3 Ocak 2011 Pazartesi

Günler


Yeni yılın ilk günleri ekmeğin üstünde eriyen tereyağ gibi tatlı geçmekte. Ben sabahları yağlı ballı kahvaltılar edip eni konu semirirken, oğlumda kendi halinde takılıp evrende başka hayat var mı? diye derin düşüncelere dalıp çoktan bağımsızlığını ilan etmeye başladı. Korkarım yakında ayrı eve çıkmak isteyecek.



( Evladımın tipik "Olmak ~ olmamak işte bütün mesela bu!" bakışı )

Şimdilerde ilk hedefimiz bugünden başlayarak sebze çorbası içmek olacak ki, ben pek ümütli değilim. Elma ve armut suyunu kabul buyurup yarısını tükürüp yarısını içerek idare ettik ama çorba eni konu yemek yani. Bakalım iki üç kaşık içerse iyi olur.
Birde artık yüzüstü uyumaya başladı Ege. Gece illa ağlayıp yüzüstü yatıyor. Bende korkuyorum öyle yatmasından ama çok rahat ve kesintisiz uyuyor demek ki halinden memnun. Olan bana oluyor ikide bir kalkıp kontrol ediyorum ters bir durum varmı diye. Bu arada alttan ikinci diş kafasını çıkartma derdinde.

Günler işte böyle bir hengameyle akıp gidiyor. Çok hızlı ve yakalanamıyor ne yazık ki!

14 yorum:

  1. oh kebap Anne oğul ...ben de çok korkardım yüz üstü yatmasından çocukların... tedbirli olmak da yarar var tabiki...

    Bizim Cancan o sebze çorbalarına bayılırdı... özellikle sütlü brokoli çorbasına...nasıl da kötü bir tadı var ıııyyy....
    Sevgimle

    YanıtlaSil
  2. yüz üstü yatmak ile ilgili hülyanın bloğunda derinlemesine araştırma yazısı var. tuna da doğduğundan beri yüz üstü yatıyormuş, öyle korkulduğu kadar kötü değilmiş:) bir bak istersen. beni soracak olursan epey tırsardım:)

    YanıtlaSil
  3. ahahahaa alemsin çok güzel yazmışsın, demek şimdiden evrende başka hayat var mı diye düşünmeye başladı bizimki:))) aferim Egecimm:) kolay gelsin diş çıkarması annesi.

    YanıtlaSil
  4. Ege'nin yeni yılda daha uçuk konular düşüneceğine bahse girerim :)

    YanıtlaSil
  5. hakikaten ne cok degisiklik birarada oyle :)) kati gida olayiniz hayirli olsun, egecik sever umarim corbasini :)

    YanıtlaSil
  6. hakikaten ne cok degisiklik birarada oyle :)) kati gida olayiniz hayirli olsun, egecik sever umarim corbasini :)

    YanıtlaSil
  7. Çalışmaya başlayınca bugünleri çok arayacaksın. O tereyağlı ekmek dilimi, gözlerimi yaşarttı. Geçen sene yaptığım maydonozlu domatesli kahvaltılar gözümün önüne gelince içim burkuldu yemin ederim:))
    Silikon kaşık kullanırsan daha kolay alabilir. Kaşığın ucu kalın ve yumuşak olduğu için çocuk emmeye çalışıyor bu arada çorbada hüplemiş oluyor:))

    YanıtlaSil
  8. Afiyet olsun, tereyağlı ballı kahvaltılar çalışırken hayal tabi:) bende izne ayrılınca hayal ediyorum bunları.Yüzüstü uyumak tam bir bağımlılık yaratıyor bu yaşıma kadar sürekli yüzüstü uyudum hamilelikle birlikte en çok özlediğim şeylerden biri. Bebekler için bir zararı yoktur bence ama riski var mı araştırmakta fayda var. Annem 3 kardeşiz hepimizi böyle uyuturmuş.Sevgiler, Pınar

    YanıtlaSil
  9. Afiyet olsun, tereyağlı ballı kahvaltılar çalışırken hayal tabi:) bende izne ayrılınca hayal ediyorum bunları.Yüzüstü uyumak tam bir bağımlılık yaratıyor bu yaşıma kadar sürekli yüzüstü uyudum hamilelikle birlikte en çok özlediğim şeylerden biri. Bebekler için bir zararı yoktur bence ama riski var mı araştırmakta fayda var. Annem 3 kardeşiz hepimizi böyle uyuturmuş.Sevgiler, Pınar

    YanıtlaSil
  10. sirti ustu yatsada o kontroller 4,5 yasina kadar devam ediyor tecrubeyle sabittir:) cok tatli olmus oglus minicik daha minicik tam sevmelik. Cok hizli geciyor hatirliyamiyorum bile ne zman buyudu ne zaman isyana basladi ;) sev boyle daha kipirdayamazken bol bol sonra elinde tutamiyorsun civa gibi oluyor oglanlar:)

    YanıtlaSil
  11. Zaman gercekten de coook hizli geciyor. Her anne ayni seyi dusunuyor sanirim.
    Battaniye ile ilgili tavsiye icin cok tesekkur ederim bu arada. Ozdilek online satis yapiyor mu bilmiyorum ama Baby Jem markasini buldum.
    Tatli Ege'ye sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ne guzel haberler, her doneminiz boyle guzel gecsin. Bizimkilerin ikisi de yuzustu uyudular, oyle rahat ediyorsa yapacak birsey yok. Beste'nin dedigi gibi o gece kontrolleri bitmiyor ama tadini cikar. Bebeklik donemi cok ozleniyor, coook.

    YanıtlaSil
  13. Selam selam, seni mimledim http://baskahamile.blogspot.com/2011/01/mim-lohusa.html linkinde. cevaplarsan çok sevinirim. Teşekkürler şimdiden.

    YanıtlaSil
  14. Lalenin bahçesi, sebze çorbası ve sebzeden nefret etmelerinin nedeni bu ilk tadımın zihinde yer etmesi mi acaba? :)

    Yeliz, okudum ama endişelenmeme mani olmuyor :) Gerçi o kendini idare ediyor bence boğulma filan olmaz ama kusarsa filan diye panikliyorum halbuki Ege hiç kusmaz. Ama bu endişelenmeye engel değil :)

    Judy, dişleri çok tatlı görmen lazım tek dişli canavar :)

    Asortik Krep, valla öyle görünüyor. Büyümesin hemen ya :)

    Benden Bizden, katı gıda tam bir işkenceymiş benden haber vermesi !


    Sinem, silikon kaşık aldım Allah razı olsun. Ondan önce neyle veriyodun ki diye sorma sakın rezillik diz boyu!!!


    Hayat Güzeldir, bende uyurum arada ama işte bebek olunca insan endişeleniyor :)


    Beste, çok doğru söylüyorsun. Yürümeye başlayınca olay bitiyor bence :)

    Vejetaryen Kedi, hemen büyüyorlar gerçekten. İnsan ilk günlerini unutuyor bile.


    Selen, ilk önce sırt üstü uyuyor ama sinirlenip hemen yüzüstü dönüyor. Dik kafalı şey :)
    Bolca seviyorum sevmez olur muyum? Uyurken özlüyorum keratayı :)

    DeryAze, yazdım üç beş bir şey umarım işine yarar :)

    YanıtlaSil