28 Ocak 2010 Perşembe

Genel Durumlar

Çok üşüyorum. Ofiste sadece klima cihazı var ve dışarısı 0'ın altına indiğinde klimadan pek bir işlev beklememeli. Öyle bir giyiniyorum ki, görenler birazdan kayaklarımı sırtlanıp zirveye tırmanıcakmışım sanıyor.

Tüm gün üşümek beni çok yoruyor. Eve gidince hemen yatıyorum. Memo alıştı artık bu duruma. Akşamları yemek yiyemiyorum yine. Bu ne zaman düzelir bilmiyorum. Sabah kahvaltısı ve öğlen hafif bir yemek misal çorba! ve arada bir elma fiks menü. Bu öğlen bir bardak ayran içtim. Süt içemiyorum ama peynir ve ayranla telafi etmeye çalışıyorum. Sebze hiç yiyemiyorum. Eti zaten çoktan geçtim :( Biraz ekmek, mercimek, peynir ve C vitaminiyle idare ediyor gibiyiz. Kilo durumu, gebeliğin 14. haftasında 44,5 kilo olarak devam ediyor. Bebek nerede acaba diye aynada kendimi dikizliyorum habire.

Hafta başı ikili testin sonucu çıkmış arayıp haber verdiler değerler iyiymiş. 14 Ocakta gittiğimiz kontrolde de, güzel bir burun kemiği, ideal bir ense kalınlığı ölçümü alınmıştı. İyi güzel yani. Birde cinsiyet söylemişti doktor ama istersen bir dahaki kontrolde netliğe kavuşturalım dedi. Velakin biz herkese yaydık çoktan :)
Buraya yazmak için 16 Şubat kontrolünü bekliyorum. Birde bazen bebeğimi besleyemiyorum diye ağlamak geliyor içimden. Yediğim her lokmayı onun için yiyorum. Mesela geçen pazar günü o karda tipide sırf dışarıda kahvaltı yapabiliyorum diye kalkıp Osmanbey'e geldik Memo'yla. Eskiden olsa o havada burnumun ucunu bile dışarı çıkarmazdım ama sırf bebek aç kalmasın diye kendimi dışarı attım. Cumartesi günü bir kase yoğurtla geçmişti çünkü. Evde yemek yemek gibi bir şansım hiç yok. O iğrenç koku mutfaktaki her şeye siniyor çünkü. Sürahim ve bardağım bile yatak odasında. Kaşıkta, çatalda, buzdolabından çıkan her şeyde, ekmekte bile o koku var. Bu durum nasıl düzelir? insan çıldıracak gibi oluyor. Başkasının evinde bile kalabiliyorum ama kendi evim yatak odası hariç tam bir esaret kampı gibi. Gülsem mi, ağlasam mı bilemedim?

Bu arada kayınpederimin ameliyat günü pazartesi olarak belirlendi umarım değişmez. Aslında bu salı olacaktı ama ameliyathanede bir problem olduğundan tüm ameliyatlar sarkmış. Umarım her şey yolunda gider, güzel haberler alırız.

Birde ilk defa tam bir ay sonrasına randevu verdi doktorum. Bu zamana kadar hep 15 günde bir görüşüyorduk, arada benim serum yemelerimi saymazsak! O sebepten çok uzun geldi bu süre. 16 Şubata daha bir sürü gün var. Bebeğin ekranda suretini görmek alışkanlık yapıyor insanda. Özledim galiba :) Üstelik bu sefer kontrol haftasında tam 16 haftalık oluyor. Yani ekranda daha bir bebek gibi görünecek ve cinsiyetine daha bir inanacağım, üstelik bu durum onu tam anlamıyla inanılır kılacak. Bebek tam anlamıyla kimlik bulacak ve ismiyle seslenebileceğim. Oh! la,la :)

Ayrıca, bence 9 ay hamilelik için çok uzun bir süre. Öyle tabi. Kedi olmak isterdim :)

13 yorum:

  1. :) Biz de o şüpheli cinsiyeti herkese yaydık. Şüpheli de olsa insan dayanamıyor galiba. Benim de 25 Şubat'ta kontrolüm. Aşağı-yukarı her şeyimiz paralel gidiyor. Ama ben bolca kilo alıyorum.Mutfaktan çıkasım gelmiyor. Darısı başına diyeyim.
    Kayınpederine acil şifalar diliyorum. Güzel haberlerini bekliyorum.

    Sevgiler.

    Cinsiyet mi:)) Erkek.

    YanıtlaSil
  2. Heidi, evet neredeyse paralel gidiyoruz. Aman yemek ye. Yiyememek çok beter bir durum.

    Cinsiyet konusunda tebrik ederim. Hayırlı sağlıklı olsunlar tek beklentim o. Kırk yıllık anne gibi konuştum di mi? :D

    Güzel dileklerin içn sağol.

