27 Ağustos 2008 Çarşamba

Her şeyin başı sağlık

Dün akşam gayet güzel keyifli bir akşamdı. Huzur olan bir evde her şey güzeldir bence. Ne olduysa sonrasında oldu zaten. Saat 23:00 gibi duş almaya gittim ama korkunç bir kasık ağrısı beni yere çivilemek üzereydi. Duştan iki büklüm çıkıp yatağa yattım. Bütün gece ızdırap dolu geçti. Sık sık kalkıp ütüyle ısıttığım havluyu karnıma koydum.
Aslında bu doğru bir hareket değil biliyorum ama tek düşündüğüm acımın hafiflemesiydi. Sabahı nasıl ettim bilemiyorum. Memo beni hastaneye götürdü. Ben devlet hastanesine gidelim dedim. Taksiyle Şişli Etfal Aciline gittik. Şikayetimi sordular beni ürolojiye gönderdiler. O kadar dolandıktan sonra doktorun karşısına çıktım. Oda koltuğunda kaykılarak oturmasına devam edip şikayetin ne dedi.
Ben gene karın ve kasık bölgemde aşırı hassasiyet olduğunu bir kez daha beyan ettim. Her hangi bir muayene olmadı ve benden idrar örneği istedi. Test sonucuyla tekrar huzuruna çıktık bana benlik bir durum değil idrarında bir miktar kan gözüküyor adet dönemin ne zaman dedi,bende daha 10 gün var dedim. Bena kadın doğuma git diyerek huzurundan çekilmemizi söyledi. Eyvallah doktor olan o sonuçta!
Kadın doğuma gidiyoruz ama ben ağrı ve azap içindeyim. Kafi miktarda veznede fiş almak için bekledikten sonra en azından insanın yüzüne bakarak ilgilenen bir doktora bir kez daha ne sebeple acile gittiğimi oradan ürolojiye yönlendirildiğimi ve nihayetinde karın ağrımla huzurlarına çıktığımı beyan ettim. Bana yaşımı ve ıvır zıvır bir takım soruları daha sorduktan sonra simir testi yapıcaklar şöyle paravana geçin dedi.
Aklımda jinekolojik bir muayene olma ihtimali olmadığından hafif çaplı bir şok geçirdim ve ilk kez o ayaklı yatak zımbırtısına yattım. Korkunç bir sancı çekerken birde simir testi muayenesi bana harbiden acı verdi. Elimde örneğimle kös kös patalojiye gittim oda ban 3 eylül günü sonucu almaya gel dedi. Ben ve lanetli sancım eve döndük. Halen ıstırap içindeyim. Daha önceki deneyimlere dayanarak, idrar yolları enfeksiyonu olduğunu düşünüyorum ama doktor değilim tabii. Memo özele gitseydik dedi ama ben şu an doktor filan istemiyorum.

Az önce kalkıp bir tencere çorba yaptım. Naneli yoğutlu midemi yormayacak en klas çorba yayla çorbası. Sonra blogları gezindim biraz. Halen ağrım var ne yapmalıyım bilemiyorum ama umarım bir an evvel geçer. Karnım gergin bir davul gibi. Gerinmek isterken veya güçlü bir nefes alırken bile acı ve ağrı çekiyorum.
Yarın işe gitmem gerek umarım yüyüyebilecek kadar iyileşirim.

Bugün hastanenin karmaşası karşında yine sinirim tepeme çıktı. Özel sağlık sigortalarını araştırmaya karar verdim. Bu konuda pek bir bilgim yok tavsiye edecebileğiniz bir şeyler varsa çok memnun olurum.

6 yorum:

  1. Umarım daha iyisinizdir şimdi, geçmiş olsun.Özel hastanelerin çoğunda artık ssk vb çalışanlar için belli bir indirim oluyor,ben küçük ama temiz ve güvenilir özel hastane ya da klinikleri tercih ediyorum,şu ana kadar bir sorun yaşamadım,en azından sizinle ilgilenip kısa sürede çözüm buluyorlar.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Serpil Hn.
    Umarım Devlet hastaneleride artık daha iyi imkanlarda hizmet sunmaya başlayabilir. Sağlık reformuna ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek.
    Şu özel sağlık sigortasının arkasından koşturuyorum bakalım...

    YanıtlaSil
  3. ilk satırları okurken hemen aklıma,kendiliğinden patlayan küçük over kistim geldi.İdrar yolu enfeksiyonu ağrısı birazcık daha farklıdır.Ve kesinlikle dediğin gibi sebebi bilinmeyen karın ve kasık ağrılarında sıcak uygulama yapmak ölüme davetiye çıkartmaktır.O kadar sancıyla sabahı beklemende ayrı bir tuhaflık zaten(farkındaysan sana çok kızdım)Özel sağlık sigortasından önce bencede özel sağlık kuruluşlarına gitmeyi dene.Ama lütfen bu denemeyi hasta olmadan önce yap.Özel sağlık sigortası yaptıracaksanda Amerikan veya Memorial'da geçen birşey yaptır.Birde ileriki gebelik planlarınıda hatırlayarak ek bilgi almayı unutma.Yazıyorum ama hala kızgınım haberin olsun.Nasıl kendini bu kadar boşverirsin:(Bu arada çok uzun oldu biliyorum o yüzden izinsiz olarak msn'ye ekledim seni.Daha çok kızmam lazım sana çünkü...

    YanıtlaSil
  4. Serap, kızmakta çok haklısın illa acillik olan kadar beklerim ben. Büyüyemedim gitti illa birisi bükecek kulağımdan:(
    Msn kısmını sormana bile gerek yok ama var mı benim adresim sende?

    YanıtlaSil
  5. Profildekini ekledim:)Ama onu kullanmıyorsan ordan adresimi öğrenip kullandığın adrese ekleyebilirsin.

    YanıtlaSil