25 Mart 2010 Perşembe

Buharlı Ütü



Dün gece Memo'nun uykusundan irkilerek bana dönüp, "O ses neydi öyle?" demesine benim mahzun biçimde "Hiiç, burnumdan geliyor" demem, sonrasında kahkalarla gülmemiz ve Memo'nun ben bir an ütüden geliyo sandım demesi ve buharlı ütü gibi tıslıyor olmam bizi çok eğlendirdi. Yani evet iyileşmedim halen ama ümidim var temmuza kadar iyileşirim gibi geliyor.

Asıl olay, her sabah iştahla kahvaltı yapıyor olmam. Öyle kıytırık değil ha!. Tahin+pekmezli, greyfurt+portakal sulu, lezzetli ekşi mayalı ekmeklerle, yumurta ve illaki peynir zeytinle. Tüm okul ve iş hayatım boyunca, ilk kez bu sene hafta içi sabah kahvaltısı yapıyorum. Sabahın yedisinde mutlu mutlu kalkıp çay fincanı koyuyorum mutfak masasına ve çaydanlıktan gelen buhar sesi içimi coşkuya boğuyor. Kendim için olsa üşenir yarım saat daha fazla uyumayı tercih ederdim. Kanyon'dan geçerken kendime sade kahve ısmarlardım. Şimdi hiç tanışmadığım biri için, özenerek sofra kuruyorum ve her lokmanın besleyici olmasıysa ilk derdim. Tuhaf!

Sabah taksicinin radyosundan gelen Gripin'den Yağmur şarkısı sabaha güzellik katmıştı. Ofiste sıkıcı ama mecburen yapılması gereken, yalandan dünyayı kurtardığımız kıytırık işlere gömülmüş durumdayım. Kendime yeni bir yüzük ve yeni bir çanta aldım. Yüzük ucuz ama deli bir şey. Burcu'ya sarılmayı özledim ve tatlı yanaklarını. Beni bir kediyi sever gibi sevmesini, özellikle enseme kedi ensesi demesini :)

Annemin bahçesinin müzmin sakinlerinden gri kedide hamileymiş. O kediyle isimlerimiz ortak. O gri renkli olduğundan, bense hep gri giydiğimden gri kediyiz. Şimdi ikimizde hamileyiz. Gerçi o bana kaç tur bindirdi ama hoş bir tesadüf oldu.

Neyse, böyle işte.

9 yorum:

  1. Doğurmadan yemek yiyemeyeceksin diye düşünmeye başlamıştım! Hayatımda duyduğum en zayıf hamilesin :)Ablam toplamda 19 kilo almış ve yarım dünya olarak tamamlamıştı hamileliğini. Benim de suçum yok değil tabii bunda. Evde ekmek, kek ne varsa yapıp deli gibi yediriyordum...

    Böyle güzel bir kahvaltı menüsü güne başlamak için harika! Sonunda minik zeytin, peynir gibi bu gerçekliğe ait yiyeceklerle tanışıyor desene :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. çok güzel anlattıkların, hatta satır aralarından neredeyse gülümsediğin görülüyor :)

    YanıtlaSil
  3. bahar tomurcuklari yap sen adini senlenmissin afiyet seker olsun hem anneye hem oglusa yarasin:)

    YanıtlaSil
  4. Yemek yiyebiliyorsun! Sonunda! Afiyet olsun, bebegine de sana da yarasin yediklerin. Yiyemedigin zamanlarin acisini cikartin soyle!
    :)

    YanıtlaSil
  5. Nzn, bende öyle ama gerçekten 5. ay milad oldu benim için. Benim durumum biraz karışık. İlk 3 ay 8 kilo verince ibre şaştı bakalım toplamda 12 kiloyu hedefliyorum ama aslında çok kasmıyorum ve yavaş yavaş tartıda ilerleme var :)

    Bebeğe gelince gurme olacak bence :P

    Sevgiler.


    Nalan, çok hoşsun :) teşekkür ederim.
    Sevgiler.

    Beste, sağol ben senin tariflere ufaktan bulaşıcam yakında :)
    Yeni evinde huzurlu günler, çok sevdim ben sizin evi :)
    Sevgiler.

    İlk, annen için gözün aydın tekrar. Yemek yiyebiliyorum evet ama kırmızı et balık halen yiyemiyorum. Baklagil sebze meyve idare ediyoruz en keyiflisi kahvaltı sofrası ve nihayet mutfağa girip pazar sabahlarına pofuduk pankekler yapmak :)

    Tavsiyelerin için sağol. Bel ağrısı tek derdim şimdilerde.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. ohhh
    keyifle kahvalti sofrasi hazirlamaya ve ymeye basladin.Ben yemis kadar oldum okuyunca
    seni buharli utu senii :)

    YanıtlaSil
  7. İyileşmene sevindim. Keyifli yemek yemende çok güzel.Miniğe de sana da şifa olsun.

    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  8. ne güzel haber artık mutfağa girebiliyor olman... Yemeğini zevkle yiyor olman... Bundan sonrası artık böyle.

    Anne ne kadar huzurlu bir hamilelik geçirirse o kadar huzurlu bir bebeğe sahip oluyor. Bunu biz Berfu ve Cancan'da yaşadık. İkiside keyiflilerdi şimdide öyleler. Aman aman sizinki de böyle devam etsin bundan sonra.

    Yüzük ve çantayıda keyifle kullanın.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Yelish, ben senin bloğuna yorum yazamıyorum neden? Bende var bir salaklık ama çözemedim bir türlü :(


    Duygu, çok sağol. Miniğe de bana da şifa olsun evet :)

    Lalenin bahçesi, huzur yakalanması çok zor bir lüks. Hele bazen çok zor! Elimden geleni yapmaya çalışıyorum, daha iyisi de olabilirdi ama şartlar ancak bu kadarına izin veriyor :)

    Genelde üstümde atamadığım bir hüzün var aslında :(

    YanıtlaSil