1 Ağustos 2010 Pazar

Acemi

Nereden başlamam gerektiğini bilmiyorum. Çok mutluyum. Oğluma kavuştum nihayet. Hayatımda gördüğüm en tatlı çenenin sahibi bakarken ağlamama engel olamadığım oğlum Egem benimle.

Perşembe sabahı 06:00'da hastaneye yattık ve doktorun normal doğum ısrarıyla akşam 20:22 de karnımın üstüne bırakıverdiler oğlumu kaygan sıcak ve benim. Ne şahane bir duygu. Gerçek bir mucize. Hayattaki en güzel sarhoşluk anı ve istemsiz dökülen sevinç gözyaşları. Lakin doğum sonrası ters giden şeyler oldu ne yazık ki. Ege 3900 doğdu beklediğimizden büyük olunca yırtıklarda fazla oldu. O gece çok ağrım oldu.Ertesi sabah dikişlerde problem olduğu kan biriktiği söylendi ve bana cerrahi müdahalede bulundular. Soluma dönerek oturmaya çalışıyor çürük bir sol popo lobuyla iki büklüm yürüyorum. 10 güne kadar düzelecek dediler. Umuyorum. Ama canımı sıkan bu değil. Sütüm yok!!! Perşembe akşamı 20:22 de doğan oğlumu halen besleyemiyorum ve bu beni çok üzüyor. Belki ağrılarım yüzünden doğum sonrası tersliklerden neden bilmiyorum ama halen sütüm gelmedi. Oysa Ege öyle kuvvetle asılıyo ki, o kadar çabalıyor ki ama nafile...
Sinirlerim çok bozuk habire ağlamak istiyorum. Mecburen mama vermeye başladık dün. Bilmem yanlış mı? ama habire hırsla çekmesine rağmen süt yok ve Ege ağlıyor. 30 cc. iki kez mama verdik dün. Acizim! emziriyorum her an her ağladığında ama yok işte. Olacak diyorlar ama ne zaman. Ağrılarım yüzünden Ege'yi yataktan alıp koyamıyorum daha altını bile temizlemedim. Memo her şeyine koşmaya çalışıyor. Altını açıyor, ağladığında teselli ediyor ben ağladığımda bana koşuyor ama ben hiç bir halta yaramıyorum. Mama vermemiz yanlış mı? ya sonra memeyi almazsa sürekli bunları düşünüyorum. Süt gelsinde emmesin memeden sağıp veririm ama yeter ki süt gelsin diyorum. Ne düşüneceğimi bilemiyorum.
İçeride uyuyan melek oğluma her bakışımda dolan gözlerim beni şaşkına çeviriyor. İyi bir anne olmak istiyorum. Çok korkuyorum. Yetememek duygusu içimi kemiriyor.

Bu ara böyleyim işte. Düzgün bir şeyler yazmak istiyorum sonra. Ağlamalarım kesilince...

30 yorum:

  1. Ne kadar da güzel bir haber. Allah analı babalı Güzel bir ömür nasip etsin oğluşuna. Sanada acil şifalar diliyorum sulu gözlü bayan :) Canını hiiç sıkma, hemen anlar o akıllı bıdık :D

    YanıtlaSil
  2. Güncenizi takip ediyordum ve bende merakla bekliyordum küçük prens gelsin diye bu haber çok mutlu etti hepimizi..Hayırlı uğurlu olsun, İsmide çok güzel annesi. Sağlıklı ve hepiniz bir arada güzel bir ömür diliyorum.Sizede acil şiflar dilerim.

    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. canımmm tebrık edıyorum sonunda geldı oglusss..

    hıc uzulme stresten de sut kesılmesı olabılıyormus olumlu dusunmeye calıss mutluluklar hep boyle guzel olsunnn

