12 Ağustos 2008 Salı

Pasta evi

Dün akşam bir anda Memo’ya doğum günü pastası yapmaya karar verdim. Malzeme var mı? diye düşünmeden yumurtaları kırınca gerisini getirmek zorunda kaldım açıkçası.

Evde olanlar:

Bolca yumurta, şeker, un.

Az olanlar:

Süt, kremşanti, meyve.

Akla düşmeye görsün insanoğlunun yapamayacağı şey yok. Tabi hipnoza girmiş gibi pasta bloglarını takip etmeninde önemli bir etkisi var.

Neyse, belli bir tarife bağlı kalmadan sadece elimizdekilerden ne olursa artık diye girdim mutfağa. Üstteki resim pek başarılı bir çalışma olmayabilir velakin sevgiyle yapıldı diye damardan girmek istiyorum.

Dayanamayarak ve rezil olma riskine rağmen tarifte vereyim tam olsun.

Pandispanya malzemesi:

4 yumurta

4 kahve fincanı un

4 kahve fincanı şeker

Birazcık limon suyu

1 pkt. Vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

Diğer ıvır zıvırlar:

Evde kalan yarım su bardağı süt

Azıcık limonata

Buzlukta kalmış ahududu

Annenin bahçesinden arakladığın donmuş vişneler

1 pkt. Krem şanti

1 adet şeftali

2 kaşık ahududu reçeli

Öncelikle yumurtaları sarısından ayırıp aklarını ve şekeri krema haline gelene kadar mikserle çırpıyoruz. Sonra yumurta sarılarını ilave ediyoruz ben birazda limon suyu koydum. Kuru malzemeleri de ilave edip fazla karıştırıp havasını söndürmeden kalıba döküyoruz. Fırına veriyoruz ve pişince çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Fırında çok bekletmeyin kurumasın, kek gibi kızarmasını beklemiyoruz çünkü. ( Amanda bilgiç bilgiç tarif veriyor bide)

Ben dikdörtgen kalıbımı kullandım. Bu kalıpla genelde browni şahane oluyor. Yuvarlak kalıpta olabilirdi tabi. Ben yüksek ve kare bir pasta yapmak istediğimden diktörtgen kalıbımı kullandım ve pandispanyayı ortadan ikiye boylamasına kesip iki kare elde ettim sonra arasına evde kalan yarım bardak süte su ilavesiyle bir bardağa tamamlayarak toz kremşantiyi krema haline getirdim. Pandispanyayı azıcık limonata ve birazda çözülmüş vişnenin saldığı sularla ıslayıp kremşantiyi sürdüm, üzerine kavanozda kalan 2 kaşık ahududu reçelini ve buzu eriyen ahuduları serptim. İkinci katıda koyup kalan kremşantiyi üzerine sıvazlayarak şahane pastamı oluşturdum. Üzerine, kararmasın diye limonla ovduğum şeftali dilimlerini ve buzu çözülen vişneleri koydum. Gece 23:45’te gelen Memo’ya iyiki doğdun diye sundum. Birer dilim yedik ben beğendim. Çok hafif bir pasta oldu.

Bakalım kalanını kim yiyecek. Umarım bitirebiliriz. Aslında biraz daha uğraşıp, 2 eylüldeki kendi doğum günü pastamı hazırlamak istiyorum. 30 yaş günüme özel bir pasta olsun istiyorum. O tarihlerde Ramazan ayına da giriyor olduğumuzdan bilmem ki halledebilir miyim?

En iyisi haddini bilip oturmak galiba.



Yandaki ve üstteki fotonun çevreye verdiği zarardan dolayı özür dilerim. Vişnelerinde suyu akmış bide rezilim rezil. Ama tadı çok güzel valla.

Bu akşam evde tek başımayım yine. Memo'nun ofiste envanter sayımı var bugünde. Ben yoğurt, bulgur pilavı ve koca bir kase limonlu rokayı yuvarladıktan sonra, bir fincan filtre kahve ve üst fotodaki bir dilim pastayı yemeyi düşünüyorum. Saat 22:00'de Cnbc-e'de ki filme eşlik edecek kendisi. Amerikan sineması bu ara Japon film endüstrisinden geçiniyor. Bu akşamki filmde Richard Gere ve Jennifer Lopez tarafından daha sonra oynanmıştı. Bu akşam orjinali izliycem yani.

Velhasıl hayat akıp geçmekte. Doğum günleri, evlilik yıldönümleri v.s. v.s.

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. Bence çoktan bitmiştir :)

    "Evde olanlar" ve "az olanlar" gruplaması çok hoştu. :) Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. :) teşekkürler. Bitirmeye çalışıyoruz halen!!!

    YanıtlaSil