    YanıtlaSil
  3. Duamız 40 yıllık anne duası tabii ama 4 kız kardeş olup babasını erken kaybetmiş biri olarak erkek çocuk fikri çok uzak. Hep kızım olacak gibi geliyordu. Doktorun yanılma payını dikkate almak istiyorum.40 yıllık anne temennisini tekrarlayarak.

    YanıtlaSil
  4. Ruhdağı çok tatlısın!

    44 kg. olduğuna inanmak öyle güç ki!
    Uff umarım şöyle lezzetli lezzetli yemeklerini yiyebildiğin günler çabucak gelir, o zamanları okumak için sabırsızlanıyorum:)
    Bebişin cinsiyetini öğrenmek için de!
    Heidi'yle paralel gidişiniz ne ilginç oldu , değil mi? Hamileliklerinizi aynı gün öğrenmiştim, çok keyifliydi...
    Kayınpederine ben de acil şifalar diliyorum, sorunsuz, sağlıkla hallolur umarım her şey...
    Kedi kadar hızlı geçmiyor hamileliğin ama bir kedi gibisin sen zaten, üşüyünce evine dönüp köşesinde kıvrılıp uyuyan bir kedi! ve ben kedileri çok severim:)sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  5. ama sen zaten kedisin biliyosun. gri kedi... :)

    YanıtlaSil
  6. ben hamileyken kedi gibi olmak isterim . is dogurup uykusuz gecelere gelince deve gibi 12 ay gebe kalmak isterim :p

    YanıtlaSil
  7. cinsiyete tahmin serbest mi? olsun ben tahmin edicciiim. ERKEK!! çünkü bu kadar erken tahmin edilebiliyorsa genelde erkek oluyor. Benimkini de doktor aynı yorumlarla karşılamıştı. ikili testlere sevindim, oh çekiyor insan. kayınpederine acil şifalar özellikle senin kadar zor geçiyorsa hamilelik bence toleranslı davranıp doğum öne çekilebilmeli (yukardakine söylüyorum, insaf yav!! yazık şu kıza)

    YanıtlaSil
  8. Peren'cim, teşekkür ederim. Sana sadece miyaaauvvv diyorum :D

    Sahaf'ım, öyle ama bu gri kedilik pek işe yaramadı ama...


    Firdevs, işin oralarını hiç düşünmüyorum ki. Varsa yoksa hamilelik şikayetleri :)


    Yeliz, :) valla ne desem tahmin serbest.

    Dileklerine katılıyorum ama "O" hiç oralı değil gibi :)

    Arca bu kadar tatlı olmasın artık :) ekranda krize giriyorum. Yanakları gülmesi yok mu? Çok aşığım bu velede be! bildiğin gibi değil.
    Benimkide böyle bal kaymak olur mu?
    Lütfen olsun. Manyak badiler almaya başladım çünkü :) sabırsızlanıyorum...

    YanıtlaSil
  9. Önce kayınpederine şifalar diliyorum, inşalah her şey yolunda gider...
    Üşümemek için acaba enerji veren şeyler mi yiyip içsen duruyorum. Tabii mide bulantıları geçince, mesela tahin pekmez doğal ısıtıcı eğer seversen..

    Sebze yiyemeyenler için İglonun doğal sebzelerden yapılmış nuggetleri var acaba onları yiyebilirmisin. Başka biri evinde kızartıp getirse...

    Dokuz aylık hamilelik çok uzun gerçekten de, Fillerin hamilelğinin iki yıl sürdüğünü biliyormuydunuz:)))

    YanıtlaSil
  10. Lalenin bahçesi, ne yazık ki hiç pekmez tahin filan yiyebilen biri olamadım, ama yemek gerek biliyorum.

    En sevdiğim şey z. yağlı pırasayken şimdi adı bile tüylerimi diken diken ediyor :(

    Bu ayda geçsin bakalım düzelir herhalde.

    Fil mevzusuna hiç girmeyelim :) çok güldüm ama.

    YanıtlaSil
  11. gecmis olsun...emin olun yalniz degilsiniz ...esim bile bana kokuyordu 50 sise serum yedim ve 20 günümü hastanede gecirmistim...4 ay sürüyor maalesef ama sonra birden geciyor , bende hamileligimin ilk günlerinde cok kilo kaybetmistim...bece kiz olur bulantiyi kiz bebek yapar derler ama allah bilir...saglikla elinize alin insaallah...
    www.baharloy.blogcu.com

    YanıtlaSil
  12. Baharın annesi, bende 16. haftaya endeksledim kendimi. Ondan sonra her şey düzelecek sanki :)

    Umarım her şey güzel gider.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Süt hiç şart değil, peynir ve yoğurtta kalsiyum daha fazla. Başlarda ben de sürekli aç geziyordum ama çorba, meyve ve çubuk krakerden başka bir şey canım çekmiyordu. İlk trimesterden sonra rahatladım. Umarım sizde de böyle olur.

    YanıtlaSil