    YanıtlaSil
  4. Çok tebrikler.. Egecik de hoş gelmiş..:) Eminim acemi anne ve acemi oğul ilk tanışmanın heyecanını yaşıyorlardır ve birkaç güne kadar her şey daha da düzelecektir.. Hiç moralini bozma.. Mutluluktan ağlamak serbest ama..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Cok tebrik ederim, sonunda Ege'ye kavustunuz :) Eminim birkac gun icinde hersey yoluna girecek, birbirinize alisacaksiniz. Sakin moral bozmayin, ne kadar olumlu dusunurseniz o kadar guzel olacak hersey! Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Tebrikklerrrrrrrrrrr! Hosgeldin Egeeeee!Annecin ve biz seni heyecanla bekliyorduk:)
    Bu konuda uzman degilim tabii ki tatlim ama endislenme cunku buyuk ihtimal yasadigin seylerin stresi rahatlamani engelldi. Sut stresle cok ilgili olurmus. Sen canini sikma rahat birak kendini. Oglusunun keyfini cikart.Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Tebrikleer:)
    Minik Ege hoşgeldi dünyaya,Allah sağlıklı sıhhatlı güzel bir ömür nasip etsin. Sana da çok geçmiş olsun, çabucak kendini toplarsın inşallah.
    Bu süt denen şey de gelecektir illaki moralini bozma.
    Tekrar tekrar tebrikler :)

    YanıtlaSil
  8. minik melek hosgelmis aramiza:) benim sutumde bir hafta sonra geldi manuel el pompalari ise yariyor bir o emsin birde pompayla dene bakalim! Agrilar zorlar seni ama gececekk bu arada kendini sakin tutup biraz cikolata ye:) hep telkin et gececek ilk sikintilar, hersey ritmini bulacak en zoru basarmisin gerisi daha kolay:) bilgisayara yazabilmen bile ban mucize gibi geliyor hemencecik hersey cok daha cabuk yoluna girecek demekki

    YanıtlaSil
  9. Tekrar tebrik ederim canım.Çok geçmiş olsun ayrıca.
    Anne adayı olarak henüz bir deneyimim yok ama hep duyarım stres yapma rahat ol sütün gelir diye.Sıkma sen canını ne güzel bak minik Ege sağlıklı bir şekilde kollarında,mis kokuyordur şimdi o :)

    YanıtlaSil
  10. Öncelikle gözünaydin. Ve lütfen sakin ol ve moralini yüksek tut. Sütün tabiiki gelecek ama en önemlisi moral. Mahir 5 gece hastanede kaldığı için hep mama verildi. Ben de sütümü sağıp götürüyordum ama ancak 30cc çıkıyordu. Hastanenin emzirme odasındaki kadınlar biberonları doldurdukça sinir oluyordum.. Hastaneden çıkıp mama faslımız bitti ama yine sağmam gerekti vs. Bizim oğlan 3hafta biberonla beslenmesine karşın şimdi süper emiyor ve benim de bolca sütüm var. Herkesin akıl vermesine tecrübelerini paylaşmasına gıcık olacaksın belki ama 1 aylık bir anne olarak tek tavsiyem, lütfen moralini yüksek tut.Her şey yoluna girecek. Sen sahip olduğun o minicik güzelliğin tadını çıkar.

    Egeye ve sana kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Mail adresine bakındım blogta ama göremedim. Emzirme aleti ya da başka bir şey gerekirse en kısa yoldan sana ulaştırabilirim.
    Tekrar sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. ohhh geçmiş olsun...
    çekirdek ailenize up uzuuuun sağlıklı ve mutlu 1 ömür diliyorum.
    bende 4 haftaya eceme kavuşacağım
    darısı başıma :)

    YanıtlaSil
  13. gözyaşlarıyla okudum... güle güle büyüt sağlıkla mutlulukla... hep güzel günlerini gör evladının....
    Süt mutlaka gelir hiç üzülme Biz Gamzede aynı olayı yaşadık. Şu anda kendi beslenmene çok dikkat et o kadar süt muylaka gelecektir ve Ege Doya doya annesinin sütünü emecektir
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  14. çok ama çok sevindim, hayırlı, uğurlu olsun. :) ilk bebeğimde aynı hatayı ben de yaptım, sütüm var/yok diye düşünme, sadece emzirmeye devam et canım, sütün o emdikçe gelmeye başlayacak acele etme, 1 haftaya kadar gelir inş. kilit nokta memenin sürekli emilmesi, refleks olarak meme süt imal etmeye başlayacak, bebecik zaten bir miktar depo ile geldi dünyaya, aç kalır diye üzülme,benim 3 numero da karnı açmış, sütü azmış hiç takmadım neredeyse 3 yaşına kadar emdi. emin ol her şey yoluna girecek, bu günleri gülümseyerek hatırlayacaksın :) ege bebeği de, tatlı annesini de çok öpüyorum.

    YanıtlaSil
  15. Kimse bilmesin, güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Biraz daha toparlanıyorum gibi.

