23 Şubat 2009 Pazartesi

Durum Halleri

Proje teslimatının olduğu ve deli gibi çalıştığım günlerin sonunda evime, çok şükür elimize yüzümüze bulaştırmadan çıktık bu işin içindende diyen gülümsememle dönerim. Bilgisayar karşısında sıkılan her kas ayrı ayrı tutulmuş ve sızlamaktadır. Olsun, çalışmış olmanın gururu daha baskındır. Ben bir numarayım diye zafer çığlıkları atarım içimden.
Akşam sevdiğim diziler var Cnbc-e’de. Adamım Chuck ve CSI-NY pazartesiyi güzelleştiren etkenlerden. Umarım annemin izlediği bir dizisi filan yoktur bugün. Kanal çatışması yaşamayız.

Memo yollarda, inşallah cumaya dönecek. Bense bu aralar hem ruhen hem de bedenen oldukça nane mollayım. Buluttan nem kapasım var. Ez cümle bu halimden hoşnut değilim ama her gün bal börek olmuyor işte.

Neyse, bu ruh karmaşası arasında okuduğum 3 kitabı not düşmek istedim.



Alınacak çok kitap var öyle böyle değil. İçimde bir okuma açlığı var ki, bir türlü doyuramıyorum. Bilirsiniz bazen zihnen tamamen okumaya odaklanırsınız. Yani eşinizin kravat etiketi bile elinizden kurtulamaz. Sigara paketindeki çok iyi bilinen o cümleyi, bilmem kaçıncı kez “Sigara Sağlığa Zararlıdır” yazısını okursunuz. Sigara yanında birde bonus olarak kibrit varsa ve işte yılların klas cümlesi “Vasati 40 çöp” diye yazıyorsa, okumayıp ne yapacaksın? O derece vahim bir durumdayım işte.

Şu an elimdeki kitapsa işte bu.



Burcu İstanbul’dayken beraber bir sahaf turu yapmıştık oradan yadigar. Onun dersleri için kaynak kitap ararken ben kendime çok güzel bir kaynak kitap buldum hem de 3 TL. Sahafları ve o eski rutubetli kitapların kokusunu çok seviyorum.

Şarlo sevdası bizde aile boyu o sebepten onunla ilgili her türlü dökümanı itinayla toparlarız. Filmleri, film müzikleri, hakkında yazılan kitaplar ve hatta magnetleri bile bulunduğu anda alınır ve kesinlikle kaçırılmaz.

Kız kardeşler arasında “Bak! bende ne var” diye birde nispet yapılır hatta.
Neyse, kafa şişirmeden kaçıyorum ben. Dizi başladı zaten.

8 yorum:

  1. Seninkiler geliyor diye özenmiştim sana..Şimdi benim kardeşim de bana geliyor yarın :)

    YanıtlaSil
  2. Ay ne güzel. Çok sevindim gerçekten. Keyifli günler o zaman size. Blogdan takip edicem :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Hiç doyurama bence içindeki o açlığı..kitaplar önden kaçsın biz arkadan kovalayalım ben razıyım. ama bazen sadece ve sadece kitap okumak istediğim oluyor benim de... hani bazı kitaplar vardır sadece sahafta bulunmak yakışır onlara. bence şarlo da öyle bir kitap. keyifli okumalar sana:)

    YanıtlaSil
  4. Düşmanımın Beşiği'ni duymamıştım, biraz araştırdım yabancı kitap sitelerinde de hep tavsiye ediliyor. Sayende duymuş oldum, teşekkürler.
    Gerçekten de ne çok kitap var, bir ömür yetmez :)Kitaplar olmasa ne yapardık, hiç kitap okumam diyenlere şaşkınlıkla bakıyorum, anlamak mümkün değil.
    İyi okumalar, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Umarım benim geldiğim hafta elinde yoğun bir proje olmaz yoksa remzide tek başıma oturup sana nispet yapmak zorunda kalırım:)

    YanıtlaSil
  6. Dedem Amerika seyehatinden film makinesi ve Şarlo filmleriyle döndü. O günden sonra her akşam beyaz bir çarşaf gerildi salona ve Şarlo günleri başladı. Şarlo demek benim için keyifli uzun kış gecelerine , çocukluk yolculuğuma eşlik eden bir imge demek.
    Sahaflarda dolaşmaya bayılırım. Kadıköydeki eski kitapçılarda da bazen hiç beklenmedik şeyler çıkabiliyor.
    Her bulduğunu okumaya gelince deterjan kutularunın üstünü bile okumaya ne dersiniz. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. vasati 40 çöpde kopdum valla:)ben bazenbanyoda tuvalet kağıdının paketini okurum:):) falan metre,filan kat...

    YanıtlaSil
  8. Zero evet ŞARLO ancak sahaftan alınası bir kitap :)

    Okuma açlığımda inşallah hiç geçmez. Bu açlığa can kurban :)


    Serpil, kitap II. Dünya savaşını, Nazizmi ve bu düşüncenin bir yıkımını daha anlatan bir kitap. Ari ırk saplantılı bir düşünce doğrultusunda Alman askerlerinden hamile kalan ve ari ırka mensup kadınların toplandığı bir doğum evi ve bu doğum evinde bir Yahudi kızı.

    Sanada iyi okumalar dilerim :)


    Serap, şu makus talihimizi yenip bir araya gelelim artık :)
    İki elim kanda olsa Remzi'de seni tek bırakmam :)
    Bekliyorum.

    Lalenin bahçesi, bence çok büyük bir adam ŞARLO :) çocukluğumdan bu yana çok büyük hayranıyım :)

    Sahafları sevmeyen bir kitap okuru var mıdır? Kendimi kaybederim, çıkarken aklım o sarı sayfalı eski kitaplarda kalır hep :)
    Deterjan kutularını unutmuşum ben :)

    Sevgiler.


    Sevgili Ebru, bende falan metre filan katta koptum :) hiç aklıma gelmemişti.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil