10 Kasım 2008 Pazartesi

Yeni Umutlar

Arada sekteye uğrasa da hayatın döngüsü son hız devam etmekte. Kız kardeşimi Cuma günü istemeye gelecekler. Bu tabirden hoşlanmıyorum ama adı bu “İstemek”.
İnanamıyorum bir türlü kız kardeşim evlenme hazırlıklarında. Dinlediğim her şarkıda ağlamaya hazırım. Benim için o 25 yaşında bir bayan değil ne yazık ki. Ona baktığımda, halen 5 yaşın sevimliliği ve hınzırlığını görüyorum. Çürük dişlerine inat şeker ve jelibom yiyen nereye gitsem eteğime yapışan o haylaz kız işte. Mantığım o artık büyüdü dese de, kalbim bu gerçekle yüzleşmeye hazır değil. Sanırım bir ömürde o benim küçük kız kardeşim olarak kalacak.
İçimde bir kıpırtı bir sürü kelebek kanat çırpmakta. Kendim için bu kadar heyecanlanmamıştım. Her şey sorunsuz ve kolay olsa bitse ve ben kendime bir an evvel ağladığımda akmayacak bir rimel alsam ne güzel olur. Ağlamaya bu kadar meyilli olduğum bir dönem daha hatırlamıyorum.

Şimdi abla sıfatıyla o gece ne giymeliyim derdine düştüm. Beni istemeye geldikleri akşam bile siyah boğazlı kazak ve blue jean giymiş biri olarak, böyle bir kıyafet Banu’yu istemeye geldiklerinde acaba hafif mi kaçar telaşına düştüm. İlk defa karşılaşıyoruz aile bireyleriyle.
Memo’da takım elbise giymemişti bizim isteme törenimizde. Kanvas pantolon yeter artar ne gerek var takım elbiseye demiştim. Çok rahat güle oynaya geçen bir geceydi. Aynı rahatlık kardeşimin gecesinde de olur umarım.

Kızlar büyüyor, bende olduğum yerde saymıyorum doğal olarak. Pazar günü Memo’ya sonbahara uygun spor bir ceket aldık. Durum eşitlendi. Kendime bir şey aldığımda ona alınmazsa içim hiç rahat olmuyor.
Diğer yandan bebek eşyaları satan bir mağazaya göz ucuyla baktık. Bir bebek arabası bile beğendik. Sanırım 500 ytl’ye yakındı ama hani var ya ana kucağı, baba şevkati, bütün ıvır zıvırlarıyla beraber.
Ben çok cici bebek battaniyeleri beğendim. Memo’ya hastane çıkışı için satılan takımları gösterdim, “ne ki bu?” diyerek boş gözlerle baktı. Bende “Lost dizisindeki gibi ıssız adada yaşamıyoruz, bebeği sırf battaniyeyle büyütmeyiz herhalde” dedim.
Böyle mağazalara girmek pek tehlikeli bence. İnsan kendini tutamayıp bir sürü şirin zıbınla oradan çıkabilir. O renkli biberonlar ve minik patiklerse cabası. Akşam eve geldiğimizde Memo, “ O 500 YTL’lik arabayı almalıyız bence” diyerek konuya son noktayı koydu.

Biz bu bebek kararını verirsek o doğana kadar her yer bebek eşyasıyla dolup taşacak gibi. Kendimi nasıl zapt edebilirim bilemiyorum. Gizlice mothercare’de ki indirimleri takip eden başka bir deli tanıyor musunuz?

Not: Kanal 1'de CHICAGO var :) en sevdiğim filmlerden biri.

12 yorum:

  1. Çok hoşsun gerçekten. Kardeşine karşı hissettiğin duygularda da var bence bir nevi anaçlık. Siz böyle eşya bakmaya falan başladıysanız artık açıktan açığa, o karar verilmiştir bence diyorum:)2009 yeni şirinliklerle geliyor galiba:)

    YanıtlaSil
  2. siz çocuğu yapın nasıl olsa deneyim var ne yapacağınızı okuyup öğrenirsiniz:)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. OOo bebek eşyaları bakılmaya başlanmış bile, sakın ben kendimi hazır hissetmiyorum deme, çoktan hazırsın... Gerçekten bebek doğana kadar insan kendini bu mağazalardan alamıyor. Almadan da mağazadan çıkamıyor. Hadi hayırlısı.
    Kardeşine de bu dönemde kolaylıklar diliyor ve herşeyin istediğiniz gibi sorunsuz bir şekilde ilerlemesini temenni ediyorum...

    YanıtlaSil
  4. kardeşlerimiz hiç büyümüyor gözümüzde benim kızkardeşim de benden dört yaş küçük nezle bile olsa dert ederim. Bebek eşyaları bakılmaya başlandığına göre ilk adım atılmış bence. Sevgiler size

    YanıtlaSil
  5. OO bende hamile filanmı acaba diye geçiriyordum ki hamile olmadığını sadece düşündüğünü öğrenince şaşırdım valla şimdiden bu hazırlıklar indirim takip etmeler bebek arabasına tav olmalar.Demekki hamile kalınca silip süpürüceksin ortalıkda ne varsa.Çünkü o zaman daha başka bi his ile saldırıyor insan o minicik ve renkli şeylere.

    YanıtlaSil
  6. bence çoktan verilmiş karar...

    YanıtlaSil
  7. Ne güzel, karar vermeniz yani..İstemek yolun yarısı :)

    Mutfakcamı Burcuyu Çanakkaleye bıraktığımızda sanki bir parçamı orada bırakmıştım..Annem bile daha sakindi.Çok zor gelecek ve horoz gibi onu her hüzünlendirene kabaracaksın ,hazır ol :))

    Herşey sana batacak, tek mutluluğun onun gözündeki pırıltılar olacak.Onlar var oldukça sende rahatlayacaksın bir abla olarak :)
    Ben hala 8 sene oldu, ona çayın demli olmuş diyene bile laf söylerim değil ki kalbini kıracaklar..

    Bunalırsan bana anlatabilirsin, buralardayım :P Hayırlı olsun..

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Zero,

    Umarım dediğin kadar şirin bir yıl geliyordur.

    Sevgili babişe yemekler,

    Saygıyla önlerinde eğiliyorum zaten tüm anne-baba blogerların. ilham alıyorum bolca emin olun :)


    Sevgili şeker pasta,

    bebek kurabiyelerini kimin yapacağını söylemeye gerek yok sanırım :)

    Sevgili laleninbahçesi,

    Kardeş gibisi yok. İkiside çok kıymetli benim için.

    Sevgili ebru&rima,

    Dur daha Bismillah demeden Hamileliğe geçtin :) inşallah seneye sonbahara doğru planlar.
    Rima'nın tatlı buklelerine bakıp iç geçiriyorum şimdilik:) öpücükler :)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili nihan,

    Kararların arkasında durabilirim inşallah.

    Sevgili Asortik Krep,

    Seni yeniden görmek, okumak, tavsiye almak çok güzel:)

    İyiki döndün.

    YanıtlaSil
  10. biz de hiç aklımızda yokken böyle böyle başlamıştık bebek heyecanına. ilk defa yeni eve taşınırken özellikle çocuk odası olbilecek bir ev ararken bulmuştuk kendimizi. sonrası malum:) bu arada ben o mağazalara hala girmemeye çalışıyorum, yoksa cebimde ne varsa gidecek:)

    YanıtlaSil
  11. Kardeşin için hayırlı olsun canım. Her şeyin en iyisi onun için olsun istersin doğal olarak :))

    Bebek için eşyalara bakılmaya başlanmış :))) Yakında güzel bir haber mi alacağız?
    Herşey gönlünüzce olsun canım.Kimi zaman bebek mağazalarının önünden geçerken vitrinlerine bakıyorum.Ne güzel şeyler var. Her renkten kıyafetler. mini minnacık bekliyor sahiplerini :))

    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  12. Sevgili yeliz,

    Bebek odası planını her gece kafamda eni konu düşünmeden uykuya geçemiyorum.
    Acaba? sorusunu duymazdan gelmeye çalışıyorum :)

    Sevgili Zerrin abla,

    İyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım her şey çok güzel olur.

    YanıtlaSil