    Deep, çok teşekkür ederim. Umarım çabuk toparlarım.

    Yass, geldi evet. Olumlu olmak istiyorum ama bazen duygular karışıyor işte.

    İmge, aynen dediğin gibi heyecanlıyız çokca. Toparlıycaz inşallah.

    Benden bizden, umarım daha dirayetli davranmaya başlıycam .

    pelininstyle, doğru doğum sonrası biraz zorlanıyorum bununda etkisi var gibi. Olacak ama düzelicez.

    Sessizce, teşekkür ederim. Süt düşündükçe uzaklaşıyor galiba. En iyisi akışına bırakmak ama bazen denge bozuluyor işte.

    Beste, pompa aldım ama biraz can acım azalsın diye deneyemedim. Sıkıncabiraz sarımsı bir su geliyor gelir herhalde di mi?. Beklemedeyim. Oğlum çok tatlı Beste çok.

    Duygu, darısı başına. Umarım senin için her şey kolay olur. Stres yapmamaya çalışıyorum ama bazen oluyor işte.

    Heidi, 30 cc. süt bile olsa çok mutlu olurdum. Arada göğsümü sıktığımda bir iki damla sarımsı bir sıvı geliyor Ege'de hırsla emmek istiyor ama sıcakta telef oldu 3 gündür. Mecburen mama takviyesine başladım. Biberona alışırsa beni ememez diye korkuyorum ama sen bana ümit verdin şimdi. Umarım süte dönüş yapabiliriz. Pompa aldım dün ama canım çok yandı ve göğsümde 3 damla sarı bir sıvıdan başka bir şey çıkmayınca bende elimle göğsümü sıkıp Ege'nin ağzına verebilmeye çabalıyorum. Oda bende çabalıyoruz olacak inşallah.
    e-mail için erdemarife@gmail.com adresini kullanabilirsin. Çok teşekkür ederim. Mahir'e bolca selam:)

    gSd, çok sağol darısı başına. Sağlıkla Ece'ni kucağına almanı dilerim.

    YanıtlaSil
  16. Lalenin bahçesi, çok sağolun. Takmak istemiyorum kafama doğum sonrası insan hassas oluyor :( Sağlıkla düşünemediğim zamanlar oluyor. Oğlum çok tatlı ona layık olmak istiyorum sadece.

    Petunya, çok sağol. Ege'ye düzgün bakmak istiyorum düşündükçe ibre şaşıyor bazen. Emzirmeye ara vermiyorum oda çabalıyor bende :)

    YanıtlaSil
  17. sevgili ruhdagi , sutunun olmadigina nasil kanaat ettin ? mesela mamaya baslamadan once bezini islatiyor muydu ? bence mama vermeden once ege'nin cisini takip et :) sutun olup olmadigini ordan anlayabilirsin.

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Ruhdağı, Ege bebeğe kavuşmuşsun, ne mutlu sana. Hep güzel günleriniz olsun birlikte. Bu arada işin zor kısmını atlattın, merak etme. Bundan sonra günden güne herşey yoluna ve düzene girecek. O sarı su var ya, o sarı su işte en kıymetlisi. Önce onu bir içsin Ege, sonra sütler dolup taşmaya başlayacak, hiç endişelenme. Bol su, (benim doktorumun tavsiyesi üzerine) günde iki fincan ısırgan otu çayı, biraz tahin helvası ve fırsat buldukça uyku...

    Bu arada bu ilk günlerin tadını çıkart. Bol bol resim çekin. İlerde bu ilk günler çok özleniyor. :)

    YanıtlaSil
  19. Cok sevindim :) Allah anali babali buyutsun :) Hayirli, saglikli bir evlat olsun insallah.

    Emziren Anneler grubuna uye olabilirsin, oradaki anneler cok guzel bilgiler verebilir. Bir kac kisi pigeon marka biberondan bahsediyordu, anne memesine en yakin biberonmus, zor emermis bebek o biberondan ve sonradan annesinin memesini de alirmis vs.

