3 Haziran 2010 Perşembe

Mazinin Ayak Sesleri



Uzun zamandır Megadeth dinlemiyordum. Hani hamileliğimin ilk aylarında ki o buhrandan kaçmak için kendimi Megadeth ve Metallica'nın kollarına atmıştım bolca ama sonrasında araya bolca Kitaro ve Edith Piaf girmişti. Ben kendimi çiçekli yüzükler alırken bulmuştum ve siyah ojemi iki aydır sürmediğimi hatırladım. Kurukafalı kolye her daim boynumda ama. Herkesin bir uğuru vardır ya benimki de kuru kafalı kolye :)

Bugün tüm günümü Megadeth'e ayırdım. Yıllar yıllaaaaar önce Memo'yla ilk randevumuzda bile, yani o şimdiki gibi pantalonun ütüsü bozuldu aşkım diye dertlenmezkene Megavizyon'dan Megadeth albümü almıştık birer tane. Megadeth dinlerken o günü düşündüm. Megavizyon'un önünde telaşlı bekleyişi geldi gözümün önüne. Gerçi halen beni beklerken o telaşı devam ediyor orası ayrı ama o gün daha bir başkaydı tabi. Yeşil askeri çantalar, yaz kış giyilen kocaman postallar, kareli salaş gömlekler ve siyah kotlar geldi aklıma. Taksim ve bira geldi. Çocukça hayaller ve kendini kocaman bir adam sanma hallerimi düşündüm.

İnsan büyüyor ne yazık ki!

10 yorum:

  1. Bileklerimize sardığımız deriler, sırt çantalarımıza taktığımız asi sözler içeren rozetler, akşamları yaktığımız tütsüler, konser için para biriktirmeler, konser tarihi yaklaştıkça o kabına sığmayan çocuksu sevinçler...Şimdilerde çoluk çocuğa karışma telaşına düştük. Hala kocaman yüzükler takıyorum, hala tütsüler yakıyorum ama o zamanki heyecan yok be.

    YanıtlaSil
  2. Gönül telimi titrettin Heidi :)

    Her şey zamanında güzel demek ki. Aman ne biliyim, yine de arada o heyecan bir yerlerden nüksediyor bence :)

    YanıtlaSil
  3. benim saçlarım simsiyah ve belima kadardı. tabii ki her iki taraftan da suratı yarısına kadar kapatır hiiç bir şekilde de o gözüme giren saçlarımı çekmezdim.
    bir arada çengelli iğneler pek bi modaydı hani kocaman kocaman takardık oramıza buramıza.
    babam askeriye ile iş yaptığından dolayı benim postallar askeriyeden gelir züper de havam olurdu :))

    YanıtlaSil
  4. Nzn. doğru çengelli iğneler vardı :)

    Bende çantama takardım Allah ne verdiyse :)

    Bak postal olayı süpermiş :)

    YanıtlaSil
  5. hahahahha yaz-kis demeden giyilen postallar:))) kadikoy'de bir amca vardi, ozel yapardi. renkli filandi, tabani istedigimiz kadar yuksek olurdu:)))

    YanıtlaSil
  6. Dudu, bir ara Beyoğlu'nda Atlas pasajında vardı ilginç postallar ama iyi paraydı valla içim gitmişti zamanında :)

    YanıtlaSil
  7. Atlas'da yukardaki ikinci el dukkanlara icim giderdi benim :))) kadife ispanyol paca pantalonlar almistim oradan:)

    YanıtlaSil
  8. Anzavur Pasajı'nın alt katında da öyle bir dükkan vardı :) ben ordan tulum almuştım kendime annem bir ton laf söylemişti :D

    Gerçi Anzavur Pasajı'nın her yanı ayrı bir cennetti :)

    YanıtlaSil
  9. Yav Anzavur demiş durmuşum! AZNAVUR PASAJI doğrusu.
    Özür...

    YanıtlaSil