27 Eylül 2008 Cumartesi

Günün sonu

Ne mi yapıyorum? Anlatıyım.

Cumartesi günü akşama kadar çalışan bir bünyenin yapması gerekenleri yapıyorum. Televizyonda en sevdiğim filmlerden biri olan Mesajınız var'ı izleyip bu filmi neden bu kadar çok sevdiğimi yeniden keşfediyorum.

Yorucu bir gündü. Hatta işten eve dönerken metroda Levent durağı yerine Mecidiyeköy'de inerek boş boş çevreme bakınıp "Ne yapıyorum ben?" diye kendime sorarken buldum kendimi. Kısaca yorgunum. Yanlış durakta inecek kadar hemde!!!

Şimdiyse günlük taze süte bir kaşık türk kahvesi, 2 adet kesme şeker eklemesiyle nefaset bir Starbucks duygusu yaşatan kahvem ve çikolata parçalarıyla dolu kocaman bir kurabiye eşliğinde film izliyorum. Mevsim uzun bir hırkaya sarınma ve hatta iskoç battaniyesini dizlerime çekme mevsimi. Sonbahar New York'da güzel, film haklı ama İstanbul'da bam başka. İstanbul'u çok seviyorum. Her şeyini hemde.

Ne yazık ki Pazartesi günüde tüm gün ofiste bitmek bilmez projelerle boğuşarak geçirilecek. Hayali kurulan o küçük kitapçı dükkanı ne zaman gerçekleşecek? Kapısında çıngırağı olan hani.

Bayramsa, Başbakan kızıp hiddetlenmesin ama gerçekten bu gariban için yatıp dinlenecek üç günden ibaret. Ramazan, şeker veya fitre ne isim konursa konsun ben sadece nefes alabileceğim kıymetli üç gün olarak anıyorum. Lütfen kimse alınmasın.

Annem şimdiden bayramda ne yemek istediğimizi sorarak, yüce bir insan olduğunu bir kez daha ispatladı. Kuru fasulye pilav Memo'ya, Karnıyarık bana.
Küçük kardeş bayram sonrası okul yollarına düşecek bir diğeri yeni bir yuvanın ilk temellerini atma yollarında. Sonbahar çokca yenilik getiriyor bize. Yeni yıl nelere gebe acaba?

Neyse, galiba bir kurabiye daha yiyebilirim. Esnememi görmezden gelip cumartesi gecesini sonuna kadar götürmeliyim. Bayram için aldığım bademli şekerlerden tırtıklasam mı acaba?

10 yorum:

  1. Yorumun için çok teşekkür ederim canım.

    Cumartesi günleri çalışmak zor olsa gerek.16 yıldır cumartesi günü hiç çalışmadım. Ama şimdi staj yapıyorum cumartesi ve pazar bütün gün ayakta kalarak çalışıyorum.Çok da yoruluyorum.

    Bir kurabiyede benim için yiyebilirsin :))

    Şekerlerden tırtıklamana da kimsenin sesi çıkaracağını sanmam :))

    Her şey gönlünüzce olsun canım.

    Sevdiklerinle beraber Bayramı şeker tadında,mutlu,huzurlu geçirmeniz dileğimle...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Cumartesi günleri çalışmak gerçekten berbat bir durum. Pazar günü çalışmayı düşünemiyorum bile :)
    Tez zamanda biter inşallah staj kolaylıklar diliyorum.

    İyi dilekler için teşekkürler. Kurabiye dileğinizi akşam seve seve yerine getiririm :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, 'Şeker' gibi lezzetlerinin devamını diliyorum... Şeker Pasta Banu...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkürler Şeker pasta,

    sana da şahane bir bayram dilerim. Bayram ikramlarının tariflerini dört gözle beklerim :)

    YanıtlaSil
  5. Nedense tatilim başkalarından uzun olunca suçluluk duygusuna kapılıyorum.Gerçi 2-3 sene öncesine kadar bende aynı şekilde çalışıyordum ama yinede üzülüyorum işte.
    Kardeşlerinle aynı evde buluşabilmen ne güzel.Ben hepsine uzağım şu anda ve düşününce acayip koyuyor aslında.
    Bu arada dün akşam Eylül'le gönderdiğin cam dekorlarını boyamaya başladık,o kadar sevdiki anlatamam.Adını dilinden düşürmüyor.
    Güzel günler seni beliyor,bayramda geçireceklerine buna dahil:)
    Seni çok çok öptük,Memo'ya selamlar:)

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Serap,
    iyi dileklerin için çok teşekkürler. Eylül'ün tatlı yanklarından öperim. Ona selamlarımı ilet. Hoşlanabileceği bir şey olmasına sevindim.
    Ailece güzel bir bayram dilerim.

    Birazdan evden çıkıp işe gidicem üstelik yağmur var ama olsun bugün Arife günü :) ismiyle müsemma! her şeye katlanabilirim çünkü yarın bayram düşüncesi bile insanı mutlu ediyor.

    Bende sizi öptüm sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. iyi bayramlar diliyor,
    ağız dadıyla geçecek nice güzel günler temenni ediyorum.
    svglrrrr NuNu

    YanıtlaSil
  8. sevgili birdutmasalı,
    çok teşekkür ederim sizede sağlıklı huzurlu bir bayram dilerim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. bloguma ziyaretiniz için teşekkürler, mesajınız var benim de defalarca izlemekten sıkılmadığım bir film. En çok da köşedeki kitapçı konseptine bayılıyorum. kitap okuma saatleri, kapıdaki çıngırak, vs... keşke buralarda da benzer bir kitapçı olsa, ben D&R da bile kendimi kaybediyorum:)

    YanıtlaSil
  10. Rica ederim sık sık bakıyorum yeni haberler varmı diye.

    Kendinize iyi bakın. Güzel bir hamilelik dönemi dilerim. Sağdan soldan feyz almaya çalışıyorum bende :)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil