24 Haziran 2010 Perşembe

Kara Delik


Aklımda sayısız soru baloncuğuyla dolandığım bu günlerde, zamanı saçlarından yakalamak istiyorum ama avuçlarımdan kayıp gidiyor. Sürekli birbirini takip eden günler benden geri dönülemez anları çalıp kaçıyor. İçimde ki kronometre işlemekte. Korkmuyorum ama endişeleniyorum, yaşlanmak duygusu içimi kemiriyor. Yaşlanıyorum evet. Geri dönülemez bir biçimde yaşlanıyorum.

Önceleri hayatla pazarlık yapmak daha basitti. Verilecek kararları savsaklamak basitti. İleride yaparım daha çok var dediğim şeylerin zamanı çoktan geçti bile. Yapamadıklarım uzun bir liste olarak elimde kaldı. Üstelik korkarım yine de yapabilirim gibi salakça bir cümle kurmamayı da öğrenmiş bulunmaktayım. Bazı insanlar her şeyi yapamaz. Benim gibi. Çünkü ne kadar iddia ederlerse etsinler inançları yoktur.
Ben aslında şunu fark ettim ki, ben bu dünyada hiç bir şeye inanmıyorum. Hiç bir şeye sadık değilim ve hiç bir ideolojinin arkasında durmuyorum. Aslında içimde hiçlikten başka bir şey yok.

Gerçekte kendimi bugün çok kof ve boş hissediyorum. Yani gerçekte olduğum neyse onu hissediyorum ve kabulleniyorum.
Bu bilgelik olabilir mi? Erdim mi? Sanmam. Sadece bazı anlarda içindeki sesin gerçeği haykırıvermesi ve senin bu sese kayıtsız kalamamandan başka bir şey değil. İşte sen busun diyor ve sen itiraz edemiyorsun. Çünkü biliyorsun ki doğruyu söylüyor
.

7 yorum:

  1. yaşlanmak mı??? oğlun bir gelsin... yeniden çocuk olacaksın:)))Ben kızlarım büyüdükçe gençleştim inan buna...
    Serçe Kuşun Sonbahar'ını okudum bu günlerde... insanların bir başka hayatlar için yapabildiklerini göze alabildiklerini gördüm okudum ve ne boş bir hayat yaşamışım dedim kendime... Sonra hemen geçti bu duygu:)))
    Bu gün böyle hissetmenizi gerektiren her ne ise püüf diye üfle gitsin... kahverengi kelebeğin peşine düşmek istediğiniz günü düşünün...gülümseyin

    YanıtlaSil
  2. Her ne böyle hissettiriyorsa bir an önce terk etsin.Ne yaşlanması?Gerçi bazen insan kendini yorgun hissediyor hayat karşısında ama geçiyor sonra en azından bana öyle oluyor.Kendini daha iyi hissetmen dileğiyle

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. bosvermek iyidir, hayata da, kendine de bosver.

    mutlu insan, en azla yetinen belki de.

    kendine inanirsan hiclikten kurtulursun.

    hem inan, hem bosver.

    fazla onemsemek zorlastiriyor yasami.

    YanıtlaSil
  4. bunun adı depresyon:) havadandır ve hatta kedidir kediii:) pıst de gitsin. çok yakında tüm varlığın öyle anlamlı gelecek ki sana, varoluşsal tüm arayışlara hıh yapıp geçeceksin bir omuz darbesiyle.:)
    öperim:)

    YanıtlaSil
  5. Ben tam aksine çok imrenerek olkudum bu yorumu. Yaşla veya yaşlanmakla ilgili değil de olgunlukla hatta olmuşlukla ilgili gibi geldi. Osho amcamı<z diyor ki içindeki boşluğun farkında olan kişi daha canlı ve korkusuz yaşarmış. Çünkü hepimizin içinde olan o:içsel bir boşluk, fark edenler ve bununla barışık olan şanslı. Hamilelik aydınlanması bu olsa gerek, darısı başıma! Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Daha dün yetmiş küsür yaşındaki arkadaşıma dizüstü bilgisayar aldık yeni.. İlk dizüstü bilgisayarı ve senin dizelerini okusa kızma ama gülerdi sanırım..
    Yaşlanmak düşüncelerde bence.

    YanıtlaSil
  7. Lalenin bahçesi, bende o kitabı bir türlü alamadım. İmrendim şimdi. Kötü hissederek yazmadım aslında bir nevi özeleştiriydi.
    Gülümsüyorum :)

    Duygu, yok yok o anlamda demedim aslında. İhtiyarlamak değil ama yol almak sadece.

    Sevgiler.

    Senay, fazla önemsemek gerçekten yaşamayı zorlaştırıyor. Buna katılmamak mümkün değil.

    Elektra, yok yav değilim valla. Depresyona ayıracak zamanım yok olsa girerdim de :)

    Kötüsel düşünceler yok içimde valla.
    Öptüm.

    Bal Sultan, hamilelik aydınlanması bak bu olabilir :)
    Beni anlamış olmanıza çok memnun oldum :)
    Sevgiler.

    Asortik Krep, kızmasın lütfen. Kötü anlamda demedim. Sadece kendi kendime nasihat gibiydi. Yani silkin kendine gel ya da mızırdanma otur aşşa gibi bir şey.

    Arkadaşınıza imrenmemek mümkün değil.
    Bu arada 26 temmuzda doğuruyorum :)
    Ziyaretime bekliyorum.

    YanıtlaSil