28 Ocak 2011 Cuma

Hafta Biterken

Koca hafta geçti gitti hiç bir şey anlamadım. Günlerin nasıl bittiğini hiç bilmiyorum zaten. Özellikle katı gıda olayına girdiğimizden beri bir hengamedir gidiyor. Her sabah öğlen için taze sebze çorbası hazırlıyorum, eğer yoğurt bitmişse yoğurt mayalıyorum, kuşluk vakti meyva öğünü var aman geç kalınmasın derken bir bakmışsın akşam olmuş. Kendi kuyruğunu kovalayan bir köpek gibiyim :) Olduğum yerde dönüp duruyorum. Başlarda tıpkı Ege ilk doğduğu günlerde bocaladığım beslenme ritüeli gibi bir halde oldum. Yer mi?, beğenir mi? stres oldum her zaman olduğu gibi. Ben öyle elimde kaşık arkasından koşacak bir tip değilim. Yemiyorsa zorlamıyorum. Yerse zaten kabul buyuruyor. Sebze çorbasını içiyor memnunum. Bu hafta kereviz ve pazı gibi sebzelere geçtim ve çorbaya hep bir parça kuru soğan koymayıda ihmal etmiyorum. Havuç ve patates çorbanın temel malzemesi zaten. Genelde irmik koyuyorum ve 1 tatlı kaşığı zeytinyağı. Ege Bey çok sulu değilde, daha koyu olmasını arzu ettiğinden bende koyu yapıyorum. Takriben 125-150 gr. kadar yiyor. Yoğurduysa çok sevdi. Bu konuda Memo'nun kopyası. Yoğurtta günde 125 gr. kadar yiyor. Günlük sütten evde yapıyorum. Yoğurt mak. almadım küçük kavanozlarım var veya fincanlara mayalıyorum. Zaten iki günde bir yeniden yapıyorum. Dün biraz muz ve elma suyunu karıştırıp verdim bayıldı. Önümüzdeki hafta ise kahvaltı öğününe başlamam gerek artık. Bakalım onda durumlar nasıl olacak.

Mola verdiğimiz uyku aralarında ise ben genelde bu halde oluyorum.



Kısır ve sinema muhteşem ikili. Bu sebeple neden kilo aldığımda kuşku götürmez bir biçimde gün yüzüne çıkmış bulunuyor. Ege uyandığında ise yerde sürünme ve yuvarlanmayla bir nevi komando eğitimiyle geçiyor. Emeklemeye başlaması an meselesi. Kıpır kıpır ve çok heyecanlı. Her gün öğlen uykusundan uyandığında, uyandım ben hadi şimdi ne yapıyoruz ifadesiyle bakıyor yüzüme.



Bende yeni bir karar aldım. Tembelliği bir kenara bırakıp yeniden yarım kalan etamin işime dönmeye karar verdim. Belki hatırlarsınız doğuma yakın yetiştirmeye çabalamış fakat bitirememiştim. Bari çocuk yaşına girmeden bitiriyim diyerek yeniden başladım. En son bu halde kalmıştı.


Bitmesi gereken bir kulak ve arkasında sakladığı koca bir çiçek buketi yapmam gerek. Ege'den kalan zamanlarda kendimi bu tavşana adadım işte.

Öyle böyle bu ayda bitiyor Ege yarım yaşına giriyor ve ben halen ayaklarım yere basmaz halde dolaşıyorum.

19 yorum:

  1. 12 aya kadar biraz daha diş sıkacaksın ama sonra her şey kolaylaşıyor, merak etme.
    Ama O surat ifadesine bayıldımmmmmm... :o)

    YanıtlaSil
  2. ÇokBilmiş, doğru diyorsun :) Tatlı çocuk be!

    Mama sandalyesine ne zaman geçebilirim sence? Daha desteksiz oturamıyor ama mama sandalyesinin kemerleri filan var zaten. Ne yapıyım alsam mı? Erken mi? yoksa geç mi? karar veremedim.

    YanıtlaSil
  3. İnanmıyorum 6 ay mı yaklaşıyor, katı gıdalar mıııı? Zaman çok çabuk geçiyooorrr!!! Baldan tatlı çıkmış fotoda Ege'cik :)

    YanıtlaSil
  4. amanın da amanınnn nasıl da güzel bakmış öyle aralardan aralardann:))

    ben de bebeleyecem bu fotolara baka baka

    YanıtlaSil
  5. Bayıldım bakışına :)Çok tatlı maşallah.Ya zaman nasıl çabuk geçmiş gerçekten 6 ay oldu bile.Ne diyeyim darısı başıma.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. ya annesi maşşallah, bulaşıcı Ege'nin gülücüğü, senin koyduğun her fotoğrafa bakarken ben de ona gülümsüyorum. hep gülsün, hep mutlu olsun inşallah. hayata hep o güzel gözlerinin içi böyle gülerek baksın Egecim.

    YanıtlaSil
  7. Uyuyup eneji depolayıp sonra canımıza okuyorlar. Emeklemeye, sıralamaya ve de yürümeye başladıktan sonra görürsün sen gününü :P ! Şaka bir yana evet yorucu ama hepsi ayrı bir keyif ve mutluluk.

    Kaşık elinde peşinde koşma zaten, hiç olumlu etki yapmıyor. Yoğurt yemesine çok sevindim zira Duru sade yoğurdu yememekte direniyor. Hep meyveli vermek zorunda kalıyorum. Kısıra gelince ben de bayılırım. Ben o kadarla da iflah olmuyorum malesef.

    Mama sandalyelerinin sırt konumları var, ayarlayabiliyorsun ama yine de tam olarak rahat edebileceğini hissettiğiniz zaman alabilirsin.

    YanıtlaSil
  8. Yazmak iyidir, ya di mi? çok hızlı büyüyor. İnsan zamanı yakalayamıyor.

    NzN, sorma bende böyle baka baka yaptıydım zati :) Valla böyle demeye başladıysan tamamdır :D

    Sahaf, az kaldı çok azzz...


    Duygu, darısı başına çok az kaldı zaten doğumuna merakla bekliyorum :)

    Judy Abbott, güler yüzlü olması beni çok mutlu ediyor. Ben pek öyle değilimdir aslında ketumumdur. Memo unsuru sanırım :)
    Çok güzel dilekler bunlar Amin diyorum bende :)


    Defne, kısır çok güzel bir şey ama di mi? Mama sandalyesi için 1 ay daha beklemek en iyisi galiba.
    Yoğurt konusunda değişmezse bende çok seviniyorum yemesine. Sonradan yememezlik etmez inşallah :)

    YanıtlaSil
  9. o afacan suratı yerim!! o kısırı da:( hain:))

    YanıtlaSil
  10. Yeliz, teee Çin'e gidiceğine bana gelsen, ben seni kısıra boğardım nabeeer?

    YanıtlaSil
  11. benimle aynı şeyleri yaşayan birilerinin olması güzel:) yazıda kendimi buldum tek farkla bizimki emeklemeye de başladı daha bi peşinden sürüklüyor annesini artık:)

    YanıtlaSil
  12. Benim de gunlerim cok cabuk geciyor. Haftalar ne zaman basliyor, ne zaman bitiyor hic anlamiyorum. Tabii benim durum biraz daha hengameli gecti. Ama cok sukur artik normal bir cocuklu hayat duzenindeyim. Ilk 50 gunum hep hastanede gectiginden bu gunler cok kiymetli geliyor.
    Kizimdan sonra benim de en iyi dostum bilgisayarim ve tabii ki diziler. Su aralar en favori dizim Modern Family. Seninki ne?
    Ne zamandir kisir yememistim. Ilerleyen aylarda yapayim bari.
    Mama sandalyesini artik alabilirsin bence. Ege 6 aylik oldu. Ablam kizini 5 ayliktan itibaren oturttu. Su anda 2 yasinda ve cok saglikli bir cocuk. Zaten doktorlar da 6. aydan itibaren oturtun diyorlar.
    Tatli ve yakisikli Ege'ye opucukler.

    YanıtlaSil
  13. biz de haftaya başlıyoruz katı gıdaya. umarım bizimki de sever sebzeyi yoğurdu :)
    çok güzel gülmüş uyanınca. uyandığında ağlamayan gülen bebeklerin hastasıyım.

    YanıtlaSil
  14. Tam da bugün bir koltuk yazısı yazmıştım http://sormabulmadunyasi.blogspot.com/2011/01/bumbo-bebek-koltugu-nedir-ne-ise-yarar.html

    Bir de bizim mama sandalyemiz Chicco Polly Magic (http://www.chicco.com.tr/ProdottiChicco/SchedaProdotto/tabid/378/art/00061691800000/Default.aspx) biraz pahalı ama eğer 6 aydan itibaren kullanmak istiyorsan, o dönem çok işe yaradı. Zira bizim kız epey bir dönem hafif yatay pozisyonda yemek yedi. Bu sandalyenin baş ve bel desteği ile çok rahat etmişti.
    Bu konuda da mı bir yazı yazsam acaba? :)
    Neyse eğer bekleyeceksen kesinlikle pahalı bir mama sandalyesi alma. Yok eğer zaten pahalı bir tane alacağım diyorsan, hemen al sakın bekleme.

    YanıtlaSil
  15. Nurefşan'ın Annesi, emekleme olayı çok yorucu olacak gibi :) Ama emekleme dönemi çok şeker oluyor hevesle bekliyorum :)

    Vejetaryen kedi, seni çok takdir ediyorum. Gerçekten büyük zorluk prematüre doğan bebeğe bakmak. İnşallah bundan sonrası çok daha güzel olur.

    Dizilerim çok hangi birini yazıyım ama illaki FRINGE, HOUSE M.D., GREY'S ANATOMI, HOW I MEET YOUR MOTHER, THE BIG BANG THEORY, GOSSIP GIRL vazgeçemediklerimden :)
    Modern Family listemde ama bir türlü başlayamadım.

    Mama sandalyesini bu hafta alıcam inşallah.

    Bizde seni öpüyoruz :)

    DeryAze, inşallah çabuk olur geçiş dönemi zorlanmazsınız. Ama Aze'de Ege gibi sorunsuz, zor bir bebek değil. Yardımcı olacak sana eminim :)

    ÇokBilmiş, yazını okudum. Mama sandayesi olarak bende Chicco Polly Magic düşünmüştüm. Arkaya yatırabiliyorsun. Yarın halledicem inşallah.

    Bence mama sandalyesi konusunda yazmalısın :)

    YanıtlaSil
  16. merhabalar..hamileliğinizden beri sizi gülümseyerek takip etmekteyim..zira benim de 4.5 aylık bir kızım ve 2.5 yaşında bir oğlum var..aynı maceraları, tatlı heyecanları paylaşmak çok güzel..sebze çorbalarından bahsetmişsiniz.pazı ve kerevizli yaptığınızdan..rica etsem ne şekilde pişirdiğinizi ayrıntılı olarak anlatırsanız çok sevinirim..yakında ek gıdaya geçicez, bu bilgiler benim için çok önemli..insan çabuk unutuyor, halbuki oğluşuma sürekli yapardım ama bilgileri her daim taze tutmak/update etmek lazım di mi :)

    YanıtlaSil
  17. Zehra, merhabalar. Çorba konusunda bilmem yardım olur mu?

    Ben genelde havuç patates bir parça kuru soğan ve ufak bir kerevizi çiğden doğrayıp 1 bardak suyla haşlıyorum. İçine 1 tatlı kaşığı irmik ve z.yağ koyup blendırdan çekiyorum. Bazen kereviz yerine pazı yaprağı koyuP haşlıyorum veya hem kereviz hem pazı koyuyorum. Maydanoz ilave etmeye başladım bu günlerde. Fakat bunları sırayla tattırdım. İlk başladığımda sadece havuç patates ikilisi vardı :) Sonra kabak ilave ettim fakat kabak mevsimi olmadığından ben bal kabağı koydum. Şimdilerde karnıbahar ve pırasaya başladım. Kendi kafama göre yapıyorum bilmem faydası olur mu? Kış mevsimindeyiz bende tüm kış sebzelerini tatsın istiyorum.

    Umarım yardımım olmuştur :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. çok teşekkür ederim..bu kadar koşuşturmacanın yanında vakit ayırdığın için..elbette faydası dokunacak, tarifler listeme eklendi bile..tatlı egeyi kendi kendine uyumaya nasıl alıştırdın? oğlum kendi kendine uyurdu bebekken ve hala sorunumuz yok uykuyla ilgili..ancak minik kızım gazlı ve reflülü bir bebek ve zor uykuya dalıyor..her çocuk apayrı bir dünyaymış,yaşayarak öğrendim..

    YanıtlaSil