13 Mart 2010 Cumartesi

Pazara Hazırlık


Bir haftadır Havuçlu kek yapma teşebbüsüm var ama halen fikir aşamasında. Halbuki pazartesi günü tüm malzemeyi toparlamıştım. Gidip vanilya özü bile aldım şişede. Bir sürü para! Peki ne oldu? Eve geldiğimde yorgunum dedim kendime, boşver sonra yap. Başka günler araya girdikçe bu seferde ana malzemenin, yani havucun tükendiğini görüp vazgeçtim. Sonra, kim yiyecek? diye sordum kendime. Gerçekten, kim yiyecek? Ben belki bir dilim, Memo cebren ve hile ile bir dilim. Kalan sürünecek. Boşver dedim. Tüm hevesim kaçtı.

Sonra hafta başı, pazar günü beni Belgrad'a götüreceğini vaad deden Memo, bugün sinemaya gidelim oradan sahilde yürüyüş yaparız teorisine asılmaya başladı. Hevesim gitti zaten ve aslında bu havuçlu kek, büyük ihtimal pazar günü Belgrad ormanında termostaki çaya eşlikçi olacaktı ama içimden nasılsa orayada gitmeyiz fikri ağır bastığından yapmadım biliyorum. Oysa ben ufak sandöviçler bile hazırlayacaktım. Sonra yürüyüş yapacaktık, fotoğraf çekecektik. Oksijene boğacaktık veledimizi. Boğazımdaki gıcık öksürük bile geçerdi belki.

Şimdi ne havuçlu kek var, ne orman havası. Pazar akşamı birde ütü yapma fikri inceden inceden beni taciz ederken, hepten gardım düşüyor. Koyma pazar akşamına demeyin, sakın demeyin. Pazar akşamları sıkıcı olmalı diye bilinçaltımın kendime kurduğu bir tuzak çünkü bu. Şimdi gidip o ütüyü yapabilirim belki ama o zaman aklımdaki filmi izleyemem. Cumartesi akşamı korku filmi olmadan olmaz çünkü. Bunu pazar gerilimine ön hazırlık gibi düşünmek gerek.

Bir beş ay öncesine dönseydik, filme eşlik etsin diye bira ve tuzlu fıstık olurdu sehpada. Şimdiyse boğazım ağrıyor diye hazırladığım limonlu ballı su! Zaten beş ay öncesine dönsek ne işim var Belgrad ormanında, gider Nevizade'de fıçı bira içerdim. Peh!

8 yorum:

  1. Yürü be Ruhdağı, yakışır! Bininci kez söylüyorum ama yine söyleyeceğim işte napimdi, çok tatlısın! Hep gülümsüyorum ve ulan ne kadar çok ortak noktamız var diyorum her seferinde diip keyifleniyorum:)))
    Pazar geyiğinden ben de var, Pazar öğleden sonra oturur karnıma bir yumru, evet Pazar demek ütü demek, ütü demek Pazar demek!
    Millet 1 saatte 3-5 çeşit bir de kek değil bildiğin afalli pastalardan yapabilirken ben de bir kek için 1000 tane plan yaparım ve en sonunda yapamam, hayalimle kalırım, bir gün yapma ihtimalimle...Ruhdağıcım,Komşufırının havuçlı keki de harika, yarın için mutlaka tavsiye ederim:) Hava güzel olursa termosta çay ve komşufırından kek keyfinden mahrum etmeyin kendinizi:)
    Ben de biraz önce "Aşkın(500) Günü'nü izledim, izlemediysen ne olur izle, acaip keyifli...
    Öpücükler...

    YanıtlaSil
  2. Off be bir de yazabilseymişim, bir sürü harf hatası vs..kontrol etmeden gönderince böyle oluyor!Kusura bakma....

    YanıtlaSil
  3. Peren'cim, Komşu fırın ha! valla hiç aklıma gelmedi. Ormanda olmasa bile evde lanet ütü sonrası keyif için bir dilim neden olmasın :)

    Filmi not aldım. İlk fırsatta izlerim.

    Ortak noktalar keşfetmek çok keyifli di mi? :)

    Öptüm çok.

    YanıtlaSil
  4. havuçlu kek her yerde yenir , ütü yaparken bile. Fazla olursa dilimleyip tek tek streçleyip, dondurucuya atın. Canınız istediğinde çıkarın, mikro dalgada ya da kendiliğinden çözülmeye bırakın...her daim havuçlu kekiniz olur.Belgrad'a her hafta sonu giderdik şimdi belki 15 yıldır gitmmeişimdir.
    Üç dört kadeh şarap, rakı içsem bi şeycik olmaz, bir şişe birada kafamı koycak yer ararım. Halbuki tuzlu fıstık ve buz gibi bira ne mükemmel ikili.
    Sevgilerimle iyi bir pazar olsun

    YanıtlaSil
  5. Memoya soyle hemen sana kapiversin Starbucks'dan bi havuclu kek , sonra gecenin bi yarisi basina vurursa gorursun :)

    YanıtlaSil
  6. Benimde aklıma eser hadi yapayım bir kek derim sonra yenen bir iki dilimden sonra buzluğa atarım.Sonra çıkarım yemesi de keyifli olur ama.
    Ahh o pazar sıkıntısı evet çok fenadır.Okul zamanlarından kalma.Ama şimdi ne yazık ki şuanda çalışmadığımdan pazar gününün diğer günlerden bir farkı yok benim için.O pazar günlerinin sıkıntısını bile özlüyorum desem...

    YanıtlaSil
  7. Pazar günü pek kötü geçmedi ve hatta ütü yapmadım yedek gömlek varmış :) Sonra sinemaya Alice Harikalar Diyarında'ya gittim ve hamburger kaçamağı yaptım. Kek yine yapamadım ve yiyemedim :)

    Hepinize selam.

    YanıtlaSil