24 Ağustos 2008 Pazar

Dırdırcı geldi Hanıııım.



Pazar günleri hep böyle olmak zorunda mı?


Ben her sabah kalkıp güzel bir kahvaltı hazırlamalı, arkasından çamaşırları toparlayıp kirlileri ayırmalı, çamaşır mak. ve bulaşık mak. faaliyete sokmalı ve bu sıcakta sırtımdan aşağı süzülen ter damlaları eşliğinde ütümü yapmalıyım?
Memo bir yerlere sıvışmalı ,ben yüzümü asmalı ve bir haftada böyle bitti diye söylenip berbat bir pazartesiye mi başlamalıyım?

İçimden şeftalili turta yapmak geçiyor ama yenmeyecek ve sonra sürünecek diye yapmıyorum. Pekala, o halde kısır yaparım bende. Ama değmez boşver. Sanırım yemek filan yapmak istemiyorum. Koca bir kase siyah üzüm yedim az önce. Umutsuz ev kadınları'nı izlerken hemde. Bazen kendimi Bree gibi hissediyorum özellikle geçen sene ama o şekilde yaşamak bir insanı delirtir zaten karakterin hali ortada.


Memo dün fırının düğmelerinden iki tanesini değiştirdi ama takım taklavatı toplarken bir parçanın artığını gördü. Tipik bir Türk erkeği gibi cihazı söküp toparlamış ve işte bir adet parçayı arttırmıştı. Bugün yeniden söküp parçanın nereye ait olduğunu buldu ve taktı ve klasik bir ev erkeği gibi şu repliği kurdu "Şunun için servis çağırsaydık, boş yere bir sürü para vermiştik!!!"

Yani işte kısacası biz artık evli bir çiftiz. Evin erkeği sağı solu monte etmeye, evin kadını ise söylene söylene ev işiyle uğraşmakta. Klasik bir evli çift olduk.

Pöff! sıkıcı bir pazar günü işte. Gidip kahve yapıp çikolata yemeli ve basenlerime bakıp canı cehenneme demeliyim!

8 yorum:

  1. Klasik evli bir çift olmanın neresi sıkıcı anlamadım :P :)))

    YanıtlaSil
  2. Ben pazar günlerine hiçbir ev işi bırakmamakta buldum çareyi. Ütü, ya da çamaşır mesela.. Cumartesiden bitiriyorum. Zaten hafta içi durmadan bu işlerle uğraştığım için, pazar günleri eşim dinlenirken aynı şeyleri bir de pazar günü yapıyor olmak çok canımı sıkıyordu. O yüzden, pazar günleri bana da tatil. :)) Sen de dene pazar gününü kendine ayırmayı. Çok keyifli oluyor. :))

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Asortik krep, :) ne biliyim işte sıkıcı bazen. ben beceremiyorum ya da.sözüm meclisten dışarı :)

    sevgili sanem'in penceresi,bazı haftalar dediğin gibi oluyor ama cumartesileride işe gidince düzen sekteye uğruyor.

    YanıtlaSil
  4. Baktın ki klasik davranışlara giriyorsunuz hemen eve ve hayatınıza değişik bir anlayış getir..Eminim eşin mesajı alacaktır :)

    Bu arada bende pazar günleri hiç iş yapmam,ya cumartesiden bitiririm ya da pazartesi başlarım.Pazar günü tatil :))

    YanıtlaSil
  5. Ben pazar günleri iş olsada yapmam:)Aslında ben ev işleri için hayatta kendimi sıkmam:)yapabildiklerimi yaparım ama pazar günü gezmeye gidilecekse hepsini bırakır gezmeye giderim.Senin hesap vercek kimsen de yok,niye üzüyorsun ki kendini bu kadar...hafta içi reklam aralarında ayır çamaşırları.bir haftada bırak toplu ütü yapmayı,kullanılacağı zaman ütüle çamaşırları:)Yada Memo'yuda işlere dahil et.Yoksa sen ütü yaparken onun karşında tv seyretmeside seni yoruyor olabilir:)
    Bende ne nasihat vermeyi severmişim :)Kelin ilacı olsa:)Öptüm seni..

    YanıtlaSil
  6. mesajı aldım arkadaşlar :)
    pazar günü iş miş yok.

    Asortik krep'in tavsiyeleri başım gözüm üstüne:)

    serap ya, çok haklısın. Aslında Memo yardım eder ama ben her şeye yeterim en iyisini ben yaparım diyen bir başak olduğumdan kendi kendimi üzüp duruyorum işte :(

    YanıtlaSil
  7. O başak burcuna o özellikleri yazanı ben bir bulsma var ya:)

    YanıtlaSil
  8. İyidir be başak seviyom ben burcumu. Yine doğsam yine başak olmak isterim :) Biraz ruh hastası oluyo insan ama kadı kızındada kusur yok mu?

    YanıtlaSil