    Bebis fotosu istiyoruz yalniz ;)

    YanıtlaSil
  20. Önce rahatla lütfen. Oğlunu emzirmeyi asla ihmal etme, eninde sonunda süt gelecek. İlk günler zaten oluk oluk süt gelmez ki. Bak sana bir alıntı:

    "....eğer bebek çok düşük kilolu, erken doğan bir bebek değilse vücudundaki enerji depoları, ona anne sütü gelene kadar (birkaç gün) yetecektir. Bu sırada kolostrumu (Memede ilk yapılan koyu kıvamlı ve sarımsı renkte süte kolostrum denir. Doğumdan sonra ilk üç gün salgılanır) alması hem bağışıklık sistemini destekleyecek, hem de bebeğin emme uyarısıyla sütün gelişi kolaylaşacaktır... "

    Bebeğin emdikçe süt gelişi artacaktır. Benim sana tavsiyem bol sıvı alman, özellikle bol su içmen. Deneyimle sabittir. Bir de bu negatif düşüncelerden uzaklaşmak için çaba göster lütfen. Unutmadan sen iyi bir anne olacaksın, paşa oğlun çok güzel kokuyordur şimdi o güzel kokuyu içine çek benim için.

    Sağlıkla, mutlulukla büyütün şekerinizi.

    YanıtlaSil
  21. Gozunuz aydin!
    Hemen soyleyeyim annemle yazini okurken annem yakinda gelir sutu. Su an icin bebege mama vermeni sakin dert etme. Benzer sekilde mama vermek zorunda kalan arkadaslarim mamayi kesip sutle devam etmisti. Bir de bebegi kaldirip konduramamanin insanin zoruna gittigini bilirim ama cok hizli iyileseceksin, dert etme bunu. Senin icin, sutunun gelmesi icin onceligin stres yapmaman.

    Ege cok guzel bir isim. Ismi gibi guzel bir omru olsun bebisin. Kendine cok iyi bak. Haberlerini bekleriz.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Ah soylemeyi unuttum! Sut pompasi faydali olabilir sutunun gelmesine/artmasina. Mumkunse elle caisanlardan degil, elektrikli olanlardan edinmeni tavsiye ederim. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
  23. Medela mini elektrikli-pilli olanı çok iyi. Rahat ve kullanımı çok kolay.

    YanıtlaSil
  24. çok güzeeeeelll yeni bir melek katıldı aramıza :))
    ama süt konusunda endişelenme benim de 1 hafta sonra gelmişti emiyor emiyor aç biz de mama vermiştik ama sonrasında emmesinde problem olmadı mamayı reddetti hatta inş. herşey yolunda gider, humana still tee işe yarıyor ısırgan çayı çok işe yarıyor ısırgan, rezene, kimyon , anason hepsini karıştırıp içiyordum ben kimyon bebişin gazına da iyi geliyor.
    Hadi kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
  25. Hoşgelmiş EGEM bebek. Sana da çok geçmişler olsun. İnş. bu bir kaç günü çabuk atlatırsın ve herşey yoluna girer. Sütün ve moralin bol olsun...

    YanıtlaSil
  26. Canım, tebrik ederim tekrar..
    Yemene içmene dikkat et,süt yapacak şeyleri yemeye çalış.(hurma,soğan gibi..)Birde eğer için rahatlayacaksa bende normal doğum yaptım,benim oğluşta iriydi, dikişlerim vardı ama bunlar iki gün sonra geçecek şeyler,kotunu giyip hastaneye kontrole gidiyorsun sonra :)
    Yanına gelemedim ama ilk geldiğimde arayacağım seni..
    Şimdi herşeyden önemlisi kendine iyi bakacaksın,
    sinirinde ,gazında,yarayanda sütten çocuğuna geçecek,dikkat edeceksin.Birde senin ruh haline göre hayat bakışı olacak en çok da buna dikkat edeceksin Sevgili Bahar Kar'ım :))
    Öpüyorum anneyle oğluşunu :))

    YanıtlaSil
  27. gelecek sütün merak etme sen. emziren anneler grubuna üye olmanı önreririm ben de

    YanıtlaSil
  28. Ruhdagi, cani gonulden tebrik ederim, uzun, mutlu bir omru olsun Ege'nin!

    Sutun gelmistir artik ya da gelmek uzeredir. Ege'yi icinde nasil da beslemissin masallah, simdi disarida nasil guzel besleyeceksin kimbilir? Pompayi denediginde ilk gunlerde az gelebilir, sakin moralini bozma. Bebegin cok guzel doyacak...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  29. Allah analı babalı şanslı çok mutlu yaşatsın dilerim çok çok mutlu çookkk gününüz olur :) seni ve memoyu tebrik ederim :)

    YanıtlaSil