8 Ekim 2008 Çarşamba

Üç vakte kadar...

Bu aralar her yerden bir hamile haberi geliyor bana. Bu sabahsa iş yerine gelen patronun kızını görünce gözlerime inanamadım. Kendileri 6 aylık hamileymiş.
İkinci çocuğuna hamile ve ben onu en son bir ay önce görmüştüm ve karnı filan yoktu inanamadım görünce. Görgüsüzce karnına gözüm takıldı durdu. Halbuki hiç hoşlanmam dik dik bakarak hamile birinin incelenmesinden. Ben kendi adıma hiç hoşlanmazdım yani, uzaylı görmüş gibi ne ayıp.

Neyse işte, beni bir panik sardı hamile biriyle karşılaşınca anlatamam. Kafamda bir sürü tilki seyrü seferde. Kendime koyduğum mühlet giderek azalmakta diye bir panik havası. Oysa ben planımı yapmışım ne zamandır 2009 yazında hamile kalıcam, 2010 baharıda bebekliyim diyorum.
Evet diyorum da, kazın ayağı öyle değilmiş işte. Hazır mıyız? sorusu her daim kafamda. Ben tamam desem Memo acaba? demeye başlıyor, o evet dese ben başlıyorum mızırdanmaya. Bakalım hayırlısı. Nerden baksan daha daha 9-10 ay var.
Var da, bunun öncesinde bir Jinekolog filan bulmak lazım dimi? Ne biliyim ekstra vitamin filan almak gerekir mi? Kalsiyum filan???

Ayy! beni afakanlar bastı.
2009'da geçsin olur mu Memo? hııı olur mu?

12 yorum:

  1. Ruhdağı
    Hamilelikten önce kesinlikle bir kadın doğum uzmanı ile görüşmelisin.
    Bir de bu hazır olma durumuna gelince (tecrübeyle sabit olduğu için söylüyorum 4,5 yaşında bir oğlım var) ben de hep hazır olup olmadığımı düşünürdüm, 27 yaşında anne oldum, fakat oğlumu kucağıma aldıktan sonra keşke daha önce çocuk sahibi olsaymışım dedim.
    Sevgiyle kal ve bu güzelliği erteleme...

    YanıtlaSil
  2. Sevgili şeker pasta,

    Yorumun için teşekkürler. Sadece gözüm korkuyor bazen. Kendimi cesaretsiz hissediyorum yada rahatına düşkün şımarık birisi gibi :(

    Biraz daha zaman sanırım...

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. tam da dediğin gibi rahatına düşkün şımarık hatta sabırsız, dediğim dedik, kaprisli bir insanımdır. 32 yaşımda anne oldum aynen şeker pasta gibi keşke dedim bende. elini çabuk tut:))

    YanıtlaSil
  4. sevgili su gibi,

    yorum için teşekkürler :)

    kısmet bakalım dediğim gibi inşallah önümüzdeki yaz gibi planlar. maddi manevi ancak o zamana düzlüğe çıkarım gibi geliyor.

    Zaten geç kaldım 1 sene eksik yada fazla ne fark eder gibi geliyor:( Seneye hamile kalabilsem bende 32 yaşında anne olucam inşallah.

    Selamlar. Umut'a ayrıca selam :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Ruhdağı,
    Şeker Pasta'ya katılıyorum. Bence de önce bir kadın doğum doktoruna muayene olmalısın. Doktorun böyle bir karar öncesi baktığı bazı detaylar var. Ben de daha yeni evliyim, daha 2 sene bebek istemiyorum, dur bakalım derken bir muayene sonrasında hiç te hoş olmayan bir durum ile karşılaştım. Ne kadar genç göstersek te kendimiz daha hazır hissetmesek te, iş-güç-kariyer derken bebek işlerini erteliyoruz. Bebek biz isteyince pat diye olmuyor maalesef. Hiç değilse yıllık rutin kontrolüne gittiğinde doktorun sana bir de potansiyel anne adayı gözüyle baksın:) Umarım istediğin zaman sağlıklı ve iyi huylu bir bebek sahibi olursun. sevgiyle,

    YanıtlaSil
  6. ben de 32 sinde doğuranlardanım. bu yaşlarda çok iyi geliyor insana yeni bir dünya tecrübeyle sabittir yani.

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Ayşegül'ün tatlı rüyası,

    yorumunuz için çok teşekkürler. Jinekolog olayı hep aklımda birde özel sağlık sigortası kovalıyorum bu aralar ama inşallah yeni yıla hepsi rayına oturacak. Umarım bir sorun filan olmaz. Size de geçmiş olsun umarım ciddi bir sorun değildir.

    Sevgiler.

    Sevgili Funda,
    32 yaşında bebek sahibi olduktan sonra 2. bebeğide 36 gibi düşünüyorum. Farkındaysanız çok şey düşünüyorum ama icraat sıfır :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. benim tecrübe ettiğim kadarıyla bu olaya hiçbir zaman tam hazır olunamuyor. yaşlar kemale ermeden mümkünse balıklama dalınız bebek olayına, başka bişey diyemeyeceğim :))

    YanıtlaSil
  9. :) Kaza kurşunu var bir de... İnsanı acaip hazırlıyor. Ondan sonra mı... Folic acid, mağnezyum, demir, aylık kontroller, kiloyu kontrol altına alma, evde koca dahil herşeyi yeme isteiği, yediklerini ilk 3 ay sürekli çıkarma isteği vs vs vs vs... :)))

    YanıtlaSil
  10. sevgili youred :)

    güldürdün beni ama öyle yani bende deli bir şey olurum sanırım hamileyken.
    Kimi duysam valla kaza kurşunu diyor ama ben bunu istemem yan cebime koy diye algılıyorum :)

    YanıtlaSil
  11. aynı sorular kafamda dönüp durmaktaydı, ancak sanırım 33 yaşımdan önce anne olmak istemyorum ben. bir kere buna kesinlikle hazır olmak lazım, ben büyümeliyim önce:)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Gerçekten doğru zaman hangisi insan asla emin olamıyor bence.
    Geç olsun güç olmasın dimi :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil