8 Şubat 2009 Pazar

Pazar Rehaveti

Anne evinden kendi evine dönüş gerçekten insan ruhunda tahribata yol açabiliyor. Zira tüm gün üçlü koltukta serilmiş keyif yaparken, elinin altına her nevi ihtiyacın getiriliyorsa, ertesi gün kös kös kendi evine dönmek keyifli olmuyor.
Hele ki, döndüğünde yemek yapmak ve evi çekip çevirmek sorumluluğu seni yol boyunca hindi gibi düşündürüyorsa varın siz düşünün.

Neyse, tez elden iki tencere yemek yaptım. Biri çorba, diğeri ekmek banmalık sulu yemek. Ekmek dersen, fotoğraftaki annemin pişirdikleriyle yarışamaz ama




Allah'tan ekmek mak. var diyerek bir paket köy ekmeği karışımını cihazın hanesine boşalttım çoktan. Birazdan piştiğini haber veren dit! sesini duymayı umuyorum.

Birde dışarıda yağmur varsa ve şiddetli bir rüzgar, aklıma hep portakallı kek düşer benim. Üşenmedim kekide çırptım fırına attım. O pişti çoktan ama her santimetrekaresini yağladığım kıymetli kek kalıbım, keki bana vermemekte ısrar etti. Ben sinirli insanım kardeşim. Önden biraz sakinleşmeye çabalayıp 5'e kadar filan sayarım ama kalıp benden asabi çıktı. Kekin üst parçası benim ısrarlı sallamalarım sonucu tabağa kendini bıraktı ama alt kısmı kalıptaydı. Tahta spatulayla ittire kaktıra diğer kısmıda çıkarttım.
Biraz bölük pörçük ama tadı şahane. Portakal işin içine giriyorsa kötü olamaz zaten.


Bu güzel hediyeyse, Burcu'dan geldi. Edirne'den her gelişinde minik şeyler getirmeyi adet edindiğinden bu sefer payıma bu düştü.



Hımm! evi ekmek kokusu sardı bile. İnşallah onuda çıkartırken parçalamam.
Memo sesleniyor içeriden, cok acıkmış. Benim sofrayı kurmam gerek. Sıcak ekmeğim ve yemeğin yanına lezzetli bir ev turşum var.

Allah'tan daha ne istenir ki?

8 yorum:

  1. Canim acaip kek ve ekmek cekti :((((

    YanıtlaSil
  2. ooooh oh... Su ekmek makinasindan bende alicam en kisa zamanda...
    Kek cikarmak icinse benden minik bir tavsiye. kalibi cevirdikten sonra, kalibin üzerine soguk suyla islatilmis bir havulu serip 2-3dak beklersen,asabi keklerin inatciliginda belki kurtulursun.

    YanıtlaSil
  3. serrose, imkanım olsa elimde bir tabakla kapını tıklardım emin ol :)

    Defnenin Annesi, ekmek mak. tavsiye ediyorum. Sürekli kullanıyorum beni hiç hayal kırıklığına uğratmadı.

    Verdiğin tüyo için teşekkürler :) bir dahakine uygularım.

    YanıtlaSil
  4. alcagim olsun :)))
    (ben bu caponyada cok yuzsuz oldum yahu :))))

    YanıtlaSil
  5. hmm kokusu buraya kadar geldi, geçmiş olsun bu arada, iyileştin mi?

    YanıtlaSil
  6. Sağol Yeliz, daha iyiyim. Öksürüyorum ama idare eder :)

    Asıl haberler sende :) Bu hafta evdesindir umarım. Ben senden heyecanlıyım valla :)

    Dua ediyorum hep aklımdasın. Tanıdığım tüm hamileler içinde tabi.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ekmek makinesi alacakken , kızlar sen şimdi durmadan çeşit çeşit ekmek yapar bize kilo aldırırsın dediler, haklısınız dedim vaz geçtim. Ama böyle yazıları okuduktan sonra her an alabilirim)).

    YanıtlaSil
  8. Kızlar kilo almaya hazırlansın bence :)

    YanıtlaSil