26 Mart 2010 Cuma

!

Cuma gecesine başlamış olmanın keyfini sürüyorum şimdi. Bir haftayı daha bitirmiş olmak keyifli. Bir elma yedim az önce. Çok keyif aldım sert, sulu ve tatlıydı tam sevdiğim gibiydi. Banu'yu aradım ve sonra annemi. Renkli çamaşırları makinaya attım kısa programa. Dolandım biraz odalarda amaçsızca.

Kanalları zapladım, bir iki şeye baktım Google'dan. Üst kattan gelen gürültüleri dinledim. Sevdiğim bir kitabı aldım elime ve rast gele bir sayfa açtım ve okuduğum satırlar gülümsetti beni. Belki de ilk okuduğumda aklıma gelen şeyleri anımsatmıştır.
Duşa girmeliyim diye düşündüm hem saçlarımın yıkanması, taranması ve kurutulması gerek. Zaman isteyen şeyler bunlar. Sonra dedim sonra, şimdi değil biraz daha oyalanayım öyle. Fotoğraf makinasını şarja taktım, hafızasını boşalttım. Yarın Banu ve benim Kapalıçarşı'ya kaçma planlarımız var. Önce kahvaltı ama o önemli. Birde küçük gri çantamı bulmalıyım. Yarın hafif olmalı elim kolum ve hava merhametli olur umarım.

Canım sıkılıyor benim belli. En iyisi banyoya seğirtmek ama bir yabancılık var bu ara kendi bedenime. Çok merhametli bakıyorum küçük göbeğime ve göğüslerim benim değil sanki başımı çevirmek geliyor bakamıyorum. Çok anneye benzeyen bir vücut bu ve beni ürkütüyor. İçimden aynadaki halime bakıp ağlamak geliyor. Kendime bir yabancılaşma halindeyim. Bu kadın kim diye sorguluyorum habire.

Kimim ben gerçekten?

Eğer çok sorarsam ben bu soruları, boğulurum cevaplarda o yüzden bu gibi durumlarda hemen kaçıyorum kendimden. Duymazdan geliyorum. Git uyu sen en iyisi. Aynada çok sık yüzleşme kendinle bu ara olur mu? En azından bir süre.

5 yorum:

  1. iste bu sendromuda hic yasamadim ben.
    Ustelik ( her seferinde hatirlatiyorum ama ) 30 kusur kilo aldim hamileyken ve gidigim boynuma dogru sarkiyordu. Sac diplerim cikmis , bacaklarimin alt kismi suyla dolmustu ,oyle ki sIkSan su akacak sanki .
    topuklarim da catlamisti , soylemis miydim > :))))
    Amaaaa cok mutluydum gene , icerdeki minnosh saglikli olsunda gerisi okadarda onemli degil inan.
    Sen sifir beengillerdensin benim gibi, hooop eski haline donecek , citir mama olacaksin.promisse ! :))

    NOT mesajini okudumbelkide sablondan kaynaklaniyordu?

    YanıtlaSil
  2. Yelish'cim sanırım bu ruh hali benim içsel kaygılarımdan kaynaklanıyor. Yani benim sıkıntım kilo almak veya vücudumun bozulması değilde annelik misyonunu benimseyememe gibi bir şey. Yani artık asla ceketimi alıp çok uzaklara gidememe kaygısı. Özgürlüğümün artık kısıtlanıyor olması gibi bir şey. Sanırım artık kendimden daha değerli olacak bir şeye karşı duyulan kaygı...
    Falan filan :)

    YanıtlaSil
  3. Sen artık büyülü bahçesin...

    Kapalıçarşı ne güzel bir plan. Bir Nisan da gideceğiz karı koca karı koca. O gün hem bizim için özel bir gün de üstelik... Sizinli nasıl geçti. Şark Kahvesinde mola verdiniz mi mesela?

    YanıtlaSil
  4. Bebiş doğduğunda ya da en geç iki ay içerisinde bu duyguların geçecek ve sen onun üstüne uçan sinekten bile huylanacaksın..
    Dünyaya senden bir parça bırakabilmenin özgürlüğü üstüne başka bir özgürlük yok inan.Yine istediğin gibi davranacaksın, bizi de çocuğumuza bağlayan zincirler yok ama sen istemeyeceksin gitmek.Ya da ondan uzaklaşmak ,o ekşimsi süt kokusu dünyanın en güzel parfüm kokusu olacak. Bunları aşama aşama yaşayacaksın, birden gelip içine oturmayacak.Onu görmediğin dakikalar onu düşüneceksin..Bir çeşit aşk gibi.ama bu aşkın ölene kadar sürecek, yıllar geçtikçe sönmeyecek.. Zorla anne olmuyorsun ki istiyorsun ama korkman da normal.Hepimiz bu yollardan bir şekilde geçtik.
    Hem her zaman yazıyorum sen çok iyi bir ablasın senden süper bir anne olur.Göreceksin :)) Ben biliyorum.
    -kardeşlerine de sor bakiim :P

    YanıtlaSil
  5. Lalenin bahçesi, 1 Nisanda doktor kontrolüm var bende hevesle bekliyorum. Umarım hava güzel olur o gün.
    Özel bir gün sizin için demek, ben şimdiden 1 nisan yazısını bekliyorum o vakit :)

    Asortik Krep, bana arada birde telefon açsan, "İçinmi sıkıldı? kalk hadi çaydanlığı koydum ocağa çoktan, dünden kalan kurabiyelerde var" desen mesela ne güzel olurdu :)
    Yorumlarında bile o sıcaklık ve dostluğun var.

    Teşekkür ederim. Hiç mecburiyetin yokken bana ablalık yaptığın için.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil