13 Ocak 2010 Çarşamba

Hafıza


Her şey bir yana ekmek şarap ve peynir bir yana. Sevdiğim ne kadar şey varsa hepsinden nefret ettiğim şu dönemlerde nefret etmediğim iki şey var. Ekmek ve peynir. Tabi ekmek hasından, peynir yağından kaçılmamışsa. Şaraba el süremiyoruz zaten onu geçelim. Bebek kişisinin bu haftalarda artık yediği şeyi hafızaya kayıt geçme dönemiymiş. Kendisinin doğar doğmaz ekmek peynir ve en hasından bir kupa şarap getir hancı diyeceğinden kaygılıyım. Ağız tadı yerinde olan biri olursa pek memnun olurum. Yani az ve öz yesin ama iyi ve kaliteli yiyeceği tercih etsin.

5 yorum:

  1. Ben işten gelir gelmez bir dilim çikolatalı kekle kocaman bir bardak sütü götürürdüm.Tahmin et bakalım kızımın her durumda ve her şartta (karnı tıka basa tokken bile) yediği şeyler nelerdir?:)

    YanıtlaSil
  2. sevgili ruhdagi,

    ben de 20 haftalik hamileyim su anda. 5. haftadan baslayarak ilk 15-16 haftam gercekten de inanilmaz zor gecti. Hissettiklerinizi anliyorum, boyle bir durumda insan kendini zorlayamiyor, zorlasa da 5 dakika sonra olan oluyor. Ben de ondansetron etken maddeli zofran adli ilaci kullandim. Hayat cekilmezdi, hic bitmeyecek saniyordum, surekli kilo veriyor, su bile icemiyordum. Derken 15. hafta da ilaci daha seyrek almaya basladim, cunku biraz daha iyi hissediyordum. 17. haftada ise bulantilarim neredeyse tamamen kayboldu. Simdi hersey cok sukur yolunda. Umarim sizde de birkac haftaya gecer bulantilar, ve ilac da umuyorum bebeklerimize zarar vermiyordur.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Serap, çikolatalı kek ha! :)
    Yemeye başlar başlamaz aklımd olsun :D

    Zehra, bugün kontolüm var yine. Elimde değil bende Zofer kullanıyorum. Kullanmazsam gerçekten kötü oluyorum. Özellikle hafta sonları nasılsa evdeyim diye almıyorum ama resmen 2 gün çile ve sürünmeye dönüyor. Bebeğime zarar vermesin istiyorum heleki bu iş 4. aya sarkarsa pek kötü olur. Almıyım diyorum olmuyor, çalışmak zorundayım :( Alıncada acaba dayanabilir miydim? kötü mü ettim? diye kendi kendimi yiyorum.

    Dediğin gibi umarım bebeklerimiz bu ilaçtan etkilenmez ve inşallah bu dönem artık biterde bizde bebeklerimizi olması gerektiği gibi besleyebiliriz :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. bende kilolarca elma yemistim, simdi defne elma hastasi.
    Bide bazen sevgiliyle birlikte 2-3 yudum sarap iciyordum, öyle güzel geliyordu ki tadi anlatamam. Sevgili sarap icerken bende 1 kadeh üzüm suyu iciyordum, sarap niyetine :-)

    YanıtlaSil
  5. Defnenin annesi, üzüm suyunu hatırlattığın iyi oldu sağol :)

    2 yudum şarap hakkımı Sevgililer Gününe saklıyorum :)

    YanıtlaSil