iyi düşüncenin gücüne işte tam bu noktada inanıyorum. Mucizeler var biliyorum. Memo içini ferah tutmalı bence. Kalpten inanmalı tümörün uykuya dalıp bizi unutacağına. En azından o kadar erken değil uyanışı biliyorum içimde böyle güçlü bir his var.

Diğer yandan evden de aksilik eksik olmuyor. Alt kat komşumuz antre tavanında sarılık olduğunu, bizim kattan su aldığını söyledi. Tesisatçı çağırdık doğru dedi. Temmuz ayında küçük tuvaleti yenileyip sıcak su hattı çekmiştik büyük ihtimal o T noktasında problem dedi. Yani şimdi yeniden parkeci gelecek parkeleri sökecek, beton kırlacak ve tesisat açılacak. Bir sürü iş ve masrafta cabası. Canım sıkılmasın diyorum ama illa bir pürüz gelip ensemize çörekleniyor. Ne yapalım başka bir şey olmasın kabulüm.

Memo haftaya mecburi iş seyahatine gidecek. Ne zamandır ertelemişti ama artık gitmesi gerek. Haftaya oğlumla bir başınayız.

Dün akşam Banu işten erken çıkıp benim ofise geldi. Beraber Kanyon'a gittik. Annemin deyimiyle bolca boş! konuşup, ona buna güldük. Sonra Gap'a girdik ve benim aklım kuru kafalı çocuk ayakkabılarında kaldı. Dolandık durduk öyle. Banu kız kıyafetlerine bayıldı ben erkek. Kafama yatan çok kıyafet vardı. Bizimki bu gidişle pek bebek gibi giyinemeyen bir bebek olacak. Çocuğu doğar doğmaz serseri yapacaksın dedi Banu. Saçlarınıda kesmessiniz siz di mi? Hıı, hıı :)
Olsun varsın, adam gibi bir serseri olduktan sonra ziyanı yok. Memo'da şimdiden sen kötü polisi ben iyi polisi oynarım havasında. Orası baştan belli ama o zaman tüm idare bende onu şimdiden söyliyim. Bildiğim bir şey varsa o da Memo'nun evi oyuncak arabayla dolduracağı. Ama önce kendi oynayacak orasına şüphe yok.

Bu hafta göbeğimde hafiften bir tümsekleşme oluşmaya başladı sanki. 18. haftama 46 kiloyla devam ediyorum. Aslında 45 küsur ama ben 46'ya yuvarladım. Bu gidişle son aylara girene kadar tüm S beden üstlerim ve 36 beden pantalonlarımı kullanabilicem galiba :p

Dün sabah evden çıkarken Memo siyah ojeli tırnaklarıma ve gümüş yüzüklerime bakıp,
hiç 5 ay sonra doğuracak bir kadına benzemiyorsun dedi. Çok güldüm bu söze. Hamile olunca ne yapmak gerekiyordu ki? Pembe hırkalar giyip, kafama kurdaleler bağlamalıyım sanırım. Aklıma gelmişken Banu'cum dün gördüğümüz siyah tüllü taç varya onu alıcam şekerim doğum sonrası saçıma takmak için. Dalga geçmiştin ya kafana mavi kurdele takarsın diye gör sen bakalım. O siyah güllü ve tüllü olan taç şahane uyar. Gülse gül işte :)

Durumlar böyle. Dün 4'lü tarama sonuçlarımı haber verdiler temiz çıkmış. Zaten 2'li taramada temizdi ama doktorum bu testlerde sadece zeka özürlülüğüne bakılmadığını, başka problemlerinde erken teşhisinde faydalı olduğunu, 4'lü testide yapmamı önerdiğini söylemişti benimde aklıma yatmıştı. Sonuçta bir tüp kan daha vermenin ne zorluğu var. Şimdi 5. ay detaylı taramamız var sanırım birde 24. haftada herhangi bir anomali yoksa bebeği rahat bırakıyoruz artık demişti doktorum. O içerde gelişmesini sürdürecek bende evi serseri badiler ve tişörtlerle doldurup siyah ojelerimle ona hazırlanıcam :)

Vay anasını, anne oluyorum yahu! Şaka gibi...

9 yorum:

  1. Bahar Karları abla , güzel bloğun var ,otur bol bol yaz bizde okuyalım işte.
    Sevgiler
    Ashley

    YanıtlaSil
  2. Eveett sonunda güzel bir bebek heyecanı hissetmeye başladım yazılarda :))

    Her şey harika olacak, göreceksin....

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. o siyah tüllü tacı takmaya kararlısın demek! işte o zaman tam tim burton karakterlerine benzeyeceksin :)

    YanıtlaSil
  4. Seni çok merak ediyorum, biliyor musun Ruhdağı? Kanyon taraflarına geçtiğimde,hep aklıma geliyorsun, bir gün biz de Kanyon'da buluşsak ya!:)
    Heyecanına ortak ve tanık olmak çok güzel,gündelik aksilikleri kafana takmamaya çalış, gelecek hafta Memo yokken bol bol yaz, biz de olalım yanında...
    Memo'nun babası hakkında da umarım hep iyi haberler duyarız...
    Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  5. Ashley, teşekkür ederim. Bende bugün senin bloğu keşfettim. Uğradığın için sağol. Yazarım ne demek :)

    Sevgiler.

    Nzn, di mi? bende hissetmeye başladım :)

    Teşekkürler.
    Sevgiler.


    Sahaf, bak hiç aklıma gelmemişti :p

    Peren, hayal kırıklığına uğratmıyım :( sıradan biriyim işte.
    Ne zaman istersen buluşuruz çok memnun olurum. E-mail bekliyorum.
    ruhdagi@gmail adresine not bırakman yeter :)
    Memo yokken daha sık yazarım evet laptop bana kalır :D

    Sevgiler Peren'cim.

    YanıtlaSil
  6. Güneşli havalarda üşümenin hoşuma gitmesi gibi garip bir huyum var :)))
    Tesisat işini geçelim yorumlayamayacak kadar gıcık olurum. Eve ne zaman tesisatçı gelse ben de bir arıza çıkarırım. AA yorumlamışım bile bu konuyu:))

    Mucizeler her zaman var, olmasaydı dünya yaşanılır olmazdı. Bir canlı büyüyor içinde bu en büyük kanıt olsun Memo 'ya...

    Boş boş gülmekten daha süper ne olabilir ki, biz Zuz la hep yaparız ama arada bir de kapışırız heheheh

    Ben hamileyken aynı oyuncak bebekler gibiydim ne yapayım yaz mevsimiydi ve moda öyleydi:))

    Ben Anne olduğum için 27 yıldır her akşam ama her akşam şükrediyorum, sabahları erken kalkmak zor oluyor da:)))

    Sevgiler sevgili Ruh dağı...

    YanıtlaSil
  7. Lalenin bahçesi, bu bloğun en keyifli yanı ne biliyor musunuz?
    Sizin güzel yorumlarınız tabiki :)

    Sevgiler, öpüyorum sizi. :)

    YanıtlaSil
  8. merhabalar annelik heyecanı güzel bir heyecan dilerim sağlıklı şanslı bir bebek olur savaşsız barış içinde bir dünyada yaşar sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Bilge, merhaba. Güzel dileklerine katılıyorum çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil