13 Kasım 2017 Pazartesi

Olmuyor Olmuyor

Geçtiğimiz hafta berbat geçti. ( Ha şöyle özümüze dönelim) Mide rahatsızlığım yüzünden iğrenç günler geçirirken, annemle ilgili olumsuz sağlık haberleri de geldi tam oldu. Öyle böyle haftayı bitirdim ve yeni hafta yeni umutlar diye temiz bir sayfa açmak üzere pazar gecesi uykuya daldım. 
Sabah 06:30'da oğlumun feryadıyla ayağa kalktım ve boktan bir pazartesiye başladığım o anda tescillendi. Yedi yaşındaki çocuğun boynu mu tutulur? Allah aşkına evren, bana bir bak kardeşim ve dürüstçe cevap ver. Benden ne istiyorsun??? (Cümle kendi içinde oldukça çelişkili ama kafam çok bozuk olacak o kadar!)

Boynu tutulmuş bir çocuğun çilesini görmediyseniz bilemezsiniz ve mümkünse hiç görmeyin. Sıcak kompres, krem, tatlı dil bol öpücük şeklinde saat oldu 10:30. Bir gayretle doğrultup oturmaya o saatlerde ikna edebildim sonrası biraz daha kolayladı. Okula gidemedi tabi. O gitmeyince bende ebru kursuna gidemedim. (Sevdiğim bir şey var dedim ya, illa keyfimin içine edilecek). Öğretmeni T harfine geçiyoruz bugün dedi tamam dedim ben evde geçirtirim. Ne yapıyım biraz T harfiyle ilgili sözcük çalıştık. Heceydi okumaydı filan T nedir biliyor sonuçta. Biraz Jenga oynadık, hapşıracak diye ödümüz koptu, lavaşla kolay ev pizzası yaptık ettik ve bu saati bulmuş olduk. (Saat 18:00).  
Birde yarın okula elmalı turta götürmem gerekiyor. Lanet olası Okul Aile Birliği!
Muhtar ve İhtiyar heyetinin ziyareti de zaten yarın olmalıydı. Çarşamba Tezhip kursum var bakalım o gün ne olacak? Hevesle bekliyorum.
 
Evde olmanın tek iyi yanı bugün başlayıp bitirdiğim Doppler oldu. İki haftadır sıra bir türlü Erlend Loe'ye gelemedi gitti. Komodinin üstündeki kitap tepeciği azaldıkça bir birimize kavuşma anımız yaklaşıyor diye seviniyordum. Okuma sıralamasının en altında olmasının en iyi açıklaması, elbetteki  onu sona saklıyor olmamdı. Giderek Norveçli yazar aşkım büyüyor mu ne? 


Bu pazarteside böyle başladı ve bitip gidiyor. Öncelikle gidip pilav pişirmem gerekiyor. Sonrada elmalı turta için bir zahmet elmaları doğramam. Hevesle salıyı bekliyorum. Karşıma hangi absürtlük çıkacak bakalım? 

2 yorum:

  1. geçen hafta ben de bir sürü olumsuzluk yaşadım. Şimdi onları olmamış sayıyorum. Temiz bir sayfa açtım.İnşallah keyifli günler bekliyordur bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin adınıza da çok üzüldüm. Benim OLUMSUZLUKLARIM tam gaz devam ediyor. Dün gece yarısı yükse ateşle acile gittik. Hem boyun ağrısı hem yükse ateş beni korkuttu. Çok şükür sadece mevsimin getirisi olan tıkalı sinüslerin bir hediyesiymiş. Çocuklar ömür törpüsü diye boşuna denmiyormuş.

      Sil